Pages

Search This Blog

Weekend yang hambar

Salam...

Hambar la jugak..

erm.. nak shopping, pulus dah habis.. hihi.. so kena 'puasa' la dulu...

anyway, saya dah berjaya buat Spagetti for our berbuka puasa just now.. :)

erm... what else ya...?

oh ya, Alia digigit oleh nyamuk yang kejam! habis bintat-bintat kakinya..

so kami terpaksa tidur dengan kelambu starting tonight..

k la, gtg.

adios!

wassalam..

*gambar ketika saya join PSN's field trip ke Melaka last month.


post signature

8 comments:

C.e.t.O.t said...

ok ar tu pakai kelambut.. lagi bagosss.. xde la sedut bahan kimia kalau pakai ubat nyamok.. saya carik kelambu yg mcm tudung salji tapi yg besar x jumpe2... ade jual kat bahau tapi jauhle plak nak g sitew..

Nanak said...

bagoslah tu tidur dlm kelambu..selamat dr gegetan nyamuk..saya dulu pakai kelambu..skng tidak lagi..mungkin tunggu digigit nyamuk baru nak paang balik..heheee

Abrahyn said...

rindu saat2 indah tido dalam kelambu dengan adik masa kecik2 dulu...pastu kitorang tak terus kemas kelambu tu, sbb nak main makcik2 dan masak2 hahahaha

Nurhayati said...

cian alia.. kena gigit nyamuk.. haipp nyamuk ni.. zara kalau kena gigit.. sampai melecet dia garu pastu luka huhuhu

Anonymous said...

cepat2 sapu mopiko! nnt bengkak mcm kaki ery. has pun duk rmh aja gak...tunggu nk masak aja jap lg..

zailamohamad said...

mane gambar spagetthi nye?? hihihihi
sian Alia kn gigit nyamuk ya..
sekarng ni musim hujan, banyak nyamuk2 mencari mangsanya..

Zuhaini said...

cetot:
ah.. kami ni mmg tradisional sikit.. tapi tu lah, pakai yg letrik x jalan pon! :(
ada ye..? sy x pernh jumpa lak tudung saji gitu..

Nanak:
saya dulu time kecik-kecik mmg pakai kelambu.. sekarang ni dah besar panjang malas la pulak.. konon nak try yang letrik.. hihi.. tapi memandangkan x jalan gak, tu yang kena pakai kelambu jugak tu.. :(

Abrahyn:
hihi... sweetnya.. bestnya ada adik-beradik ramai.. :D

Nurhayati:
oh.. gitu.. alia kalau kena gigit biasanya akan bengkak... and then jadi macam berkudis.. dah x cantik.. :(

honeylanz:
oh.. dah letak dah.. tapi alia gata.. so dia pi garu.. so bengkak juga in the end.. huhu :(

zaila:
erm.. gambar..? haha.. malas snap.. :) hihi..
anyway, mmg betul. musim hujan gini, mmg banyak nyamuk! :(

C.e.t.O.t said...

addaaa.. bestttt .suke sgt kelambu tu sbb xdela nak kena sangkot kat paku ke ape kan.. senangjek.. cam kelambu bb masa kecik2 .. hehe... mmg ler.. nyamok zaman sekarang x mkn saman ngan ubat nyamok letrik.. samajekla ngan saya.. bengang dibuatnye.. kite sedut bahan kimia die kebal.. hampes jek kan..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)