Pages

Search This Blog

The girl who lost her chubby-ness!

Salam....

Well, teringat tentang raya, that reminds me that last year, when we went balik kampung, alia was still small, still cute! (she was 9 months old that time)..

masih comel!!!!!

tapi this year, kecomelan sudah hilang...

alia sudah makin tinggi...

dah pandai berlari...

in fact dah mula nak pandai berborak dengan kita...

:)

oh... bilakah alia akan menjadi chubby semula....? ;) hihi....

haa....? ye ke saya dah tak comel...?

14 comments:

Anonymous said...

dorang dah makin lasak! tu yg jd chubby-ness tuh ;)

Zuhaini said...

honeylanz:
betul lah has! huhu.... da jadi x tembam dah... :(

ZuH@iLieY said...

hehhh..
apa la kakni...
tembam je ely tgk....

Zuhaini said...

eli:
da kurang la.. da x chubby... :(

Sitisifir10 said...

x chubby pun still chomel hape..

mata dia sgt chantek ok...

ibuayu said...

comellah tu.tenungan mata menusuk kalbu

mama danial and eva said...

masih comel kan yaya kan?
anyway, so macma mana program malam raya?
orang nak adjust jadual nih...

aCu said...

to kakni: ika lagi comel dr yaya kot~ haha

to kakek: ika balik umah mak mentua ika dulu kot~ so adjust la elok2 eh jadual kek tu.

azzamoro said...

pastu bau pun lain. babu masa baby dulu harum la sket dari skang dengan peluh2 dia time lasak main tu..hehe

mama danial and eva said...

ek eleh acu tuh...ntah nanti bila dah kawin, satu inggu sebelum raya dah nangis-nangis, nak balik umah mak...nak balik umah mak...

kakni dgn kak ely mesti sokong ...heheheh

acu, buat cornflake byk byk tau
kitorang balik insyaAllah jumaat
danial suke gile cornflake tahun ni
mak kata dia tu macam awak
selera berubah-ubah

Abrahyn said...

kasi makan coklat banyak2...:D

Zuhaini said...

siti sifir:
oh.. mata cantk ya..? ala.. ada apa dengan mata..? hihi...

ibu ayu:
oh.. dia mmg suka tenung gitu.. esp kalau dia x suka kat sesuatu perkara.. ahaha..

mama danial & eva:
program raya..? mcm tu gak la.. ahaha :) lepas solat raya baru ani balik bruas..

acu:
ahahah... perasan!
(mak mertua..? kang dah ada mak mertua, tak balik malam raya, SIAP!) ahaha :)

azzamoro:
yup.. time baby alahai sedap je bau dia.. hihi..

mama danial & eva:
ahah.. betul! SOKONG 100%.....
oh.. danial sama la dengan alia! satu tin cornflake ely buat tu da nak habih! :)

abrahyn:
errr.. nanti rosak gigi la pulak.. hihi..

aCu said...

to kakek: hehe~ yg buat kueh tu kekly la..ika mane de wat ape2 lagi..btw,macam nak balik kamis mlm..huhu..tgk la cmne..

to kakni: hehe..klu cmtu kene carik org keramat la..die balik umah mak die,ika balik umah kite...hehe

Zety Zin said...

alalala cantiknya mata dia... geram!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)