Pages

Search This Blog

Buat penat je!

Salam...

Buat penat saja saya pakai mask tempoh hari.. sampai kan jumpa Mejar Faiz Khaled dalam flight pun dia jadi x kenal saya.. huhu.. :( sabar je lah.. padahal the night before baru je kita berjumpa.. hihi :)

saya baru tahu!

H1N1 is not an airborne disease.. maksudnya ia bukan di transfer melalui udara.. so, there's no need to wear a mask!

(patut la saya gamble x pakai mask time di kuching, end up ok je..)

yg kena jaga is that contact!

tangan kena selalu basuh dengan sabun (macam yang dalam TV tu..), bersin tutup mulut dengan handkerchief.. avoid touching your nose, mouth, face!

hmm...

if only i knew earlier.... :(

anyway, Salam Ramadhan to all muslim out there! :)

jom tarawih malam ni! although last year saya ponteng.. sebab x da siapa nak jaga alia.. huhu :(

this year pulak, tak tahu lah macam mana.. :(

post signature

9 comments:

Mommy Lyna said...

Saya pun decide nak terawih kat rumah je since budak2 xde org jaga. Takpa wt terawih sorang2 sambil lepas solat Isyak pun ok :)

Btw my sis (doctor 2B) bgtau if xdemam xyh pakai mask,yg demam yg kna pakai,except org yg selalu handle kes H1N1 kot2 la tergaru idung ke tergigit jari ke. Hehe. Virus ni bole lekat kat baju, balik dr keja trus mandi b4 jumpe anak.

Anonymous said...

ooo..mcm ni kisahnye. has pg langkawi x pakai mask gak. rimas!! tp ac kami paksa dia pakai time kt airport.

Nurhayati said...

betul2x.. sbb tu byk kali kementerian tekankan..slalu basuh tangan, bersin batuk tutup mulut.. ;)

ar.nie said...

Salam Ramadhan! Saya pon, most probably tarawikh di rumah ajer. Susah nak handle H&H tue kat masjid nnt...

salzahari said...

saya nak cuba bwk kali ni...tgklah... kalau dia takleh tunggu sunat Masjid pun, saya baliklah ;) esok cuba lagi..rasa mcm kurang meriah buat di rumah.

zailamohamad said...

Salam Ramadhan...Zaila pon decide nak buat terawih kat rumah jer..anak2 kecik lagi..Insya Allah, moga Ramadhan kali ni membawa 1000 keberkatan buat kita semua;-)

Zuhaini said...

mommy lyna:
oh.. ok la kalau gitu.. jangan saya tertidur udah ler! hihi..

oh ya ka..? tq! :) baru ku tahu..

honeylanz:
erm.. gitu la nampaknya.. saya pun baru tau.. hihi..

nurhayati:
betul.. betul. betul... (macam upin dan ipin cakap..) :)

ar.nie:
oh.. sama lah kita! ;)

salzahari:
oh.. selamat mencuba! alia kalau saya solat dalam bilik pun x aman, apatah lagi nak bawa di mesjid! huhu.. x confident kami! :( anyway, betul tu, solat di masjid lagi best! (dan pahala pun lagi banyak!) ;)

zaila:
hmm.. sama la kita.. tq! saya pun doa semoga kita semua mendapat keberkatan darinya.. amin..

danial said...

tak apa
tak rugi being ovwecautious
kita tak tahu mana - mana orang yang tak reti etika batuk, tiba-tiba batuk/bersin tanpa tutup hidung/mulut
droplets tu masih berterbangan di udara kan?

Zuhaini said...

danial:
oh.. gitu ye.. hmm.. boleh diterima! hihi :D

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)