Pages

Search This Blog

Sambutan Raya tahun ini bagi saya..

... adalah sungguh hambar..

seriously.

Alhamdulillah, ada juga la part happy-happy dan gembira (macam dapat jumpa Danial, Eva Maisarah.. dan jumpa family mertua.. dan a surprise visit from my relatives, makcik2 dan atuk belah Mak saya..)

but in fact itu saja yg saya lalui.

compare to last year, selepas bermalam di rumah mertua, di Bruas, kami landing di Pangkor, jenguk Tok (belah bapak saya) dan saudara mara di sana..

and after that, berjalan pula ke Kluang, jenguk Atuk (belah mak saya) pulak..

so, dapat imagine tak, bila tahun ini adik2, mak dan bapak hanya beraya di KL...?

kesian...

tapi nak buat macam mana..

my dad still x boleh berjalan dengan proper...

Alat bantuan berjalan pun masih dibaiki...

anyway, saya doakan cepat lah bapak sembuh ya!

boleh kita jalan-jalan lagi!!!! :)

~ alia : cubaan untuk buka dan makan biskut Oreo pemberian Mak Long~ :)

6 comments:

bspotgurl said...

walau dimana sekalipun kita beraya, yang penting FAMILY ada bersama-sama, cukup meriah dah tu ;)

Zuhaini said...

bspot:
yup. FAMILY itu penting... no doubt.
tapi BERJALAN-JALAN juga penting! ahaha.. saya suka jalan2... huhu :(

denaihati said...

alam Aidil Fitri, Maaf zahir batin. UNdian untuk contest weblog popular 1Malaysia sangat diharapkan.

yaya said...

Memang seronok kalau beraya di pelbagai tempat. Mungkin rezeki tahun depan kot...

Zuhaini said...

denaihati:
sudah vote.. :) tq!

yaya:
ye, sangat best kalau dapat jalan-jalan.. hihi.. insya allah... amin... :)

ZuH@iLieY said...

COMEY giler gambar yaya n danial tuh....sweet sgt:)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)