Pages

Search This Blog

Apa kami buat di Keningau

Salam..

so untuk hubby dan alia yang berada jauh di mata, tapi dekat di hati...

berikut adalah report apa yg kami buat di keningau hari ini.. ahaha :)

-pagi :

kami tak dapat sarapan free.. huhu :( hotel tak sediakan.. kalau nak, boleh, tapi bayar RM15.. so kami pun berjalan-jalan cari restoran..

we end up di Restoran Nurjannah, depan Cold Storage.

Tada!

oh ya, saya di Sabah ni bersama-sama 2 hero malaya, iaitu Aziz dan Edward..

Dua-dua masih bujang, so, adinda2ku, sila pilih... ahahaha :)

Selepas sarapan, kami dijemput oleh pegawai PPD and off we go. To the school.

ada sedikit kata-kata aluan dari pegawai PPD..

and ini adalah antara para pelajar yang terlibat dalam program kami.

ada la dalam 300 - 400 orang..

yeah, shuffle, dik! :) time ini Aziz sedang kendalikan sesi Science Show..

aktiviti Forensik pun ada... :)

wah.. x sangka pihak tuan rumah ada sediakan banner!

after program selesai, kami packing all the stuffs.

and checked out..

and terus ke Kota Kinabalu.

jalan sangat best!

berkabus!!! :)

oh ya, ada satu part sangat pelik.. saya sampai ke saat ini masih memikirkannya.

permukaan jalan tersebut menaiki bukit. TAPI, driver tak perlu masuk gear, kereta berjalan menaiki bukit dengan sendirinya!

time kami lalu hari tu, patutnya turun bukit, namun, bila free gear, kereta SLOWLY UNDUR KEBELAKANG.. wah.. amazing!

oh ya, bergambar di atas jalan raya yang ajaib.. haha :)

Sendiri snap.. sebab semua orang sibuk dengan kamera masing-masing.. hehe :)

sampai di KK, kami check in di Hotel Imperial.

Wah.. vadevas! posh giler!

sangat cantik interior decor dia...

ok la, saya nak tidur dah.. sangat letih..

esok nak ke Kota Marudu pula..

yup.. memang berkelana sungguh! ahaha..

till then, wassalam.. :)

6 comments:

mama danial and eva said...

ehem ehem ...saya nampak new tinted spectacles...heheheh
seronoknya pegi KK
tak naik gunungnya kah?
orang kata udang besar-besar dan fresh kat sana...jangan tak makan pulak

Abrahyn said...

bestnyer pi lawat sekolah...i suka program cam nih...

Zuhaini said...

mama danial:
oh.. ya, mmg spek baru.. tapi guna design frame lama.. :)
udang..? mak pun kata gitu, siap kirim lagi, tapi kat ne tah nak cari.. huhu :(

abrahyn:
best! seronok sebab budak2 enjoy.. :) apa lagi..? jom la! hehe...

aCu said...

wah!!!
ade kabus~ hoyeah..hoyeah~
i lyke~!

ZuH@iLieY said...

wah..spec baru tuh!!!!!!!!!
kak oi..lawa baju..buat satu untuk adik..

Zuhaini said...

acu:
hihi.. suka ya..? tapi bila drive sangat bahaya la...

eli:
a ah..
baju..? baju ni dapat free la.. :) nak, mintak kat zul.. dia ada selai..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)