Pages

Search This Blog

Tudung hand-made by me!

Salam..

sebenarnya, saya dah lama berkenan pada tudung2 ala-ala Ariani / Munawwarah tu.. tapi nak beli, agak pricey, so tu yang x beli-beli sampai ke sudah!

and then, mama Ammar pun menunjukkan bakat beliau dengan self made tudung.. they were so cantik! so i thought, why not i make one!

ahahha... :)

alhamdulillah, jadi juga lah in the end..

this is actually the first attempt.

ada la cacat celanya sikit..

-labuh bahagian depan hanya 'just nice', kalau boleh saya nak panjang sikit lagi..

-owning yang keras tu a bit big. so kena trim down sikit.

(saya actually buat adalah 2/3 sebenarnya.. lagi 1/3 tu my mom siapkan when i went to work.. mak saya jahit yg bahagian tepi tudung tu...)

:) so, all in all, saya cukup berpuas hati dengan tudung ini, walaupun 1st try dan x cun sangat, tapi saya pakai juga ke ofis! ahahah...

14 comments:

Intan @ mama ammar said...

Wahhhh!!! cayalah. I suka la tgk tudung ni. Lain kali zu buat lagi tempek kat sini ok? Again, congratss!! Siap dapat sokongan ibu lagi. Best best!

mommylyssa said...

Selamat hari raya! Maaf zahir batin. Have a safe journey home ;-)

p'na mama oja said...

wah.. terre tuh.. nnti leh la wat kedai online..hihih

DYLA said...

itu pun dah cukup terer dah tau!

suealeen said...

dah.. Intan.. what a big influence! abih la bankrupt kedai tudung lepas ni

Jade said...

ok la tu untuk first time cuba.. janji nk berusaha.. caiyok utk projek tudung akan dtg ;p

iyouwe.info said...

cantiklah! nanged u! hope to see u nang me! tq!

nang me!

:: vErde+hAzizi :: said...

pergh cayalah u! pandai u buat sendiri!!! :D

mama danial and eva said...

uiyooo!!! order boleh?

NadiahKhair said...

cayalah zu!! pasni nad leh tempah. horror menacri tudung yg betul2 matching nih.:D

Selamat hari raya buat Zu sekeluarga.

Dan semoga selamat pulang ke kampung halaman.

Nanak said...

usaha tangga kejayaan..:)

Anonymous said...

zu, kira menjadila. cantik apa tgk zu pakai;)

Zuhaini said...

Intan:
hehe.. segan la.. apa la sangat tudung kita kalau nak compare dengan mama ammar punya.. hihi..

mommylyssa:
tq! same to u... :)

p-na:
ahaha.. ada ke nak beli..? x cantik mana pun! :)

DYLA:
oh, untuk sendiri pakai ok la.. kalau nak jual, mmg x lepas la.. hihi..

suealeen:
oh, dia mmg! sangat besar influence dia! hihi :)

Jade:
tq for the support! :)

iyowe.info:
thanks! i nanged u already..

verde:
oh.. itu pun atas guidance from my mom.. :)

mama danial & eva:
kek pakai ke tudung gini..?

Nadiah Khair:
thank you! boleh.. boleh.. kalau saya dah confident nanti boleh la jual.. hihi :)

Nanak:
tq! :)

honeylanz:
kira boleh la.. asalkan boleh pakai... ahahahha :)

Nurhayati said...

salute la buat sendiri.. tak kira la ada cacat cela sikit pun, tapi hasil tangan sendiri amat mengkagumkan.. bravo2x

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)