Pages

Search This Blog

Apa nama makanan ini...?

Salam..

Lately Alia suka sangat makan benda alah ini..

Aduhai.. saya tak ingat la namanya apa..

tapi dia bentuk telur... dalam tu ada 2 parts, satu part untuk dimakan, satu part tu adalah mainan!

yang makanan tu dia macam biskut, dalamnya ada coklat.. ada nut... and luarnya susu...

Danial pun suka..

tapi sekarang Alia pun dah suka.. so sometimes dia dah pandai demand nak makan benda alah ini...

so kami pun beli lah.. huhu :(

apa ke nama tah ek..?

11 comments:

MommyDania said...

benda berbentuk telur yg mahal nk mamp tu namanya kinder joy. sgt tak joy ok!

Zuhaini said...

mommy dania:
ahahah.. ye!!! baru kuingat!! susah na nak ingat nama dia.. huhu...
**ye, memang mahal.. pasal tu jarang beli.. hehe :)

Sitisifir10 said...

hihi.....jgnkan anak2 den, den pun tak ponah makan

Nurhayati said...

kinder bueno mmg feveret.. choc nya sedapppppp kalau beli satu mesti berebut ngan laki ku huhuhu

aCu said...

ala..kasi je la dak kecik tu makan coco jelly dah..demand sgt.

Zuhaini said...

siti sifir:
oh.. x yah rasa lah.. rasa susu je tu.. hihi :)

nurhayati:
kinder bueno untuk org tua.. yg ini kinder joy.. untuk budak2 rasanya... :)

acu:
ahahaha... acu belikan la koko jelly nya.. :)

Anonymous said...

kinder joy. rm3.50 satu. ada kt mana² kaunter cashier :p

Mummy Dasy said...

kinder joy... huhuhh anak2 joy dpt toys& coklat tp makpak yg x joy mahal hehehe

zailamohamad said...

hahaahaaa!!!seb baik anak2 Zaila tak pandai mintak ni lagi..diorang tahu nak chuupachups je**betoi tak eja ni??

mama danial and eva said...

nama dia kinderjoy makngah

tapi danial dah habis season dia makan kinderjoy kut
dia dah tak berapa into kinderjoy sangat
rasa dia memang sangat sedap...

Abrahyn said...

babe,
im going to privatise my blog. email me beautifulabrahyn@yahoo.com if you still sudi menjadi my reader...thanks :D

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)