Pages

Search This Blog

Alia dan High Chair

Salam...

*first of all, thak you very much kawan-kawan! nanti saya akan cuba 'lengkapkan' saya punya set.. kena beli toner n moisturizer .. n foundation ni.... *

Ok, back to the topic.

Ye, ini adalah gambar arkib..

Alia sekarang dah tak mahu duduk di high chair...

sama ada di rumah mahupun di restoran...

dia juga mahu "berdiri sama tinggi, duduk sama rendah" dengan kita..

Kalau kita duduk, dia akan mintak satu chair khas untuk dirinya..

Tapi kita duduk, dia akan berdiri!

ye, trend makan alia sekarang ialah berdiri... :(

aduhai..

so bila dia berdiri, she gets to capai all the kuih muih and lauk pauk yang terhidang di atas meja! :(

so far waktu berbuka saya tidak pernah aman..

balik balik

"alia! jatuh karang!", "alia! tumpah karang!" , "alia! jangan main sudu tu!" etc...

dan dia pulak suka capai itu, capai ini!

aduhai..... :(

sekian sahaja keluhan seorang ibu buat kali ini.... :(

post signature

8 comments:

mama danial and eva said...

mak ngah,
makan di lantai sekali dengan dia
kekna sampai sekarang masih buat macam ni dengan danial
sebelum makan alas newspaper
lepas tu suka hati kau la

tapi umah mak memang susah sikit la, sebab space tak ada
kalau kat umah sendiri senang sikit kot ya?
danial pun tak suka high chair
kalau duduk high chair di restoran pun kejap aje
pas tu dia nak turun
hari tu kat kenny rogers
masa tu kekna pregnant
dia nak turun dari high chair, dan duduk atas lap kekna!
hahahh

Anonymous said...

now ery pun x lama kt high chair. dia nk setaraf dgn kita dah gak. ;)

Zuhaini said...

mama danial & eva:
oh.. mmg kena duduk atas lantai ye..? huhu.. nanti ani try..

honeylanz:
kan..? pandainya budak2 sekarang.. huhu :(

Nadiah Sidek said...

dh makin besar..makin byk la akalnya ;)

C.e.t.O.t said...

kemasnye rumah u zuhaini... suke tengok.. harmoni jek.. i ni bukan cerita pasal anak u ek.. benda lain pulak yg i cerita.. haha.. sebab rumah i mcm tongkah pecah ok.. keke

Nurhayati said...

sama la kita.. zara pun tak leh duk lama2 kat high/baby chair.. kena umpan dia ngan makanan best baru leh dok diam.. mmg makan tak pernah nak aman.. tak dapat nak menikmati makanan sebestnye hihi

Zuhaini said...

nadiah sidek:
ye betul! aduhai... baru sorang...
dah mati akal mak dia.. hihi..

cetot:
oh.. kebetulan je tu.. gambar tu snap pagi ahad. lepas spring cleaning! tu pasal cantik je background.. ahaha ;)
keadaan normal, biasa lah.. merata-rata mainan alia.. :)

Nurhayati:
oh sama...! alia langsung x nak! bagi la umpan apa pun! :(

kakyong said...

anis masa 1 tahun 9 bulan dah tak dok hi-chair.. masa 1 tahun 5 bulan dah mula dok kerusi sendiri.. kami siap letak tong biskut lagi.. bior dia dok sama tinggi ngan kami.. kalo g makan kat luor, either dia dok dlm hi-chair.. @ ayahnya tingkat2 kan kerusi jd tinggi.. (makan kat gerai, bleh la buat camni,,)..

lebih senang makan kat bawah (atas lantai)..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)