Pages

Search This Blog

Buaya yang malang

Salam...

If you have been reading My-Alia for a long time.. i'm sure you still remember this.

(gambar arkib)

and time flew... and ALia still afraid of the alligator.

until..

.

.

.

NOW!

and now that we staying with my mom, mr hubby took this alligator here.

so if she intends to mess around with my laptop or something, then mr hubby will put Mr Alligator near the lappy.

and Alia akan cuak and menangis, eventually!

and she'll say "Aye... aye...." (well, it is supposed to be BUAYA, but without the BU!)

:) cute!

post signature

10 comments:

Anonymous said...

sakat alia ye. ery lak semua benda ditambah 'B'. mcm lampu jd bampu

Zuhaini said...

honeylanz:
haha.. mmg jahat ayah dia.. suka sakat dia.. oh, ery gitu ye...? hihi :) comel!

Anonymous said...

tp has rs mcm nk beli cicak plastik. nk letak kt dressing table. ery benor panjat!! takut dia jatuh.. tp mcm cian kt dia takut cicak!!!

Nadiah Sidek said...

hehe...susah nk sebut buaya..sebut aye je la..

Nina said...

cam damiea gak.Kure-ure jadi uye-ye..hekhek..comei

zailamohamad said...

Comel kan dengar anak2 pelat ni..samelah ngan Haziq..pelat jer lebih..nama adik dia Ameera tapi kadang2 panggil amiya, mia, amna, una..huhuhuhuhu..

Sz said...

mmg malang buaya itu..heeeeee

~mama|sarah|syimir~

Zuhaini said...

honeylanz:
ala.. beli je, guna bila perlu je! tapi mmg kesian.. in the end, x sampai hati rasa.. tapi in my case, macam semalam, kita nak siapkan juadah berbuka, alia sibuk panjat meja, apa lagi.. buaya to the rescue! hihi...

nadiah:
haha.. agaknya la! ;)

Nina:
hihi.. comel! (err.. u ada bela kura-kura kat rumah ke..? hihi) :)

zaila:
hihi.. amboi haziq, macam-macam disebutnya! ;)

Sz:
hihi.. sangat malang, indeed! :)

kakyong said...

at least ade gak yg dia takut..

Aliya ku pulak.. kumbang pun tak takut.. semut & kalkatu dia main kutip2 jer kalo terjumpa.. camno tu.. mujur lom jumpa lipas @ cicak lagi...

aCu said...

haha..bagos! ajaran ika masih terpahat dlm ingatannye! wakakakaakaka

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)