Pages

Search This Blog

Air Asia ... unreliable?

Salam..

just nak tanya u all...

Betul kah Air Asia unreliable?

suka-suka hati tukar flight punya schedule...

kesian my friends.. kononnya nak ke Jogja.. tapi tiba-tiba mereka dapat email, saying that the departure time has been changed..

so their schedule terus jadi kacau bilau.. huhu :(

kesian...

tapi last time (last year) saya dan family ke Kuching naik Air Asia ok saja... :)

8 comments:

Anonymous said...

so far ok ja. cuma flight dr langkawi delay 1 jam..huhuhu

Zety Zin said...

baru sekali naik air asia dari kk ke kl. ok aje. on time.

UmmiNor said...

tu la setahu saya AA ni sesuka hati tukar flight...le say flight pagi 2, 3 keltul je mesti dia akan delay and combine with next flight mcm my parents pernah kena patut flight kul 7.40 pg end up delay sampai kul 11.40..takke hangin tu!! tp dah nama pun tiket murah kan..so layan je la :D

CY3.5 said...

saya ni tukang booking tiket yg berkakilebar.. since seminggu dua ni, sibuk la dapat SMS kata flight ke kuching byk benar yg bertukar.. scheduled earlier.. flight balik pun gitu.. tak tau la apa masalahnya..

Mummy Harith Hannah said...

Kami hari tue delay juga, masa flight balek dari Langkawi. Hampir 2 jam delay.

But then, the good news were, a week afterthat, kami dapat e-voucher from them, sejumlah RM1000 (RM 200 for each persons), konon2 sbb re-fund flight kami delay. Saya dah guna pon e-voucher tue, utk next trip ke KK. :D

Anonymous said...

skrg mmg ada changes in some flight schedule especially to Indonesia. but if ur flight tukar lebih dari 3 jam u can change to another flight. in my case my flight sepatutnya on 9.40am AA tukar ke 8.30pm. so i call blk AA and tukar blk ke flight 9.40am. tapi call customer service AA mmg btl2 menduga kesabaran..

Zuhaini said...

honeylanz:
oh.. 1 jam x pa la.. x la lama sangat, kan..? :)

zety:
saya pun baru sekali je, dari KL ke Kuching.. ok je.. :)

UmmiNor:
oh.. kesiannya.. macam kawan saya punya kes juga lah.. patutnya flight tengah hari, ditukar kpd 5 pagi.. tak ke hangin member.. huhu :(

CY:
oh.. ya ka..? saya pi kuching dulu ok je.. huhu :)

mummy harith:
wah.. dapat voucher! x pa la kalau gitu.. sejuk juga la hati! hihihi... :)

anon:
oh.. member saya mmg lebih 3 jam.. maybe la tukar flight.. kesian... :(

salzahari said...

ikut nasib jgk..so far, both MAS and AA kami sefamily x penah ada mslh delay ke, hilang brg ke dsb. alhamdulillah!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)