Pages

Search This Blog

Mood shopping sudah tiba!!!!

Salam...

Dalam sedar dan tidak sedar, ini adalah post yang ke 550! :) kejap je dah beratus-ratus entry, ya..?

anyway, pagi tadi saya ajak ayah ALia ke Sogo.. (ingat kot dapat jumpa mommy Lyna.. tapi tu hidden agenda nya.. haha) alasan ke Sogo: nak cari baju kerja dan baju Alia..

oh, alasan tidak kukuh rupanya!

so mr hubby nak bawa ke Jaya Jusco AU2 instead (sebab dekat..).

saya pujuk, nak JJ Wangsa Maju juga! (sebab baju di situ lagi banyak choice..)

alhamdulillah, mengalah juga si dia! ;)

so alhamdulillah...

ada la rembat dalam 3 helai baju 'kerja' (read: blouse / kemeja lengan panjang) untuk diri ini..

sangat cantik (wah.. perasan pulak!).. dan di sana ada SALE!!!

alia punya baju saya dapat beli sehelai saja.. :)

sebab yang lain macam tidak berapa berkenan di hati.. huhu :(

anyway, ada juga baju kurung dan baju melayu di sana.. saiz kecik.. untuk 2 tahun.. cute sangat! dalan RM40 gitu.. lupa pula nak beli! :(

anyway, esok lusa nak pergi cari tudung pula lah! :)

post signature

10 comments:

Mommy Lyna said...

Uh. Saya p Sogo td. Bli kasut keja. Nak naik keja la katakan. Haha.

Anonymous said...

zu, ni yg x sabar nk tggu isnin!! mr.hb dag setuju nk g klcc!!

kt jj wangsamaju dah padat org blom?? biasa bln pose mcm semut!!

mama danial and eva said...

beli dik jangan tak beli
hahaha
bestnya kl banyak pilihan

yaya said...

wah, sudah shopping! mesti byk choice dan rambang mata!

Abrahyn said...

wah....sakan! kita tak beli apa2 pon lagi...huhuhu baju raya pun kat tailor tak siap2

KV said...

akak pun tak beli lg baju melayu danish.

Zuhaini said...

mommy lyna:
oh.. kalau tak sure kita da berjumpa-jumpaan kan..? :( ehem.. kasut matching dengan handbag ke..? :)

honeylanz:
wah.. bestnya! selamat shopping! :)
di JJ so far ok.. x la padat sangat. tapi kena pergi awal pagi la.. dalam pukul 10 gitu.. :)

mama danial & eva:
beli.. ni yang da bankrap nih.. hihi :)

yaya:
hihi.. shopping sikit2 je.. :) boleh la.. memang rambang mata! rasa macam nak beli satu JJ tu! :)

abrahyn:
oh.. tak apa lah.. kita x da pun baju di tailor.. semua pakat beli siap.. :)

KV:
oh.. sama lah.. baju kurung alia pun tak terbeli-beli lagi nih.. :(

Nurhayati said...

wah wah wahhhhh sangat teruja la tgk orang soping raya ni.. confirm la beli cantikkan..kalau tak takkan belinye..hihi

cepat la reveal segala alam barang2 rembatan itu.. ;)

Zuhaini said...

Nurhayati:
ala.. x la banyak mana.. dua tiga lai je! :D
nanti esok ya! :)

salzahari said...

ohh..JJ AU2 tu best tak, besar ke? saya syusah nak ajak hubby masuk KL apa lagi sogo..habih2 dia offer JJ. baru ni gie Parkson Subang Parade, buat penat je. discount tp mcm x de, takat 10-30% je harga baju semua Rm129 ke atas. baju hubbylah! so misi tak sampai..kena gak turun Sogo (soerg tanpa Aliah) atau JJ OU jerlah next weekend.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)