Pages

Search This Blog

Tied up!

Salam..

Can u guess what this is....?



erm.. :)



.



.



.



.



tada!

ahahah... ;)

this is by far the ONLY way to prevent Alia from opening (ada ka word tu..?) the refrigerator!

if not kan, nanti senyap2 dia bukak fridge dan dia bawak satu piring ikan goreng sejuk ke ruang tamu! dan dia akan sebut "mamam"... aduhai...

post signature

17 comments:

CY3.5 said...

ngee.. kami belum sampai tahap ni sbb Zeri pun kalau nak bukak, dia mintak tolong kitorang..

btw, anda telah ditag :)

Anonymous said...

advance la alia ni.. ery blom pandai bukak..dia akan dtg mintak tlg mama @ abg ac bukakkan
.."bukak...bukak..bukak".. dah di bukak br stop menyanyi!!

Hanna said...

waa pandai alia amik sendiri makanan ye :) comey gitu. x sabar nak tggu khayra buat mcm tu gak. ahaks!

MeL said...

ahaha! pandai ye alia..my sis plak guna yg bole stick kt pintu peti ais tu, mmg bdk2 xbole bkk. (xtau ape drg pggl) ;P

Mama Adib said...

ha ha ku dah lama lock peti ais,

g kat ikea ada alat untuk lock kabinet ka pt ais kaaa...
amat berguna weeh untk anak2 tengah kreatip nih

Zuhaini said...

CY:
hehe.. kalau belum lagi, alhamdulillah.. haha :)

honeylanz:
hehe.. kalau dia mintak tolong bukak, senang la.. ini, tau-tau je dia dah capai macam-macam dalam fridge tu! haha..

Hanna:
haha.. oh pandai.. benda yang x boleh makan/x masak lagi pun diambilnya! :( haha ..

MeL:
oh.. ada ya..? saya x pernah jumpa lagi.. kalau ada ni, sure best! :) tq.. nanti saya try cari.. hihi..

Zuhaini said...

Mama Adib:
oh.. IKEA ya..? thank you.. akan kucari! :D

Intan @ mama ammar said...

zuhaini, should should see my version of tied up. nanti i buat post is response to this..

Idayu said...

ayokk..hihi,jap lagi pandai buka ikatan tu pulak:)

Dayah said...

so cute..pandai kuarkan makanan pulak tu...

mummysya said...

kuat ker tu???

Zuhaini said...

intan:
hihi.. terima kasih banyak2.. :) akan ku nanti post itu!

idayu:
ahaha.. tu lah.. kadang kadang perasan juga alia duk perhati "macam mana nak buka ikatan ini" esp time kami bukak peti ais tu.. hihi..

Dayah:
haha.. tu la pasal.. dah kena ikat!

Mummysya:
alhamdulillah, so far, kuat la.. kalau dia dah reti nanti kea cari idea lain.. hihi :D

sujaihah said...

hehhehe...anak2

Mummy Dasy said...

miahaha kat umah ni dah wat macam² x jalan dah tgl rantai jek belum cuba :p

Zuhaini said...

sujaihah:
hehe.. no komen! :)

mummy dasy:
iye..? hihi.. sabar ya.. :)

kakyong said...

hahahah.. tumpang ketawa..

lucu la ibu alia ni..

anis skrg dah pandai sorong kerusi ke petiais, pastu panjat, buka freezer atas.. amik air batu....

Zuhaini said...

kak yong:
hehe.. itu je idea yang ada... :)

wah.. tu lagi hebat! :D

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)