Pages

Search This Blog

H1N1 Mask..?

Salam...

Well, as we all know, besides washing our hands with soaps.. the government also advice us to wear a mask whenever we go outside of the house.

Mask.. is actually important and for your info, no ordinary mask can prevent us from inhaling this deadly virus!

(this is what i have been told. if i am wrong, please correct me! tq..)

If you happen to go to pharmacies, and ask for a mask, they'll give you the nipis one, like cloth, and it is quite cheap, RM1 each!

however, somebody told me that the mask that prevents H1N1 is the N95 one!

yeah, N95.. sounds like my phone! hihi :)

so, here it is!

the cheapest is RM10 but it can go up to RM20. (maybe, tgk pada farmasi kot..)

so, just to be on the safe side, go and grab one of those!

**just mention to the SA that u want a N95 mask. ;)

take care..

**oh ya, alhamdulillah, my sister has given birth to a beautiful baby girl! :) yeah.. danial dapat adik! ;) kalau ada kesempatan kami akan zasss ke Teluk Intan ya.. :)

post signature

12 comments:

DYLA said...

mask ni bagus yer? N95.. heheh..

yg nipis tu tak ok ke? sy pun lum dptkan mask lg...

zailamohamad said...

tapi agak rimas kan nak pakai mask ni..rase macm xpuas ntok bernafas..bilerlah virus ni akan reda..ya Allah, lindungilah hamba2 mu ini daripada terkena wabak penyakit ini..amiinnn..

Nurhayati said...

wah dah cam model phone la plak ek.. tak beli lagi mask ni.. mmg elok beli kan.. biar mahal janji selamat..insyaAllah

congrats to ur sis!

Anonymous said...

now has pakai yg biasa aja. x silap rm 3. pas ni kena cari yg N95 lak la.. sbg langkah berjaga-jaga
tahniah dpt anak buah baru.

Abrahyn said...

tuu la..ingat nak kena beli gak la sebijik mask...tadi pegi mid valley ramainyer org pakai mask...dah roper ninja turtle pun ada...:p

tahniah 4 d new family

Azam said...

tengah mencari info mengenai MASK..tetiba sampai blog pn siti..;-)

Mummy Dasy said...

Kat port dapat free tp kat luarkena beli sendiri rm1/pcs mahal giler org2 ambik kesempatan kot

:: || Mrs. Izwan || :: said...

Boleh bitau kat farmasi mana yg ada? Dah gi guardian, watson, semua nya mask biasa2 tu.. boleh u reply kat blog i tak nanti? takut terlupa nak jengah balik sini .. thanks so much..

XOXO

NaDiaH SiDeK said...

a'ah..mask yg bulat tu lebih elok dpd yg flat tu. Dr yg kite jumpa pun ckp mcm tu..

Zuhaini said...

DYLA:
katanya bagus la sebab dia leh tapis partikel yg halus..

zaila:
a ah.. sangat rimas.. :(

nurhayati:
hihi.. kena beli.. ;)

honeylanz:
hihi.. oh ya. sebagai jaga-jaga..

abrahyn:
ahaha.. rupa ninja turtle ya..? hihi ;)

azam:
hihi.. cari pasal mask..? ;)

mummy dasy:
oh, airport kalau x pakai, nak mampus le jawabnya.. tu yg depa bagi free je tu.. hihi :)

mrs izwan:
well, saya x beli di farmasi.. yg ini ofis bekalkan.. :) tp mmg depa kata cari di farmasi.. ;)

nadiah:
elok ya..? ku tak tahu.. hihi :)

KR'S SDN. BHD. 2005 - 2009 said...

hye all.. tumpang iklan jap.. klu nak n95 3m msg i yer.. rm8 jer.. 0123636304.. kat luar rm12 cantuh.. while in stock..

Anonymous said...

pakai la mask terutama yg ader baby kecik. bahaya untuk budak2. n95 tapis 95% virus. yg biaser tuh utk surgical blhla.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)