Pages

Search This Blog

Budak yang banyak akal

Salam..

Agak penat sikit today..

dengan kerja..

and then,

dengan alia nya.. huhu :(

*sila abaikan comot di baju si comel ini... ** :)

malam tadi, kita ajak tidur di living room,

dia kata "yek.. yek.." macam bunyi "bilik"

so saya pun terpaksa la bawak dia ke bilik..

rupanya nak baring-baring atas katil.. and nak main-main lagi tu! :)

ahaha...

last2 ibu dia terlelap..

tengok2 anak kesayangan dia pun dah terlelap di sebelah.. :)

8 comments:

m@y said...

Zu,
kita ingat jaga new born bb yg terkuek2 meletihkan tapi sebenarnya jaga anak yg tgh membesar lagi la meletihkan..dengan mcm2 peelnya menguji kesabaran..huhuhu..

Zuhaini said...

m@y:
hehe.. terkuek-kuek..? hahahah :) well, saya rasa sama je penatnya.. :) yg dah besar ni best seikit sebab dia dah boleh jalan.. so x payah nak berdukung je setiap masa.. :)

Anonymous said...

ery lak x tau nape. x nak jauh dr mama. menempel je.. nk basuh cawan pun dia pgg kaki!

Sitisifir10 said...

dia jgn ada yg layan aje..anak2 akak memang sah2 akak yg lena dulu sejak azali...wakaka...tu pasal diorang mmg tak berjaga malam...takde sape nak layan

zailamohamad said...

macam nilah kalau dah ada anak..huhuhuhu..Zaila 2 orang nipon terase haru biru, nak2 kalo husben outstation..rase nk nanges pon ada

Mummy Dasy said...

BUKAN MAIN MUNCUNG LAGI YE... TARIK BIBIR TU KANG,,, BIASA AH MAKIN NAIK USIA MAKIN PENAT KITE MENJAGA

Mommy Lily said...

alia semakin besar makin comel ye...rambut dia lurus senang nak jaga kan.

Zuhaini said...

honeylanz:
amboi.. manjanya ery! :)

sitisifir:
oh.. bagusnya... alia ni x tentu.. kadang2 tidur awal.. kadang2 lambat.. :)

zaila:
oh.. kesiannya... sabar ya.. saya yg sorang ni pun dah x menang tangan.. huhu :(

mummy dasy:
haha.. ye lah.. tapi saya ras saya ni muda lagi.. ahaha.. x sepatutnya x larat.. huhu :( energy rendah kot.. huhu :(

mommy lily:
makin comel..? tq! :) saya rasa biasa je.. haha.. a ah la, rambut lurus, senang jaga.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)