Pages

Search This Blog

Checklist raya saya

Salam...

Ye, saya tahu. baru puasa 7 hari dah ada checklist raya! hihi..

anyway, this checklist is quite vital for me, as i am one of the 'orang-orang yang x banyak duit', so i have to be careful in terms of expenditure..

ya la, kalau orang banyak duit, tak kisah la dia nak beli apa pun, poket tak pernah kering! :) ye tak..?

anyway, ini adalah antara checklist raya saya.

ye, sangat simple actually.

(maybe because i'm a simple person!) :) hihi..

-Duit Raya (oh.. ingat nak stand by dalam RM100-150 je. anak buah x ramai sangat! ;) nak kena tukar duit di bank ni!)

-Langsir (guna yang duk ada tu je.. jimat! orang bukannya ingat pun warna asal (kalau kita beli yang baru pun).. hihi..)

-Kuih Raya (ini kena tunggu Eli balik dari kelantan, nak suruh dia pulun buat kuih!) :)

-Baju Raya saya (saya berkenan warna purple.. tak tahu kenapa.. nak kena cari baju kurung atau kebaya ni.. baju kebaya gini cantik, kan..? :

-Baju Raya Alia (ini dah tentu! purple juga lah! belum cari lagi... ) :)

-Baju Raya Ayah Alia (oh, tak perlu lah, sebab ayah alia x gemar pakai baju melayu.. hihi.. jimat poketku! ;) but i was thinking of buying him a t-shirt instead.. sebab dia lagi suka pakai tshirt! :) )

-Kasut Raya saya (saya tiba-tiba teringin nak beli high heel... tapi bukan yang macam ini:

kalau boleh not so high la.. setakat 2 cm atau paling tingi pun satu inci je! ;) karang tinggi-tinggi jatuh nanti! :D

erm.. i guess that's it!

simple kan, list saya! :)

itu je lah pun yang terlintas di kepala... (dah kata tak dak duit.. mana boleh berangan panjang-panjang.. haha ) :)

~all pictures are googled!~

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)