Pages

Search This Blog

on Merdeka Palace, Kuching

Salam..

Alhamdulillah, i'm in Kuching.

**last time saya ke sini (Kuching, Sarawak) saya pernah cerita di sini.. :) it was last year..

we are now staying at the Merdeka Palace Hotel and Suites, just nearby the Waterfront.

I had to get to bed, but i just need to update one quick entry then i'll go right away ya!

we'll be here until Monday.. (yup, still a long way to go.. )

Alhamdulillah, kami ambil apartment, so i'm alone in this room, where as lagi satu bilik ada 2 of my friends. (altogether kami pergi berenam, 3 boys n 3 gals..)

so far hotel ni not bad.. :)

esok got programme called Sekolah Angkat where we'll be going to a school and conduct science show and science activities there! :)

ok la, got to go..

**hajat di hati nak join Catatan Ibu punya contest (bermain air or something..)

Tada!

buleh ke..? haha.. macam x da chance menang je.. :p hihi....

post signature

9 comments:

azzamoro said...

tak pernah sampai ke kuching sarawak. hope ade rezeki sampai. yang contest tu try ah masuk. mane tau ade rezeki alia menang...hehe

sujaihah said...

akka selalu gak out station yer...cian alia..demi bangsa malaysia...hhehehe

Ummi Salsabila said...

beshnyer pi kuching.kamik xsamei sana lg..:)

ade can menang tu..

treasurekeeper said...

kalau ada masa & transport, u must try local food : laksa s'wak, mee jawa (lain dr yg ada kat semenanjung ni), mee kolok, original rojak kucai. nak list down byk hehehe..

suruh ur local guide kat kch tu bawa gi tempat mkn yg best & esp seafood kat buntal/santubong..

hope u'll a good time there :) enjoy!!

Nurhayati said...

bestnye gi kuching

::Umi Sufira:: said...

Wow ke Kuching yer!seronoknya...emm bebila ada masa kutip TAG di blog saya yer:)

NaDiaH SiDeK said...

masuk la contest tu..mana tau blh menang ;)

Anonymous said...

rindunye nk g kuching!! kelak try la mee kolok..heheheh

Zuhaini said...

azzamoro:
oh.. bila2 ada kelapangan mai la.. nice city! :)

sujaihah:
erm.. patutnya x selalu, tapi ini request ministry, so nak tak nak, terpaksa pergi la.. :(

US:
oh best... contest tu..? x pa la.. malas nak masuk.. hihi..

treasurekeeper:
uih. banyak tu! tq.. nanti saya try pelan2.. mee kolok dan nasi ayam penyet da try da.. hihi :)

nurhayati:
best! :)

Umi Sufira:
aiyo.. ada tag! hihi.. ok, insya allah.. tq. :)

nadiah:
hihi.. tgk la dulu.. :)

honeylanz:
oh.. mai la! :) mee kolok da try.. nanti nak try yg lain lak.. hihi :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)