Pages

Search This Blog

A Rat!

.. inside our kitchen!

eww! yup.. so disgusting! and a very big NO! NO! (oh, and so geli!)

but what more can we do..

it is already inside our kitchen..

roaming around (sampaikan susah untuk saya wake up in the middle of the night and make alia some milk!)

anyway, this rat managed to get into our house using the kitchen bathroom.. at the windows, ada net. But I somehow still wondering, macam mana ia boleh masuk juga eventho sudah ada net!

hmm.. so, mr hubby, please get a rat trap ASAP!

yang ini ke..

or this one..

as long as it is gone! ;)

**pictures are all by Google**

Oh ya, in case if you are wondering, I am alhamdulillah healthy.. just recovered from my fever.. Doc kata demam biasa saja.. suhu badan naik turun.. but dia bagi assurance by the 3rd / 4th day sepatutnya da x demam. but i have been given antibiotics too! so, i'm still in the stage "wait and see" .. :)

post signature

13 comments:

Sz said...

ooohhh cik ti ini...
walaupun kecik tp "menakutkan" + geli...huhuhu

semoga zu cepat sembuh ye!

~mama|sarah|syimir~

bspotgurl said...

semoga cepat sembuh yea

::Umi Sufira:: said...

tak suka tikus!!!!hopefully rumah baru nih takde tikus..hmmm....

Zuhaini said...

mama sarah syimir:
oh.. mmg! sangat geli! :(
tq.. :)

bspotgurl:
tq! :)

umi sufira:
oh.. saya pun x suka! yup.. insya allah x da kot.. :)

reena said...

huwaaa... br je 2 hari lps hubby kite t'serempak dgn si chomel nih...

udahnye skrg nih... kite takut nak turun bwh mlm2 pg minum air... tidakkkkk....

Mummy Dasy said...

alamak gelinye... pnah sekali jadi malam tu ternampak dia melintas kat dapur huhuhu terus merongkah bangun tutup tv bawah pintu sendil ngan bantal padahal bknnye blh masuk pun, pastu x keluar2 bilik smpi hBy blik kul 6.30am suh dia cari smpi dpt akhirnye dpt hBy & my bro terus bunuh me tak tgk pun geli mak... skang lubang2 toilet tu ku tutup ngan botol dynamo

♥Hernee Nazir♥ said...

hernee mmg geli btul ngn bnatang ni..

danial said...

cuma jgn beli rat trap yang paksi gam tu
tak berkesan

Zuhaini said...

reena:
oh.. samalah dengan saya.. saspen je setiap kali nak buat susu alia.. :(

mummy dasy:
uih.. kesiannya.. nasib baik penyelamat ada! hihi :)

hernee:
uih.. sama la kita! ;)

danial:
err.. ada ye jenis gam..? x pernah jumpa lak rasanya.. :) tq for the tips!

aCu said...

wah! tu kan kawan baik kakni~ wehehe

danial said...

kawan baik acu si musang
wakakakaka

zailamohamad said...

Zaila beli yang jenis getah tu..dia macam kertas yang ada gam hitam..baru jer letak semalaman, terus melekat cik ti tu..sampaikan kak cak pon lekat jugak..then kitorang main buang jer cik ti tu dalam tong sampah besar MBSA, nak kasik mati..macam kesian plak so just buang dalam tong sampah r..baik sket dari orang yang buang bayi tu..hahahahhaha;-)

Zuhaini said...

acu:
hehe.. sejak bila lak tu kawan baik kak ni..? :)

danial:
memang! dia punya kawan si musang.. hihi..

zaila:
hihi.. oh ada rupanya yg jenis pelekat.. hmm.. nanti saya gi survey.. hihi.. (takpe, biar buang tikus,jgn buang anak! hihi) ;)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)