Pages

Search This Blog

Malam raya : Kampung anda atau suami anda?

Salam...

(well, i presume yang baca ni adalah kaum wanita / isteri....)

kalau yang bujang tu, no problemo! :)

tapi bila dah berkeluarga ini... aduhai... :(

alhamdulillah, saya kini menetap dengan mak dan bapak saya.

SO tidakla berebut sangat hendak balik raya.

tinggal hendak ke Kampung mr hubby saja lagi.

TAPI, saya bagi syarat:

-kalau nak ke perak, ONLY after solat raya.. (and bermaaf-maafan...)

saya suka spend malam raya di KL sebab ada takbir rumah ke rumah.. sangat best! ;) orang datang takbir.. kita hidang ketupat.... yummy! rasa berkat je...

baru lah pulang ke perak.

and di perak, i don't mind, berapa hari nak spend, pun saya tak kisah! hihi :) adil, tak....? ;)

SOMEHOW,

mr hubby semalam said to me:

"semenjak saya kahwin, x pernah saya spend malam raya dengan family saya..."

erk!

and i added la, "kan lepas solat raya kita balik..."

but he said

"memang la balik, tapi FEEL tu tak ada.. kalau dah lepas solat raya, dah x ada feel raya!"

amboi....

but the decision is final.

i'm the boss! ahahahah.... (saya kata tahun depan sajalah ya, bermalam raya di perak.. dia kata ok.. ahahah)

anda macam mana pula....?

by the way, does it really matter Malam Raya thing..? i think, as long as you balik kampung, that is enough! :) ye tak.......?

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)