Pages

Search This Blog

Lagu raya

Salam...

Setiap kali saya turn on the radio (biasanya saya buka Hot FM, sebab itu adalah stesen favourite mr hubby)..

setiap kali itu juga lah saya dengarlagu raya!

wah.. dah mula pasang lagu raya ya..?

seingat saya, ketika saya kecil-kecil dahulu, time buat kuih samperit.. sedang asyik meletakkan ceri di atas samperit itu, dan kami akan buka radio dan ketika itu barulah akan dapat mendengar lagu-lagu raya berkumandang.

means, dulu-dulu, sewaktu dah nak raya (one week before) barulah dipasang lagu raya..

sekarang...? setengah bulan nak raya, dah pasang...?

wah.. advance! ;)

i don't mind actually, sebab saya duduk dengan ibunda saya.. tapi saya memikirkan orang lain yang jarang pulang ke kampung, mungkin hatinya akan tersentuh setiap ali mendengar lagu-lagu raya tersebut.

anyway, lagu raya favourite saya ialah....

Bersabarlah Sayang (by Sanisah Huri)



:) my all time favourite!

what's yours..?

post signature

7 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

likewise...tp yg paling best mase kecik2 dulue is the part the night before raya tue...sume budak2 gather kat depan tv dengar announcement...bile dapat tau je raya next day trus loncat2 n lari kuar main bunga api! priceless!

mama danial and eva said...

hehe...tiru orang ke
amik lagu peberet orang
or ani suke sebab kite kecik kecik memang suke pasang lagu tu ek?

(kami masih belum pasang lagu raya
masih dengar lagu rabbani
kot kot masih bulih dapat pahala dari sisa-sisa ramadhan
biasanya kami pasang CD raya masa first raya balik kg
sebab radio pada first hari raya , walau pun banyak lagu raya
banyak sgt ucapan raya )

♥Hernee Nazir♥ said...

a'ah best lagu tu...hehehe

Anonymous said...

our fav. dendang perantau! syahdu aja ;)

Zuhaini said...

verde:
oh.. menariknya! hihi.. tapi mmg seronok kan, time dengar announcement tu! :D

mama danial & eva:
eh, org mmg suka lagu tu la.. mungkin sebab selalu pasang kot.. :)
rabbani..? aduhai.. insafnya.... ;)

Hernee:
best, kan..? :)

honeylanz:
oh.. dendang perantau sangat syahdu.. menitik air mata kalau dengar.. hehe..

Nurhayati said...

lagu raya.. byk suka.. yang mana evergreen tu semua suka.. kalau artis baru nyanyikan or lagu baru tak bape suka sangat..

tue la pasang hotfm pagi tadi dah dgr lagu raya.

MaMaSyAzA said...

ntah kenapa tak berapa suka sgt dengar lagu raya...rasa cam sedih semacam aje..tapi kalo m. nasir nyanyi lagu satu hari dihari raya tu mmg sedap..lagu tu satu aja yg akak suka

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)