Pages

Search This Blog

Updates on Alia...

Salam...

(hajat di hati nak join contest sebenarnya... banyaaaak sangat giveaway di luar sana tu! antaranya adalah : anakkuwiraku.blogspot.com's kenangan melahirkan anak sulung, and lagi satu tu Weblog 1 malaysia (bunyik lebih kurang gitu... for more info, sila ke blog mama ryan ataupun mommy lyna ya!)

but, first thing first! so, Alia punya cerita dulu, ya! :)

So petang tadi (selepas ambil alia dari babysitter, saya pun belek2 ubat Ampang Puteri tersebut.. rupa-rupanya hanya ada SATU jenis antibiotik sahaja dan satu eye drop! (saya ingat ada 2 jenis antibiotik, sebab yang diberikan sampai 4 BOTOL!)

dan kena beri alia 4 kali sehari for both medication.. (antibiotik itu namanya Cloxacillin 125mg/5ml syrup, tapi dose untuk alia is 8ml ! :( banyak tu! is that correct...?) (eye drop pula namanya Nicol Eye Drop ~sempena Nicol David kot.. hihih... :) famousnya dia....)

anyway, alia macam biasa je.. :)

happy...

nak tengok muka happy dia...? (tapi comot sikit la sebab time ni dia sedang makan.. hihi)

Tada!

Yeah.. x macam orang sakit, kan..? :) [ i like the 2nd pic! ]

oh ya, saya nak upload satu video.. alia sedang makan bubur nasi sambil menyebut namanya.. haha :)

enjoy!

**oh ya, kpd cik Nurhayati (mama Zara).. tq very much! ur parcel sudah selamat sampai ke tangan saya.. will update soon.. :) tq.. sangat cute! :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)