Pages

Search This Blog

Baju Raya Alia

Salam...

Sesi show-off!!! :)

ahaha...

anyway, ini adalah baju raya Alia..

beli di JJ AU2.. RM39.00.. boleh la.. :) initial plan nak beli warna pink... tapi baju kurung berwarna pink ada sedikit kekotoran, so ibu alia terpaksa ambil warna biru...

BUT..

Fret not...

coz ada juga baju raya warna pink!

Tada!!!

Cantik kan...? well, dress ini atuk yang belikan.. Atuk sangat suka belikan dress untuk Alia.. hihi..

in fact, dress ini sangat mahal (bagi saya).. tau tak, harga nya ialah....... RM 72.00!!!

mahal, kan...?

Anyway, Eva dan Danial kena tunggu sikit masa lagi ya.. Atuk tak beli lagi baju raya untuk mereka.. hihi... nak suruh Danial pilih sendiri kot... ;)

10 comments:

isabelle said...

bestnya leh beli dress!
haihh...kalo lps ni dpt babygirl kan best.

Jade said...

hihi..
comey sungguh dress itew..
untung alia sbb atuk belikan dress yg comey

ar.nie said...

Rasanya kan, kalau spend utk cucu, atuk & nenek mmg tak kesah harganya. Yg penting, berkenan di hati. Tol tak? :)

yaya said...

anak perempuan mesti ade color pink! pinky gurl!

Nurhayati said...

dress pink tu wajib ada tau tuk girl.. zara nye dress pink byk sangat, sampai hubby tak bagi beli lagi kaler pink hihihi

cantik la baju kurung Alia ngan dress.. melaram sakan raya ni hihi

MaMaSyAzA said...

sudah semestinya...wajib ada warna pink..kalo tak ada..boleh runtuh shopping complex tu...dengar suara org menjerit protes...anak haku le tu

Mummy Dasy said...

baju raya kami belum siap lagi ni kat tailor

Zuhaini said...

isabelle:
best... :) insya allah, cuba lah lagi! ;)

Jade:
comel kan..? hihi.. untung dapat atuk pemurah.. :)

ar.nie:
hihi.. mmg la, tapi kesian pun ada, dah la mahal.. sian atuk alia..

yaya:
a ah. sinonim kan..? :)

Nurhayati:
hihi.. oh, kalau in my case, ayah dia yg suka beli kaler pink, saya lg suka kaler biru.. ahaha..
cantik..? tq.. ala, baju zara pun sure cun punya!

mamasyaza:
ahaha.. wajib ye..? pandainya anak dara sorang tu.. hihi..

mummy dasy:
oh, kesiannya.... x pa la, cari tudundnya dulu... :)

mama danial and eva said...

danial ngan eva nak jugak !!!!

Zuhaini said...

mama danial & eva:
ahaha.. mintak kat atuk! lari!!!!!!!!!!!!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)