Pages

Search This Blog

Gula-gula murah

Salam...

U all pernah makan tak gula-gula murah..?

(err.. saya tak tahu nak panggil apa... gula-gula susu barangkali...?)

Alia suka sangat gula-gula ini.

memang sangat murah :)

inilah dia!!! :)

17 comments:

Salwa said...

Oh sweets yg ni
mmg sungguh nostalgia
rasanya lemak2 manis berkrim gitu
i like the milk flavor

gula2 nostalgia :)

Lenny said...

erm... tapi arituh kene ban kan gula2 nieh.. ada melamine tuh kan?

tapi maybe skang dah ok kot.. i pon taktau.. maybe u want to do some research.. and post it here.. bleh kami ibu2 nie bersama2 mendapat manfaatnyer..:D

CY3.5 said...

mana mau dapat? mmg nostalgia sungguh!

KV said...

my dina sgt2 suka.

Zuhaini said...

Salwa:
betul! saya panggil gula-gula susu je.. ahaha :)

Lenny:
err.. kena ban ke..? saya tatau.. hihi... nanti saya tanya member di jabatan Kimia ya! :)

CY3.5:
erm.. saya beli di Gerai souvenir di Pusat sains ni.. sepaket RM1..

KV:
hehe.. Dina boleh geng dengan alia nih... :)

Anonymous said...

ni kenangan zaman kecik2 dulu ni. ery x suka tp mama dia suka!

Anonymous said...

skit lg.. dulu zaman kecik² has panggil " coklat lembu". x igt sbb apa..

DeLLa said...

walauweh.....kenangan zaman kanak2 gitu..dulu sy suka gula2 ni..sy panggil cokelet panadol..hehe..lemak2 manis kan

p'na mama oja said...

wahh.. dah lama x nmpak gula² camtu.. dok cari gak nak kc si kocik tuh...

Hanz said...

me pun suker makan gula2 ni masa kecik2 dulu...

Noy said...

kat sini panggil gula2 susu..tak pandai makan cos terlampau kuat perasa susu...

Nadiah Sidek said...

kite pun suka gula2 nih. wujud lg ye skrg ni? jarang jumpa dh

Jana Chicscouture said...

Salam...teruja nak comment pic nih....lama sgt dah x nampak gula 2 susu nih....sedap sgt masa kecik hantooo gula 2 susu niiii...

suka yg cocounut :)

Zuhaini said...

honeylanz:
ahaha... ery x suka..? oh.. gitu pulak! :)
*say pun pernah dengar org panggil gula-gula lembu.. hihi..

Della:
ahaha... saya pun suka! :) coklat panadol..? ahahahah....

p-na:
a ah.. mmg. saya pun jarang jumpa.. kedai bawah tu ada jual.. :)

hanz:
hehe.. sama la kita! :)

Noy:
oh.. gula-gula susu ya..? :) yup.. mmg rasa susu TOTALLY! ahahah..

Nadiah:
wujud kot.. ada je tu! ahahah...
*kat sana mmg x dak... kat malaysia je ada.. :p

jana:
hehe.. comment la.. x pa.. :)
saya x suka coconut.. saya lagi suka coklat! hehe...

mak long alia said...

danial tak suka gula-gula ni

Zuhaini said...

mak long alia:
iyer...? danial x suka..? hihi.. lawak la neil ni...

salzahari said...

x kisah la murah ke ape..tp sedappppp! akak suka...hehhe. teringat zaman Matriks..masih leh makan gula2 ni dlm kelas.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)