Pages

Search This Blog

Mainan...

Salam..

oh.. dalam x sedar, dah besar dah anak dara sorang ni...

dan saya baru perasan, Alia needs new toys! kesian dia....

mainan apa yang sesuai agaknya ya...?

-flash cards....?

pic googled

-bike...? / car...?

-err... apa lagi ye...?

ahh.. susah-susah, x payah mainan lah, alia! :) boleh...? ;)


anak-anak anda suka main apa ya...?

9 comments:

Anonymous said...

has biasa belikan ery mainan mcm kete tu. suka sgt dia. mungkin utk alia set masak² tu.

Mommy Lyna said...

Hafiy suka sgt kereta. Main game kereta. Huhu.

mama danial and eva said...

anak patung :)

Zuhaini said...

honeylanz:
oh.. kereta ya..? masak2..? hihih... ok, nanti saya try... :)

mommy Lyna:
ya ka..? hihi... menarik juga tu...

mama danial:
hehe... barbie ka..? :) kang ibu alia yg main.. :) hihihi

Nurhayati said...

flash card tu baguskan.. sambil main sambil belajar.. tapi kalau nak beli bike/car pun bagus jua.. janji kita puas hati tuk anak kita ;)

mama danial and eva said...

mak ngah nak tak kereta danial naik dulu vroom vroom tu? kami dah masuk stor sebab sebenarnya dia dah sangat besar untuk main keta tu, dan tengah ajar naikbeskal. kalau nak nanti kekna bawak balik ya...

aCu said...

JANGAN BELI MENDE YG KECIK2 DAN BANYAK KUANTITI DIE! nnti umah bersepah~ waaa....i tak sanggup u~

Zuhaini said...

nurhayati:
err... flash cards..? entah la.. so far x berapa menjadi dengan Alia.. dia sepahkan je! huhu :(

mama danial & eva:
erm.. yg mana satu eh..? x dapat recall...

acu:
ye lah... nanti org beli mainan besar2 eh! :)

mama danial and eva said...

yang kereta merah denen suka main tuh...mak ada tunjuk ani beli kereta untuk yaya, tapi tayar dia keras tak boleh pusing...susah dia nak main...u want , bg tau ek....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)