Pages

Search This Blog

Checklist raya saya

Salam...

Ye, saya tahu. baru puasa 7 hari dah ada checklist raya! hihi..

anyway, this checklist is quite vital for me, as i am one of the 'orang-orang yang x banyak duit', so i have to be careful in terms of expenditure..

ya la, kalau orang banyak duit, tak kisah la dia nak beli apa pun, poket tak pernah kering! :) ye tak..?

anyway, ini adalah antara checklist raya saya.

ye, sangat simple actually.

(maybe because i'm a simple person!) :) hihi..

-Duit Raya (oh.. ingat nak stand by dalam RM100-150 je. anak buah x ramai sangat! ;) nak kena tukar duit di bank ni!)

-Langsir (guna yang duk ada tu je.. jimat! orang bukannya ingat pun warna asal (kalau kita beli yang baru pun).. hihi..)

-Kuih Raya (ini kena tunggu Eli balik dari kelantan, nak suruh dia pulun buat kuih!) :)

-Baju Raya saya (saya berkenan warna purple.. tak tahu kenapa.. nak kena cari baju kurung atau kebaya ni.. baju kebaya gini cantik, kan..? :

-Baju Raya Alia (ini dah tentu! purple juga lah! belum cari lagi... ) :)

-Baju Raya Ayah Alia (oh, tak perlu lah, sebab ayah alia x gemar pakai baju melayu.. hihi.. jimat poketku! ;) but i was thinking of buying him a t-shirt instead.. sebab dia lagi suka pakai tshirt! :) )

-Kasut Raya saya (saya tiba-tiba teringin nak beli high heel... tapi bukan yang macam ini:

kalau boleh not so high la.. setakat 2 cm atau paling tingi pun satu inci je! ;) karang tinggi-tinggi jatuh nanti! :D

erm.. i guess that's it!

simple kan, list saya! :)

itu je lah pun yang terlintas di kepala... (dah kata tak dak duit.. mana boleh berangan panjang-panjang.. haha ) :)

~all pictures are googled!~

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)