Pages

Search This Blog

Checklist raya saya

Salam...

Ye, saya tahu. baru puasa 7 hari dah ada checklist raya! hihi..

anyway, this checklist is quite vital for me, as i am one of the 'orang-orang yang x banyak duit', so i have to be careful in terms of expenditure..

ya la, kalau orang banyak duit, tak kisah la dia nak beli apa pun, poket tak pernah kering! :) ye tak..?

anyway, ini adalah antara checklist raya saya.

ye, sangat simple actually.

(maybe because i'm a simple person!) :) hihi..

-Duit Raya (oh.. ingat nak stand by dalam RM100-150 je. anak buah x ramai sangat! ;) nak kena tukar duit di bank ni!)

-Langsir (guna yang duk ada tu je.. jimat! orang bukannya ingat pun warna asal (kalau kita beli yang baru pun).. hihi..)

-Kuih Raya (ini kena tunggu Eli balik dari kelantan, nak suruh dia pulun buat kuih!) :)

-Baju Raya saya (saya berkenan warna purple.. tak tahu kenapa.. nak kena cari baju kurung atau kebaya ni.. baju kebaya gini cantik, kan..? :

-Baju Raya Alia (ini dah tentu! purple juga lah! belum cari lagi... ) :)

-Baju Raya Ayah Alia (oh, tak perlu lah, sebab ayah alia x gemar pakai baju melayu.. hihi.. jimat poketku! ;) but i was thinking of buying him a t-shirt instead.. sebab dia lagi suka pakai tshirt! :) )

-Kasut Raya saya (saya tiba-tiba teringin nak beli high heel... tapi bukan yang macam ini:

kalau boleh not so high la.. setakat 2 cm atau paling tingi pun satu inci je! ;) karang tinggi-tinggi jatuh nanti! :D

erm.. i guess that's it!

simple kan, list saya! :)

itu je lah pun yang terlintas di kepala... (dah kata tak dak duit.. mana boleh berangan panjang-panjang.. haha ) :)

~all pictures are googled!~

post signature

20 comments:

aCu said...

haha..ala,pakai kaftan je sudeyh~ klu org tnye,ckp la ni 'ni fesyen okay~'

Anonymous said...

has pun x buat list lg!
wah langsir pun msk list??
rmh has langsir dr th 2007..hehhee

oh teman purple la thn nih ;)

MommyDania said...

haa..bagus jgk ada checklist. kalau sy nt last2 minit baru tgk apa yg xde. huhuhuuu

Hanz said...

Zu..hijab,brooch ngan handbag x masuk list ker? alicewonders thg buat sale tau..he,he...

mama danial and eva said...

heheh...
belum buat checklist lagi la
tapi baju raya baru perasan pun tak ada
sibuk nak beranak lupa nak tempah
ahaks!
beli siap je la nampaknya

baju ani bagi tu boleh jadi baju raya denen
oohh...jimat duitku..

Zety Zin said...

list kita lebih kurang sama je la. very simple. hihi.

p-na mama oja said...

sy sudah shop baju raya oja.. x tahan la tgk sale...

tp list raya x der lg pun.. bedal jer..hihihih

sitisifir10 said...

jeng jeng...saya sudah siap preparation utk raya...tinggal nk tukar duit raya je n da bajet is RM100 only...ramai sangat U, kalau bg sorang RM 2, mau kene himpun 4-5 ratus tuh....

CaMaRPuTiH said...

hehehe... saya preparation ry dh 80% siap. skang ni tunggu nk collect bj2 yg di tempah, bt kuih ry sejenis dua dan duit utk anak buah yg ramai... RM200 x cukup at least RM500. kopak tau every time nak raya... huwa..huwa..huwa.. :)

sujaihah said...

wah daha der list...heheh..selamat berpuasa :)

CY3.5 said...

langsir raya tak pernah masuk dalam list saya.. hahaha..

Azure said...

baru teringat pasal duit raya...harus ke bank tukar nih. nanti tak pasal² bagi anak buah duit syiling hasil tabung pulak

Zuhaini said...

aCu:
erm.. kaftan..? cuba acu buat dulu, saya nak tgk.. haha :)

honeylanz:
haha.. tak masuk list sebenarnya.. tapi saja jot down.. :)
yup.. purple kot tahun ni.. :)

mommy dania:
hihi.. saja je buat checklist. takut ada yg tercicir.. ;)

Hanz:
hihi.. tudung n brooch tgk keadaan.. kalau ada duit, baru beli.. hihi.. kalau x dak, then beli yg murah je.. atau pakai mana yang ada je! ;)
alicewonders tu saya da tgk.. mmg murah2.. tapi x masuk list la.. hihi :)

mama danial & eva:
ahahah.. lupa ye..? :) ala, kek kan tengah pantang, so x yah lawa-lawa pun x pe.. hihi :D
ah.. ok la tu! cantik kan baju neil tu..? :) beli di Kedah tu!

zetyzin:
hihi.. kita serupa! ;)

p-na:
wah.. cepat! ;) saya x beli lagi baju raya alia.. hihi.. :)

siti sifir:
wah.. marvellous! betul la.. kopak nanti kita, kan..? :) bagi seringgit je sorang! ;)

camarputih:
mak ai.. 500! aduhai.. saya simpati dengan awak.. sabar ya..
best tu, dah 80%! kira da boleh raya la ni! ;)

sujaihah:
ala.. just a few things yang saya perlu beli.. tu je. :) selamat berpuasa buat awak juga! ;)

cy3.5:
hehe... saya pun x beli! ;)

azure:
oh.. harus! :) hihihi...

Dayah said...

bagusnya buat checklist..supaya tak lajak..tapi kalau saya dah buat checklist pun, mesti ada brg lajak terbeli..huhuh

MAMASYAZA said...

memang patut buat checklist pun...kalo tidak..terlajak membeli..mana ngan sale sekrg ni..rambang mata dibuatnya

Zuhaini said...

Dayah:
hihi.. betul! tu lah.. kadang kala x guna ada checklist pun! hahaha :)

MAMASYAZA:
oh.. betul! rasa macam nak beli semua yang ada depan mata! :)

hashi said...

wah...ada checklist! very organize...i seumur idup raya tak penah ada check list walaupun dlm kategori org yg tak berape byk duit... :D

mama danial and eva said...

cet!
ada ke org pantang tak yah cantik cantik
raya, org dah abih pantang tau

Abrahyn said...

nape komen saya tak kuar ek?

Zuhaini said...

hashi:
oh x apa lah.. janji beli apa yang patut.. hihi :)

mama danial dan eva:
hihihihi.... ala, kalau da abih pun bukannya org tau.. letak pilis kat dahi, sure org ingat masih pantang! ahaha... :)

abrahyn:
err... entah ek.. internet bengong kot...?

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)