Pages

Search This Blog

Bak Bak Bak!

Salam...

Saya tak tahu siapa yang ajar si comel Alia ni..

setiap kali iklan Tom Tom Bak 'berkumandang' di udara,

alia (walau di mana berada) akan terus BERLARI ke arah living room dan matanya terpaku ke TV.

yup! begitu powerfulnya suara Aznil.. pengaruh Aznil.. dan cerita Tom Tom Bak..

(gambar google)

Biasa nya at the end of the comercial, kan ada Aznil kata

" Jumpa lagi dalam Anmum Essential...

TOM TOM BAK! "

(at this point Alia akan turut serta tepuk tangan! DAN berkata "bak bak bak!") amboi.... siapa ajar tu..? :)

sampaikan kadang kala iklan Macam-Macam Aznil pun Alia 'tertipu'.

Penat je berlari ke TV, dan stand by both hands (konon nak tepuk tangan la tu).. hihi.. last2 x dak pun! ;)

anyway, itulah salah satu ragam Alia... huhu :)

post signature

13 comments:

danial said...

comelnya alia...tak sabar nak jumpa nih...

Intan @ mama ammar said...

u know what? Wafiy pun sama mcm tu, padahal I benarkan dia tgk TTB tu masa dia baby je, sekarang ni dah tak benarkan, I bagi tgk PHDC je. Lepas tu kalau bunyi Aznil aje lari2 tinggal semua benda. Sekali tgk iklan MMA. Huih, kenapakah?

kakyong said...

toddler even baby memang suka dgn iklan tv, jingle, rythm.. mana yg dia dah familiar & tertarik tu.. jgn lah cuba nak halang..

anis la ni baru nak pandai tgk kartun wonderpet...
so la ni fikri dah ade kwn tgk kartun..

Zuhaini said...

danial:
meh ler mai KL! :)

intan:
oh.. gitu. saya mmg x pernah nak dedahkan alia kat channel Ceria atau PHDC.. tapi saya rasa makcik babysitter kot yang ajar.. huhu :( sabar je lah..

kak yong:
tu lah.. x la halang sangat.. cuma kalau boleh saya x nak dia glued to the TV dan watch her fav channel.. karang kita nak tgk pun susah... :)

azzamoro said...

comelnyer. i pernah terfikir nak hantar anak i (if dah besar sikit la) tengok tom tom bak live. dia yang baru setahun lebey pun tengok tom tom bak kt tv boleh terpaku jek. padahal bukan kartun pun. hehe

sitisifir10 said...

a'ah, anak2 saya pun kemmain eksaited asal iklan aje...saya jarang kasik dia tgk tom tom bak aaa...saya bg tgk yg mcm dora ke diego ke, mickey mouse tu ke...kemain la diorang menjawab sama soklan2 mcm dor dok depan mata jek

Anonymous said...

alia bak..bak.. ery coyo..coyo
( pocoyo)..

ZuH@iLieY said...

de yang baik hati la yang ajar
hahah

ibuayu said...

anak ibuayu pun pandai tgk tv sebab iklan tu..Itulah aura yang ada pada aznil agaknya..bagus tu kalau aznil jd cikgu

MeL said...

ahaha! yeke, mika pun smlah ;) asal ade iklan "anmum essential..tom2 bak" tu..bkn main suka dia. klu tgk tom2 bak lagi..xbole kacau! ;P

DYLA said...

hehehhee shomel!

inas pun pandai tau, tp dia bukan sbut BAK, dia sebut TAKKKKK

Zuhaini said...

azzamoro:
alia pun terpaku kalau tengok cerita tu. tapi x selalu la.. bila ter bukak je.. hihi :)

siti sifir:
oh gitu.. alia pulak yang mickey mouse tu dia x layan sangat.. huhu :(

honeylanz:
hihi.. alia x reti tgk pocoyo.. hihi..

zuhailiey:
ye lah tu.. hihi..

ibuayu:
a ah la.. kalau jadi cekgu tadika bagus tu! ;)

MeL:
amboi mika... hihi :) mesti comel dia duk tgk tom tom bak.. hihi..

DYLA:
iye..? hihi... pandai inas nih! ;)

p-na mama oja said...

si oja siap nari2 lg.. tom tom bak!! hehehe.. kelakar...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)