Pages

Search This Blog

Kenapa kalau kaya, harus ada BMW atau setaraf dengannya?

Salam....

ok, sememangnya saya memang x banyak duit... hihi...

tapi kan, anda perasan tak, (mungkin lately saya perasan di akhbar-akhbar, banyak betul iklan MLM dan yang terbaru, saya perasan ECPI! wah.. saya tak tahu pun ramai yang berniaga ECPI, dan boleh memiliki kereta mewah!)

oh ya, speaking of kereta mewah,

kenapa ya, target semua (or hampir semua orang) adalah untuk mendapatkan sebuah Mercedes... atau BMW...

hihih...

maybe that is 'tanda kemewahan' kot.. (kot la.. saya mana tau.. hihi)

tapi kan, kalau la saya ada beribu-ribu ringgit kan...

(mode: berangan...)

saya akan beli kereta ala-ala 4wd...

(kalau tak 4wd pun x pa, asalkan TINGGI!!! yup.. saya suka kereta tinggi!)

macam Rav4 Toyota ini...

atau Fortuner...

:) sweet! :)

**all pics by google**

anda suka kereta apa....? :)

10 comments:

Tirana said...

Kak Tirana suka kereta api..panjang gitu tapi kereta api orang tak jual la pulak..ehehhe

salzahari said...

we got the same taste! ;) tapi kalau saya kaya, saya target nak beli tanah /banglo dulu then baru kereta.

rizza said...

sebenarnye tu le mentaliti org msia.. kalau byk duit je beli kete mewah.. ka tu pembaziran...baik kita ade simpanan di bank yg byk yg akan diwarisi oleh generasi akan dtg.... dari beli bwm yg hanya akan pakai dalam masa yg singkat je tak leh nak waris ke cicit yg sah2 satu pembaziran hehhe

akak pun tak kaya...hehe tapi kalau kaya pun.. tak mau le beli kete mewah import...

LeeN said...

walhal kat oversea, mercedes tu org wat taxi jek... hehehe. actually, byk jenama kereta mewah yg lain tp balik2 mercedes ngn bmw... boring kan

azzamoro said...

i nak mini coopeerrrrr... cun ah

MaMaSyAzA said...

dapat beli myvi pun jadilah..janji leh bawak g keja

NadiahKhair said...

nad pun perasan. cara nak tarik org masuk MLM ngn kereta. :D no offense.

tapi i think there should be a better way to promote ur business/product.

nad xconsider kaya=BMW ethough mmg minat gile BM :) tapi just for the sake of owning it. hasil kerja keras. :D

CT NORAMIZA said...

hahahaha x sangka ada gak org panggei 4wd tu keta tinggi macam ai :) hehehe samalah tatabahasa kita, btw, salam singgah :)

Hanz said...

me peminat tegar Murano..dah jatuh cinta susah nak beralih arah..setia pada yang satu..

BMW & Mercedez is stereotype thinking! Me setuju 4WD lagi best!

Mommy Lyna said...

Kita nak lexus yg bole reverse paking sdr tu.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)