Pages

Search This Blog

Anak anda tidur pukul berapa?

Salam..

well, lately saya ada terima baanyaaak soalan...

salah satunya:

-bila nak tambah lagi satu...? ahhah...

and

ada juga:

-Alia selalu tidur pukul berapa?

mungkin saya selalu ke ofis muka ngantuk kot... kalau tak, sure mereka tak tanya begitu... huhu :(

anyway, biasa nya lewat sekali...

dalam pukul 10.. 11.. sometimes, dalam menunggu si comel ini tidur, ibu dia dah tertidur dulu! ahahah :)

seriously..

so mmg berharap pada si ayah untuk menjaga Alia sampai tidur...

tapi si ayah pun agak bijak...

dia biasanya akan pasang CD Thomas and Friends (yang telah dibeli di JJ Wangsa Maju dengan harga RM14.90)... dan layan...

biasanya alia akan tertidur la... hihi..

but..

kalau dia ter-aktif, dia akan berdiri dan menari! huhu... :)

so, anak anda selalunya tidur pukul berapa...? :)

9 comments:

mama | sarah | syimir said...

oooo...huhuhu..anak2ku tido lewat juga...slalunya mmg maknya yg hanyut dulu... :p

m@y said...

Aulia paling lambat tido kol 10pm.Sbb dh di bg syarat dr awal lagi,cthnya "ok,lepas habis Mickey yaya sleep k. kalo x esok mama x bg tgk.."

Alhamdulillah, so far dia pun tau rutin tido dia sampai kdg2 dia yg ingatkan "Lepas abis Mickey ni yaya sleep k mama.." ;p

Anonymous said...

lambat jugak. plg cepat kol11 la mcm tuh

||♥Shahida♥|| said...

slm kenal..

rizza said...

hassan tidor paling lewat pukul 9pm
kalau masih terjaga... tutup lampu.. tido le dia.. selagi lampu nyala selagi tu dia aktif.. kuasa solar ....

biase nye dia akan tidor dalam pukul 8.30pm tu...

Nurhayati said...

zara ni suka ikut kitaorang..kalau kitaorg tak tido sampai kul 12am..kul 12am gak la dia jaga.. habis tu kalau nak bagi dia tido.. terpaksa la tutup lampu semua, golek2 kat katil bagi dia nak tido..

slalunya dia tido kul 10pm.. konon nak bagi tido supaya kami leh berdua2an.. tapi yati terus tido sama.. tau2 dah subuh hahahah

♥ LeeN ♥ said...

erm, balqis pukul sembilan. its not an easy job utk train budak dari kecik utk tido tetap pada waktu tp berbaloi-baloi.. keskeskes...

Mama Mya Elzara said...

ermm...dulu cukup senang nak bg Mya tido..kul 8.30 @ kul 9.00 dah tergolek atas katil... tapi sekarang Mya mmg aktif terlampau... kul 1 pagi belum tentu dia nak tidur..

pastue sekarang nie... setiap kali nak kejut bangun pagi punya lah payah...terpaksa dukung masuk kereta sampai taska dia leh sambung lagik tido... adoiii

Nadiah Sidek said...

sama la kita. safiyyah bkn jenis tido awal. dlm kul 10-11 baru dia tido. kdg2 tu kul 12 baru tido. nk tggu dia tido, umminya yg terlena dulu. hehe..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)