Pages

Search This Blog

Today i have to be a mom AND a boss!

Salam...

(ok la, exaggerate je tu.. i bukannya boss pun! ;) saja ja perasan!)

anyway, hari ini babysitter alia ada kematian makcik or something, so i had to drag alia to work! huhu :(

this morning i ada meeting pula tu.

nasib baik mr hubby boleh tengok2 kan..

hope everything will be ok.

*expected damage:

-cubicle saya akan bersepah...

-cubicle orang lain (hopefully tak) terjejas / bersepah..

-ketenteraman awam terganggu (alia loves to scream and shout!)

-telefon di meja saya akan dipermain-mainkan alia... huhu :(

and the list is endless....

post signature

13 comments:

Lady Qay said...

phm phm...

ada skli i kn bw zaffran blik ke opis lps blik dr klinik khtn..abis tunggang terbalik opis i...meje n krusi bersepah.rak buku sume berterabur....nasib duduk bilik bdua n my fren tak kisah...huhuhu...

MaMaSyAzA said...

takpelah nak buat cam mana terpaksa la bawak g ofis...memang tidak syak lagi mesti bersepahnye meja...yg penting senyum alia..sweet sgt

Siti @ nurie said...

samalah kita..hr tu bawa mia gi opis, semua keyboard pc dia nak tekan..last2, belum smpat save doc, dia tkan suis off lak...wah.....mcm nak nangis je...

C.e.t.O.t said...

bagosnye dan rajennye bawak g opis.. kalau cetot dah amik EL. kang bawak g opis mengganggu ketenteraman awam lak.. keke..

Sz said...

mesti meriahhh opisss tu..heeeee...

MommyDania said...

kalau sy bwk dania alamatnya mmg xbuat keje. tgk youtube cari mickey mouse je la.

Anonymous said...

has if bwk ery ke opis..dia akan duduk atas meja. n kena tutup pintu bilik. sbb dia konon2 takut dgn semua org!! sabar je la kan...

mujur ayah alia ada ;)

Nurhayati said...

pasnikan kena wat satu workstation Alia la kat opis tu.. hihihih
pekerja paling comel ;)

MeL said...

alahai..beshnye bole bwk anak gi ofis. tp xbole buat keje plak ye :P

[S]itie [B]Um [B]Um said...

dugaan seorng ibu ek?

aCu said...

kesimpulannnye alia meragam x siang tadi?

ZuH@iLieY said...

nice!!!!!

Zuhaini said...

Lady Qay:
kan..? nak marah, dah x larat nak marah! at last, saya selalu biarkan je la... hihi :)

MamaSYAZA:
hihi.. nak buat macam mana... hihi.. anak tersayang! ;)

siti:
hihi.. sama la alia! kita sibuk nak buat kerja, dia pun sibuk nak main dengan mouse la.. keyboard la.. :(

cetot:
oh, kalau buleh, dah lama saya apply cuti! tapi saya ada meeting semalam. so, rugi la kan, tu yang malas apply EL tu.. :)

Sz:
meriah!!! kejap2 alia panggil AYAH! kejap2 dia panggil ABU! hihi..

Mommy Dania:
oh.. sama lah.. mmg x terbuat kerja pun.. :(

honeylanz:
oh.. ery gitu ya..? bagusnya! :)
a ah.. mujur ayah dia ada.. ayah dia la yang banyak jaga dia semalam.. :)

Nurhayati:
hihi... amboi.. tempat ibu dia x besar sangat la.. x da ruang... :(

MeL:
hihi.. best..? saya rasa leceh dan memenatkan! mmg tak leh buat kerja pun! :(

Siti Bum Bum:
erm.. not really a dugaan. i would say Tanggungjawab. tu lagi tepat! ;)

aCu:
meragam idak le.. tapi aktif bukan main!

zuhailiey:
yup. very nice! hahaha... :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)