Pages

Search This Blog

Pasar Tamu Satok

Salam....

well, pada hari Ahad lalu, kami sempat menyinggah di Pasar Tamu Satok (sometimes they called it Pasar Satok).Last time saya ke Kuching kami x explore pun pasar ni, just datang sat, beli ikan terubuk dan terus balik hotel.

Kali ini, member ada nak beli ikan kering la, sayur la.. etc.

so i get to explore keseluruhan Pasar Satok! ;)

oh, macam-macam ada!

**dan the best part was, MURAH! nampak tak harga sayur tu..? RM1.. RM1.. RM2.. RM1.. :)

saya x berapa sure nama a few vegetables, so kalau salah, harap maaf ya! ;)

buah-buahan :

~durian!

~jambu batu pink..~jagung..sayur-sayuran

~mushroom

~kucai! (ye, sini kucai mereka sampai ke akar umbi! dan mereka masak daun kucai beserta benda alah bulat-bulat tu.. )~jambu air ke..? (ada 2 spesis.. pilih je yg mana berkenan di hati..) :)

~cili apa entah.. tapi yang pasti, ia adalah cili! :)

dan lain-lain..

~Roselle

~ikan bilis bakar!

~ikan bakar pun ada! ;)

~ obor-obor...? erk.. apa rasa dia agaknya ya..? macam sotong kot..~ikan kering! (dan pn norhanita yang begitu gumbira dengan ikan kering nya.. haha)dan last sekali...

~tompok! (rupanya sepinggan/sekelompok tu dia panggil "tompok"! hehe) :)

sekian sahaja entry Pasar Tamu Satok... :) tq..

post signature

13 comments:

Anonymous said...

ish... bila tgk pic2 nih..menggamit kenangan 5 thn di kuching....

treasurekeeper said...

i miss satok..one of fascinating place kat kch..it's unique...just nearby kat situ gak le my fav stall 4 mee jawa (drooling, drooling)

:)

Intan @ mama ammar said...

wah... interestingnyaa. I've never been to sarawak!

knv said...

macam masuk website kementerian pelancongan kekdahnya!

:P

Mommy Lyna said...

Murahnya sayor! Kat Miri mahal gilak!

Btw yg tu labu air Zu. Hehe.

mOmmy of Triplets plus One said...

mak aii, sume saya teringin! durian die sungguh kuning. pink guava selalunye dpt minum air die dlm kotak jer tak penah makan the buah itself...
mmg sume nmpak tempting!!

kakyong said...

tak penah lagi sampai kuching...

Zuhaini said...

honeylanz:
uish.. 5 tahun di kuching! lama tu.. has belajar di sana ke..? :) ke kerja..?

treasurekeeper:
betul. sangat fascinating! :) mee jawa..? sedap ke..? saya sempat try sekali saja when i was there..

intan:
best giler sarawak! (in fact saya rasa kalau ada cawangan di sini, sure saya apply kerja di sini.. hihi)

knv:
hihi.. saja promote! kot2 ada yang nak pi.. tau la apa yg dicari di situ.. ;)

mommy lyna:
murah gilak! oh, miri mahal ya..?
labu air..? hihi.. ku ingat jambu air.. tq! :)

mommy of triplet:
hihi.. durian dia sangat kuning (macam nak ke warna oren!).. pink guava saya x pernah rasa yg dalam kotak, tapi kami beli juga sebiji hari tu. rasa dia x semanis jambu batu biasa... :)

kak yong:
oh, harus pergi! best! :)

::Umi Sufira:: said...

Oh ni yang buat terasa nak sangat gi ke kuching nih!!:)

Nurhayati said...

uish bestnye pasar ni.. awat nampak gojes n maveles pic2 kat sini.. ;)

mama | sarah | syimir said...

zu..
ada info tak ttg hotel2 yg berdekatan dgn tempat2 menarik di s'wak?heee...

Zuhaini said...

umi sufira:
jemput la pergi! ;) tak rugi punyalah!

Nurhayati:
best kan..? :) gojes..? biasa ja.. kita snap pun pakai kamera phone saja.. hihi.. tapi mmg macam-macam ada! ;)

mama sarah syimir:
hihi.. ni dah macam kementrian pelancongan sungguh nih! hihi.. :)
well, kalau di Kuching, hotel dia ada banyak range harga:

-mahal: Hilton, Grand Margharita, Harbour View Hotel

-sederhana: Merdeka Palace, Dormani Hotel

-murah : Laila Inn (hotel ini kami pernah duduk last year... ok..)

semua tu di Kuching.

tempat menarik...? cuba tgk di entry saya yg ini..
time ni banyak berjalan.. :) dengan family.. lagi best! ;)

Anonymous said...

Leer el mundo blog, bastante bueno

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)