Pages

Search This Blog

Mercun / bunga api..?

Salam....

(gambar hiasan, diambil dari sini)

Well, banyaknya respons saya terima dari u all berkenaan malam raya di kampung siapa... terharu! thank you very much! come to think of it, betul juga seperti apa yang diperkatakan itu.. it's not fair for him though. so, tengok la dulu macam mana ya! ;)

anyway, dekat-dekat nak raya ni, mood kerja ilek! langsung hilang entah ke mana.. huhu :( pity my boss. ahaha..

anyway, salah satu 'event' 10 malam terakhir sebelum raya time kami kecik-kecik dulu ialah :

main bunga api!

wah.. seronok! saya tak ingat adakah kami main bunga api selepas solat tarawih, ataupun kami ponteng! ahah...

my bapak akan beli 2 jenis:

-jenis yang murah, lidi dia besi, bunga api dia pakai belerang (kot), warna kelabu..

-jenis mahal sikit, lidi dia buluh (kot), and bila kita nyalakan, banyaaaak sangaaaaat asap! dan biasanya ada 3 warna! cantik!

so biasanya kami suka bakar yang banyak asap tu dulu... (main yang best dulu!) then, bila quota untuk hari tersebut dah habis, barulah beralih pada yang murah..

yang murah tu pulak kami suka gantung pada ranting pokok... dan gate rumah! hihi.... bila gantung pada pokok, nampak macam krismas pun ada! hihi....

anyway, those were the days....

(bila la alia nak besar.. nak ajak dia main bunga api! hihi.....)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)