Pages

Search This Blog

Bottle Warmer and Baby Carrier

Salam...

I'm on leave today.

My mom and my sis (De) is going to Teluk Intan today..

They are going to visit my elder sister (Kek Na) who gave birth to a baby girl, Eva Maisarah.

Kesian sebab none of us yang pergi jenguk.. (I went to sarawak, remember..?) so today, De drive, and my mom followed along.

i also manage to kirim these to them:

1. Mothercare Baby Carrier

Kelakar juga sebab at one time kami ingat this thing sudah hilang.. turned out ada di rumah kami, but are being kept ATAS ALMARI BUKU! no wonder i couldn't find it!

anyway, Alia pun dah besar.. dah boleh berlari pun! so, i don't think we'll be needing this (yet!)..

2. Bottle Warmer

warmer ini saya beli konon2 dengan harapan malas bangun malam untuk bancuh susu. SO saya ingat boleh bancuh siap2, then bila in the middle of the night, kalau alia nak susu, just letak je dalam warmer ni, so dia akan jadi suam2 gitu. siap!

rupa-rupanya...

susu tepung tidak digalakkan di-reheat berulangkali...

tak silap, kalau breast milk pulak, once dah panaskan, x boleh diguna kembali, kan..?

so in the end saya x pakai pun warmer ni! :) buang duit je beli..k

but i hope my sister pakai la ye. hopefully she gets to fully bf Eva. so nanti bila ada warmer ni senang la kiranya kalau nak panaskan susu (EBM) yang dah frozen tu.. :)

hope you like those ya!

*baby cot tak dapat dipulangkan sebab.. mak takut x sempat nak menyinggah rumah kami di sg buloh nun.. next time je lah ya! :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)