Pages

Search This Blog

The Magical World of 'Serunding'

Salam..

Siapa tak pernah makan serunding, kan...?

:)

Serunding pic by dataniaga.com

Alhamdulillah, serunding has been my savior for the past few days (ketika breaking the fast and ketika sahur)..

well, for some people, di kala sahur terutamanya, salah satu 'pembuka selera' adalah ikan masin..

yup. sedap kan..?

but mr hubby tak bleh makan ikan masin.. dia resdung.. so, i had to find other alternatives..

alhamdulillah, one of them is Serunding!

;)

enak dimakan begitu saja... ahaha... (macam tagline Gardenia..) :)

post signature

8 comments:

MaMaSyAzA said...

memang betul telur masin n serunding tak leh dipisahkan time bersahur...satu lagi tambahan utk time sahur..acar buah..sang suami suka sgt mkn acar time sahur

mama danial and eva said...

nyam nyam...

Hanz said...

me serunding adalah saviour untuk sahur dimakan ngan roti, tukar2 ngan sambal ikan bilis kering..me ngan hubby sahur nasi weekend jer sebab menapau dari umah MIL. ;p

Nanak said...

owh, i love serunding too..yummeh!

Azam said...

one of my mandarin lecture suka serunding..siap suh beli lagi..huhu

Zuhaini said...

mamaSyaza:
kan..? ia betul2 pembuka selera la.. :) anyway, acar buah tu pun sedap... :)

mama danial dan eva:
hihi... sedap ya..? :)

hanz:
oh.. makan dengan roti..? tak pernah lagi saya try.. hihi.. sedap ya..?

nanak:
me too! :)

Azam:
iye..? hihi.. x pa la, beli kan la.. pas tu mintak la markah extra! hihi..

Yanie said...

sodap nye...saye pn mmg akan cr serunding time bulan puase ni... :)

Nurhayati said...

suka serunding gak.. makan ngan roti dah sedap.. nyummeh

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)