Pages

Search This Blog

Makanan Berbuka Kegemaran Alia..

... ialah...

.

.

.

.

NASI AYAM!

(sorry, x dak gambar.. x larat nak google.. ahah)

well, sekarang ni kalau beli lauk / makanan berbuka, sure kami akan beli satu bungkus nasi ayam for alia..

well, she loves the soup!

bila bagi satu mangkuk, 1st thing she'll do is dia akan HIRUP sup tu..

then, bila sup dah habis,

barulah dia akan cari ayam (yang saya dah kirai-kirai untuknya)..

last sekali baru lah alia akan makan nasi! :)

hehe..

anda / anak anda pula bagaimana..? ada makanan favourite..?

**alia x suka makan benda-benda yang lembik2 macam agar-agar.. kuih tepung pelita.. etc. Funny kan..? :)

**komen saya akan reply malam ni ya.. Got to go to a meeting this evening *sigh* :(

7 comments:

KV said...

senang nak dapat tu. Hehe

MommyDania said...

dania=gulai tempoyak. kalah mak dia nih

Anonymous said...

ac : lauk gulai ikan merah! kalu blh hari2
ery : nasik + sup ayam @ sup sayur

mama dorang : semua sedappp..hehehe

Nadiah Sidek said...

hehe...nasi mkn last skali ye alia? kite punya style lain lak...mkn nasi dulu...lauk mesti akan tinggalkan (at least sikit la) utk mkn last nnt. mcm bdk2, kn? haha!

Zuhaini said...

KV:
mmg senang! alhamdulillah... ahaha..

Mommy Dania:
wah.. tu dia!!! :)

honeylanz:
hihi.. mak dia bedal semua ya..? :)
ery sama dgn alia la.. asal ada kuah (esp sup, suka benar!)

nadiah:
hihi... oh, gitu ye aunty...? :) macam-macam pesen! :D

Nurhayati said...

zara pun suka nasi ayam.. kalau mkn kat chicken rice shop, satu pinggan nasi tu dia bole habiskan tau.. huhuhu

p'na mama oja said...

ok la nak gak makan nasik.. anak sy klu makan sendiri.. dia makan lauk jer..hehe..

Oja pun suka sup... mostly mashroom soup!! semangkok leh abiss...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)