Pages

Search This Blog

Updates on My Dad!

Salam....

Oh yes, it is Ramadhan, and my dad is fasting! alhamdulillah...

Actually this post is meant for my sister... kek na.. yang jauh di mata dekat di hati.. hihi :)

update 1:

Bapak is no longer having his physio treatment at Ampang Puteri (my dad said they have no 'plan' for his recovery.. tak tahu lah..)

so now bapak is going to Gleneagle, Ampang (err.. betul ka ejaan nih..?).. Swasta juga. in fact, a lot expensive! sekali pergi will cost around RM90, compared to Ampang Puteri which is only RM40!

Tapi Bapak told us ada doctor in charge, check Bapak from time to time, and ada 'plan'.

so let's just wait and see..

oh ya, doc recommend this:

tak tau apa nama.. ani panggil kaki palsu.. hihi.. actually it is an aid.. so far di rumah baru sekali dua je bapak pakai.. looks ok, but Bapak kata bila pakai, sakit bila berjalan...

doc kata kalau sakit, kena buat yang custom made, tapi mahal sikit la, around RM500 gitu.

yang ini baru RM200 gitu..

tapi Bapak kata kaki Bapak memang sakit.. so pakai ni, lagi la sakit..

erm.. so kami masih tengok macam mana... either to stick with this one atau beli yang custom made tu.

so i guess that's it.. :)

till we meet again soon! kirim salam pada edol, danial dan si comel Eva Maisarah! :)

post signature

8 comments:

Anonymous said...

mcm ada improvement dah gak kan? Insya Allah lps ni lagi ok.

DYLA said...

tu kira mcm alat bantu la ye? kalau sakit guna yg tu, better buat yg custom made tu.

Nurhayati said...

mudah2an plan doc tu menjadi..

danial said...

kek ada sembang ngan mak hari tu
cajnya mahal sebab bapak ada jumpa consultant rehabilitation
sounds good

oh macam ni rupa kaki plastiknya
tak apalah
kita cuba dulu, tengok macam mana
kekna bgtau kat mak kalau tak ada duit buat kaki 500 tu. ngtau
kita kumpul kumpul duit la adik beradik

Abrahyn said...

mudah2an he is getting better...

Zuhaini said...

honeylanz:
kami pun rasa gitu.. alhamdulillah...

DYLA:
a ah.. ala-ala Alat Bantu la.. hmm... nanti kami tgk macam mana ya! tq! :)

Nurhayati:
amin..

danial:
oh.. jgn risau bab duit. mak ada duit.. cuma takut beli mahal-mahal, tapi result dia sama je.. :(

Abrahyn:
tq! :)

Nadiah Sidek said...

ayah sakit apa?

Zuhaini said...

Nadiah:
oh.. Bulan februari lepas beliau telah undergo an operation. brain tumor. end up belah kiri paralysed. so sekarang ni under medication dan kami pun duk usaha bawak pi physiotherapy.. acupuncture.. dll. so that my dad can walk again.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)