Pages

Search This Blog

Kuih Raya : hanya sebagai hiasan...?

Salam...

sorry for the long break.. tak sempat nak update weekend lalu..

reason:

1. sabtu dan ahad saya terpaksa ke opis sebab ada a few things yang perlu di settlekan...

2. saya mengalami pening yang teramat sangat.. huhu :( ingat nak pergi check, tapi masih x sempat..

oh ya, weekend lepas juga mak saya masak nasi impit! dengan lontong!

:) yummy!

tapi what's the occasion..?

none!

sebab mak saya kata:

"stand by, kot-kot ada tetamu datang rumah"

and i said:

" kan ada kuih raya! bagi je lah makan kuih raya"... hehe :)

but mak saya kata:

"orang sekarang bukan nak makan kuih raya dah.. kena juga prepare something else.."

hmm...

betul juga kan...? kuih raya sekarang ini hanyalah sebagai hiasan....

6 comments:

Intan mama Ammar said...

Memang kuih raya, masa time raya org tak berpa nak jamah. I pun hairan, kalau tak dimakan, kenapa laku je org jual kuih raya.

azzamoro said...

memang. dah nak abeh raye pun kuih raye atas meja still banyk lagi.. hmm

LeeN said...

pening yang teramat sangat???? hehehehehe (gelak jahat) a'a, mmg ye. kuih tu mcm buat syarat je kkdg.. org da muak kan.

salzahari said...

walaupun hiasan, kenapa kita masih sonok membeli? anyway...kuih raya jadi hiasan sbb kita sediakan option lain iaitu menu lain. cuba kita buat selamba je, jamu apa yg ada.mesti tetamu makan jugak! begitu jgk mcm BF kan...

Zuhaini said...

intan:
betul la.. sampai satu tahap tu kan, org tak tengok pun kuih raya apa yg ada! huhu :(

azzamoro:
hihi.. betul! maknanya kita kena habiskan la tu! :)

LeeN:
yup.. agaknya next year kita kena buat satu jenis je pun x pe.. memadai.. haha :)
*gelak jahat yer...? :)

salzahari:
betul la.. nak tak nak, kena ada.. tapi bila dah ada, org bukannya makan pun.. huhu :(

♥Hernee Nazir♥ said...

rajinnye mak awk kn..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)