Pages

Search This Blog

Popia Basah..

Salam...

Ini adalah popia basah.

Gambar ihsan dari Flicr, dari no-nama.. ahahah... :)

anyway, sejak 1st Ramadhan sampai ke hari ini saya masih sukakan popia basah..

saya tak suka yang 'murah' tu. (murah means 5 ketul RM2).

saya suka yang seketul Rm1 tu... ye, memang a bit pricey.. tapi sedap!!!! :)

sedap la, compare dengan yang murah itu.

anyway, popia goreng mak saya juga yang sedap! hihi.. biasanya kami buat bila adik-beradik semua balik.. berbuka ramai-ramai, baru mak buat! :) sedap weh!!!

sekian sahaja entry popia basah. hihi...

post signature

12 comments:

zarin said...

hi..salam singgah
i pun suka popia basah but sampai la ni tk jumpa lagi yg best.
paling best i pernah rasa kat bazar ramadhan desa pandan tp nk ke sana tu sungguh jauh.kul 4.30 pm pun org dah beratur nk beli popia tu

Anonymous said...

hasil tangkapan dr bazaar ramadhan td ke??

ali said...

me & jon adalah peminat tegar popia basah...tapi tak reti la nak buat...selalu beli jek...huhuhu

Abrahyn said...

komen from ali tu actually from me ye...i lupe tukar ID...that's my adik nyer ID

MiszMama@Haslinda said...

zuraini, wah..lame dah tak ke sini. tak taule ngape takleh masuk sini. 'problem loading page'..cam tu lah lebey kurang die state..ngape tak tau..ari ni try boleh plak..selamat berpuasa ye!

shafa said...

mahal jgk ek popia basah spi rm1 seketul...
mst sedap...
tak pernah mkn sbnrnyer popia bsh..
tp tinginlah jgk nk cr nnt...

azzamoro said...

tengok gambar pun sedap. tetibe macam nak makan sekarnag kan...adusss

Zuhaini said...

zarin:
oh ya..? jauh tu.. hihi.. saya selama ni duk pergi Bazaar Ramadhan Setiawagsa je.. :) satu gerai je pun yg jual popia mahal ni..

honeylanz:
di bazaar semalam dapat juga la rembat beberapa ketul. tapi tu gambar flickr.. hihi..

ali & abrahyn:
hehe... dah agak da, tu mesti u.. sapa lagi hubby dia nama jon.. hihi.. :) anyway, saya pun x reti nak buat.. beli aje.. huhu :(

miszmama:
oh.. ye ke..? sorry.. ada la tu silap mana-mana.. tq! selamat berpuasa untuk u juga! :)

shafa:
oh...? x pernah try..? try la, tapi kalau beli yg murah x sedap sangat. rugi duit je.. baik beli yg mahal tu.

azzamoro:
sorry.. pasai tu saya naikkan post ni petang semalam.. :( sorry ya..

Nurhayati said...

popia basah mmg kegemaranku jua.. sedappppnyer.. buat masa ni tempat best popia basah kat pasar malam taman tun.. fuhhhh terangkat habis ;)

C.e.t.O.t said...

xmau share resepi popia goreng mak ke ? hehe..

Zuhaini said...

Nurhayati:
taman tun..? aduhai.. jauh tu.. :) dekat la ngan opis saya, by the way. hihi.. :)

cetot:
ahahah.... nanti kalau da buat, kita tepek gambar, sekali dengan resipi eh! :)

C.e.t.O.t said...

hahaha. baikkkkkk....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)