Pages

Search This Blog

Thank you, Nuffnang!

Salam...

It's 1.00 am rite now. And i'm still here. Blogging! :) ingat nak buat kerja sedikit.. but what the heck! :p

ok, here's the story...

Do you still remember this entry ..?

Well, it turned out that.. i won a pair of free tickets!

(oh.. saja di-blur- sebab x da apa yang menarik untuk dibaca...)

So, after Magrib prayer, we (Ayah Alia, Alia and me!) went to One Utama.

We arrived there around 8 pm. (yup, thanks to DUKE!) :)

So we walked around... and grab some food (oh, we had our dinner at 6pm).. but we managed to buy some nuggets and fries as our movie snacks! haha..

(while waiting for the nuggets to be ready)

We collected our tickets at 8.30 pm

The show was at 9 pm, so kami pun jalan-jalan some more..

Suddenly, ALia said : "Nak.. Nak.. Nak.." and pointed at...


.

.


Benda alah gerak-gerak!

Aduhai.. not again!

But i remained calm and steady! (chewah..)

I took her and put her inside the red thingy..

And surprisingly, she was enjoying the toy! (err... can we consider it a toy..? or is it a vehicle...??? ) she was playing as if she was driving.. holding the stearing.. turn it to the left and right.. wah.. sudah advance anak ibu ni!

Then, around 9 pm, we entered the cinema.. oh, we were so sombong.. x sempat nak mingle around with other bloggers.. oh, sorry ya! maybe next time! *wink* ;)

Alhamdulillah.. the quality of the movie is so good! macam tengok DVD! (u all perasan tak, sometimes when we watch the movie at cinema, selalu ada 'semut'.. atau sometimes x sharp!) but this one, sangat cantik maaa! :)

But.. it has no malay subtitle.. (that really put my hubby to sleep!) hahaha :)

all in all, the Ghosts of the Girlfriends Past is really funny.. and i simply love it!

Last but not least,

I love u, Nuffnang! :)

thank you very much!

**Alia behaved all the time.. alhamdulillah! :) First half of the movie, she kept eating the fries and the nuggets, while during the second half, she was already asleep... :)

post signature

13 comments:

mama | sarah | syimir said...

sori yana, sedih membaca berita ni...sabar ye...InsyaAllah ada hikmah di sebalik kejadian yang Allah tetapkan...

Zuhaini said...

mama sarah:
erm.. saya pun bersimpati dengan lana.. semoga beliau tabah menghadapi semua dugaan.. amin.. :)

ar.nie said...

Wahhh, manyak untung aaa... Mesti sayang sgt kat nanang pasnih, ekk? Ekekeke...

Anonymous said...

best tu!!
bagus la alia ni..kami x berani lg nk bwk ery tgk movie..huhuhu

♥Hernee Nazir♥ said...

wow..bestnye..

Zuhaini said...

ar.nie:
oh.. best! sayang..? boleh la.. tapi kalau bagi naik itu earning, sure saya lagi sayang! hahahaha :)

honeylanz:
oh.. dia bagus! :) tapi kami pun confident sebab ada puting! kalau tak, sure saspen gak.. takut dia menjerit-jerit dalam pawagam nanti.. hihi :)

Hernee:
hehe.. best! sebab dapat tiket free! :)

aCu said...

gmbr yaya tu comel la..haha

Abrahyn said...

alia ni good girl la...bertuah u tau... :D

Zuhaini said...

acu:
tq! :)

abrahyn:
ye, alia mmg good girl! dia jarang buat hal..

shikin said...

kak!! nak badge nuffnag tuh!! :P

Zuhaini said...

shikin:
hihi.. saya dapat 2 ketul je la dik.. kalau next time saya dapat lagi, saya beri ya! :)

Yan said...

okayla tu dia tertido.. daripada dia mengarok atau mengamok hehehe...

muvie ni yan terpasan masa tgk harry porter.. ade iklannya..

tertarik menarik.. trus dload dr internet..
ade stu lagi muvie yan nak carik 'the proposal' tp tak kuar lg kat internet

Zuhaini said...

Yan:
hihi.. saya tau pun sebab Nuffnang buat contest.. oh, cerita dia sangat kelakar! mmg gelak je dari awal sampai akhir! :)

the proposal..? saya pun macam pernah dengar.. haha :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)