Pages

Search This Blog

Ani...?

Salam...

Thank you very much for all your wishes! nak reply.. tapi semalam i was busy with the Bengkel Fabrikasi... and at night, i was totally OUT!

**err... saya tidak pregnant ya! harap maklum.. hihi (although the idea is so sweet.. :) )

i had an intention to go to the hospital yesterday evening..

but my sis kata di Private tiada screening for H1N1.. so kena pergi government (yup, macam Ms Lola kata, di area Ampang, kena pergi sama ada Hospital Sg Buloh atau Hospital Ampang.. )

but my fever and cough x la severe mana.. mild saja.. so my sis kata better x payah pergi, sebab lagi tinggi risiko to be infected H1N1 if i go there.. :) (betul juga tu!) so now, saya just memantau suhu badan.. kalau saya demam for more than 3 days, then off i go!

**my sis kata lagi.. di hospital kerajaan, kalau kes teruk macam sesak nafas, batuk berdarah, demam panas more than 3 days, sawan.. baru depa akan admit.. huhu :(

k la, enough about me! nak cerita pasal alia.. :)

lately dia dah mula started to talk..

dan mula mengajuk orang..

like kalau my mom / mr hubby panggil saya " Ani!"

dia akan datang kat saya, dan panggil "Ani!" aduhai..

same goes to Mak, Bapak.. so saya kalau nak panggil my mom atay my dad, kena panggil Atuk, Wan.. :)

hihi.... sometimes payah juga..

**semalam when i was browsing the TV channels, TERbukak Playhouse Disney, and sedang ditayangkan Thomas.. ALia boleh cam! dia kata "Mes..." Mes.." oh.. suda pandai ya! ;)

post signature

8 comments:

Salwa said...

mmg cute sgt bila anak2 ajuk panggilan husband ke kita dan panggilan kita ke mak ayah, kan
yg cumil sgt tu terbayang aliya dgn mata cantiknya tu panggil mama dia 'ani'..
sungguh cumil :)

itu la sbbnya agaknya, napa ada certain parents dia panggil pasangan masing2 mama/daddy instead of sayang/nama coz tanak anak tu terikut..

mcm anak2 sy pun dah konpius, panggil mak saya (opah diorg) dgn nama 'mak'
haduh camna nak betulkan kan..hehe
tp[ mmg cumil tgk diorg konpius cmtu..hehe

Nurhayati said...

oo pandai dah Alia mengajuk cakap orang yer.. sweetnye. saje je nak usik uols..

hmm harap2 cepat sembuh yer. risau kan skang ni.. huhu

aCu said...

hahaha...
tetibe terbayang yaya ckp 'mamak'! haha

Abrahyn said...

laaaa....dah pandai cakap alia? bestnyer....happy i dengar...hai...biler la anak i nak bercakap lak nih...?

Anonymous said...

wah...pandai alia nih. cepatkan ms blalu...

NaDiaH SiDeK said...

hehe...bdk2 mmg la cmtu. suka ajuk apa yg org sebut

ZuH@iLieY said...

hahhah.....sokong acu!!!!!
apa mes tu kakni?

Zuhaini said...

salwa:
hihi.. cute..? saya skrg da x leh salah panggil.. tadi pun dia panggil atuk dia "mak".. aduhai.. :(

nurhayati:
oh.. pandai dia mengajuk! :)
thank you... :)

acu:
uiks.. sapa Mamak tu..? acu ka..? hihi..

abrahyn:
uih.. sabar la.. insya allah kalau ada rezeki, x ke mana.. :)

honeylanz:
a ah.. kejap je... da besar.. hihi :)

nadiah:
hihi.. kan..? comel.. :) tunggu anak hang bole bercakap nanti.. hihi :) sure lagi cute!

zuhailiey:
hihi.. sabo je la..
mes..? ala, cuba sebut THOMAS, tapi THO tu x bunyik.. yang tinggal tu la yaya sebut mes.. mes.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)