Pages

Search This Blog

Pasar Tamu Satok

Salam....

well, pada hari Ahad lalu, kami sempat menyinggah di Pasar Tamu Satok (sometimes they called it Pasar Satok).Last time saya ke Kuching kami x explore pun pasar ni, just datang sat, beli ikan terubuk dan terus balik hotel.

Kali ini, member ada nak beli ikan kering la, sayur la.. etc.

so i get to explore keseluruhan Pasar Satok! ;)

oh, macam-macam ada!

**dan the best part was, MURAH! nampak tak harga sayur tu..? RM1.. RM1.. RM2.. RM1.. :)

saya x berapa sure nama a few vegetables, so kalau salah, harap maaf ya! ;)

buah-buahan :

~durian!

~jambu batu pink..~jagung..sayur-sayuran

~mushroom

~kucai! (ye, sini kucai mereka sampai ke akar umbi! dan mereka masak daun kucai beserta benda alah bulat-bulat tu.. )~jambu air ke..? (ada 2 spesis.. pilih je yg mana berkenan di hati..) :)

~cili apa entah.. tapi yang pasti, ia adalah cili! :)

dan lain-lain..

~Roselle

~ikan bilis bakar!

~ikan bakar pun ada! ;)

~ obor-obor...? erk.. apa rasa dia agaknya ya..? macam sotong kot..~ikan kering! (dan pn norhanita yang begitu gumbira dengan ikan kering nya.. haha)dan last sekali...

~tompok! (rupanya sepinggan/sekelompok tu dia panggil "tompok"! hehe) :)

sekian sahaja entry Pasar Tamu Satok... :) tq..

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)