Pages

Search This Blog

MPV Perodua terbaru : Alza

Salam..

Saya diberitahu, sudah launch.. malam tadi masuk berita. ye ke...? saya x perasan.. maybe sebab time tu sibuk melayan Alia.. :)

oh ya, harga not bad..

starting price RM52,000..

u all boleh baca di sini...

Nama MPV Perodua ni Alza.. means to rise in spanish... :)
wah.. saya jangka akan menyaingi Proton Exora yang sedia ada di market sekarang ini.... :D

**suka tengok kereta tinggi-tinggi nih... :)

tapi kan, saya lagi suka yg tinggi dan tak terlalu bulky.. macam kalau family tu ada anak ramai.. macam 5 atau 6 orang... ataupun anak mereka dah besar2.. sesuai la MPV besar2 ni.. macam Exora ke.. Alza ke..

tapi saya lagi suka tinggi tapi a bit compact, macam Fortuner... atau CRV... :)

pic from here....

what do u think...? nak beli satu...???? :)

9 comments:

azzamoro said...

kalau nama dia 'Azza' sure i dah consider untuk beli.. hehe

Mummy Dasy said...

tulah pasal kata officemate malam tadi kuar berita tp pasal cam x perasan heheheh...
lawakan pattern dia

Zuhaini said...

azza:
ahahaha... oh.. gitu yer..? :)

mummy dasy:
a ah.. saya pun x perasan.. lawa.. :)

iena hamdi said...

muuaaaahhhhahahahha sama la kita yang.. akak pun suka fortuner or crv yg baru tuh.. yg mana kita nak beli dulu ni eh? kekekke

Zuhaini said...

kak iena:
ahahah.. tepuk dada tanya selera la kak!!! hihi.. tapi kami hanya mampu berangan.. duit x dak.. huhu :(

Anonymous said...

has tgk exora pun mcm spacious gitu. alza blom tgk life ;)
just now tgk kt blog zu ni ha. tp my citra still the best.hehehhe ;)

Nurhayati said...

suka jua.. suka tgk..nak beli tak kot.. sbb $$ nada hehe

Zuhaini said...

honeylanz:
hehe.. saya pun belom pernah tgh live lagi.. :) oh.. masih sayang pada citra yer.. :)

nurhayati:
oh.. sama la kita.. takat cuci mata tu mampu la.. nak membelinya, dalam mimpi je la gamaknya.. hihi :)

mama danial and eva said...

tak minat eh kereta besar besar bi...nak keta kecik je, senang parking...acu mesti setuju, kan kan jenet kan?

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)