Pages

Search This Blog

Confession..

Salam....

memandangkan H1N1 kini sudah mula agak kritikal.. (kes org dijangkiti pun sudah meningkat.. even keluarga diraja pahang pun dah dijangkiti.. sangat kasihan.. dan teramat kasihan pada mangsa-mangsa H1N1 yang sudah pergi meninggalkan kita.. huhu)

anyway, saya nak bertolak saja ke KLIA pada Selasa lepas, Mr Hubby dah ingatkan :

"kat airport jangan lupa pakai mask tau!"

saya kata:

"ok.. sure.. sure.."

dan setibanya saya di KLIA, saya pun pakai mask N95 itu.

srot.. srot.. nafas saya kedengaran.. dan lama-kelamaan saya terasa seperti sesak nafas.. hihi..

pemakaian mask diteruskan sehinggalah saya menaiki kapal terbang.. dan hanya buka ketika hendak makan meal yang disediakan..

dan pakai semula.. sampai di Kuching International Airport.. masih lagi.. dan akhirnya buka mask itu di hotel!

oh, esoknya, setting up pameran & aktiviti.. tak berdaya nak pakai..

penat, dan sukar bernafas (dan sukar untuk berbual-bual)...

so saya tawakkal pada Allah.

saya berdoa agar Allah pelihara saya (dan rakan-rakan) sepanjang kami bertugas di sini.

dan ketika conduct program pun sama. Tak berdaya hendak pakai mask.. panas, tak selesa, and it limits our conversation..

tapi ketika pulang dari Kuching ke KL, saya pakai semula mask itu! hihi..

semoga tiada virus selsema babi yang mengikuti saya.. amin.. :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)