Pages

Search This Blog

Sudahkah anda membuka akaun SSPN anak anda..?

Salam...

Kami sudah! :)

Anyway, walaupun anak anda masih kecil, anda boleh membuka satu akaun (atas nama anda dan anak anda)....

kami buat pun sebab timbul isu/berita sekiranya tiada akaun SSPN, tidak akan diberi PTPTN..

so kami pun buat lah..

and baru-baru ini ada berita pula :

sekiranya tiada akaun SSPN, boleh dipertimbangkan untuk PTPTN..

pulak dah!

x pa lah.. simpan saja lah..

akaun Nuri pun ada..

:)

Oh.. mood blogging entah ke mana..

mood facebook saja yang mari... aduhai..

post signature

8 comments:

::Umi Sufira:: said...

Dah since tahun lepas Sufia baby kecik lagi:P

CY3.5 said...

saya amik insurans je.. attach medical card.. ngeee..

yaya said...

saya masukan duit kat akaun didik PNB tapi saya bercadang nak buka akaun SSPN jugak bukan kerana PTPTN tapi kerana nak KURANGKAN TAX saya. ahahahahhaha...... saya baru tau setahun max 3k dalam akaun SSPN bleh kurang kan tax. jangan risau ape yg u buat utk buka akaun SSPN untuk aliah memang betul. dapat la kurang tax u yek...

Mama Adib said...

saya ambil takaful ikhlas

sama je konsep dengan SSPN (lebih baik exceli haha)
mak provoke sebab mak kan agent takaful ikhlas.

pada masa yg sama letak juga kat akaun didik. *wink*

MeL said...

i pun igt nk bukak sspn akaun tuk mikannti ;)

Anonymous said...

tak. sbb dah ter ambik insurance attach dgn medical gak. tp ada cimb acc utk saving duit raya ke, duit atuk nenek kasi ke..tu aja ada skrg ;)

bspotgurl said...

Good info!

Zuhaini said...

Umi Sufira:
uih.. cepat! bagus tu! :)

CY3.5:
oh.. gitu.. boleh juga.. :) alia pun ambil insurans juga.. :)

yaya:
oh.. boleh kurangkan tax ya..? hmm.. saya x tau pun! tq! :)

Mama Adib:
oh.. takaful ikhlas.. :) mr hubby saya guna insurans tu.. :) alia dan saya ambil prudential.. :)

MeL:
good.. bukak, jangan x bukak! hihi :)

honeylanz:
oh.. ok la tu.. i bukak pun sebab kononnya supaya senang apply PTPTN nanti.. hihi :)

bspotgurl:
hihi.. tq! info biasa2 je... :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)