Pages

Search This Blog

Is it time for a new phone..?

Salam.

I am experiencing one of my weirdest moment in my life.

last night my N95 phone was still fine.

but i did online (for a few minutes) using the wireless internet at home, and after that i found out that the phone was quite HOT.

why..? dunno.

i guess it must have been becuse it was charged for a few hours before.

But this morning, after sahur, i wanted to go back to sleep, so i had to set an alarm. but i found out my phone was dead! i coudn't turn it ON!!!!

impossible x dak bateri, sedangkan baru saja cas penuh!

:(

so i guess it is time for me to get a new phone... huhu :(

sedih juga la.. coz this phone has been with me since Alia was inside my tummy! (ada la dekat 3 tahun....) :(

and i really love the 5 mega pixel camera!

anyway,

i'am eyeing on these at the moment:

1. i-phone 3G

pic dari sini

~tapi mahal sangat.. (review harga ada di sini) and the camera phone dia rasanya x sampai 5p kot... :(

2. Nokia E90 Communicator

pic dari sini

~yang ini dari dulu saya berkenan.. tapi x beli-beli sampai sekarang.. last time (3 tahun lepas) harganya dekat 3k.. agaknya sekarang dah turun banyak kot...?

oh.. saya x dak idea dah.. :(

saya kalau boleh nak phone yang kamera dia high megapixel, tapi murah.. hahaha..

ada cadangan..? ;)

post signature

8 comments:

Anonymous said...

minat sgt kt iPhone! tp better not now. ery suka usik semua brg dlm hbag..x selamat lagi

Anonymous said...

add skit lg.. my current hp since ery in mytummy jugak..heheheh

Nurhayati said...

vote for iPhone.. sbb suka design dia hihi
cepat2 beli.. handphone raya ni..=)

MeL said...

yg latest is iphone 3Gs..mcm my hubby beli tu. lg advanced dr iphone 3g. iphone 3Gs ni bole fwd msg & record video, yg 3G xbole..jgn silap beli. tensi u nnti hehe..btw kt maxis jual rm1700. g beli cpt! hehe..

Zuhaini said...

honeylanz:
hehe.. sama lah.. saya pun suka iphone.. cun kan..?
-saya punya n95 tu pun time alia dalam tummy.. hihi..

nurhayati:
hihi.. kena korek2 duit dulu.. baru boleh beli! :)

MeL:
iye..? ok, nanti saya gi tgk2... tq! :)

Mommy Lyna said...

vote for iphone!

Farah said...

saya pon vote for i phone..nokia tu mcm bulky skit kan..

zailamohamad said...

Zaila pon suka iphone 3Gs..tapi berangan jerlah nak dapat..malas dah nak tukar2 handset ni melainkan dia dah betol2 nazak macam kes Zu ni..btw, sekarang ni handset lama dapat ON balik tak??

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)