Pages

Search This Blog

Suami isteri satu tempat kerja - apa pendapat anda?

Salam..

petang semalam Mr hubby balik dari Kedah.. alhamdulillah..

so hari ini beliau ada di cubicle beliau.. ahaha :)

sweet....

i like the fact that we work under one roof!

why...?

sebab senang nak pantau! ahaha...

kalau nampak en suami macam 'mesra' semacam je dengan colleague dia (yang masih bachelorette itu), nanti saya sms...

"amboi.. mesranya...." ahahah

tapi i'm not a jealous person. sebab deep inside i know whom he really is.

tapi ada juga a few of my friends kata mereka x boleh satu tempat kerja dengan mr hubby mereka.. mereka kata mereka kuat camburu... ye ke..?

oh.. ya, lagi satu, di samping kita boleh pantau, kita juga boleh berjimat! satu kereta.. satu destinasi.. so minyak n tol boleh jimat! :)

Apa pendapat anda...?

*pic from google*

10 comments:

yaya said...

hehehehe nak gelak dulu, saya pun 1 ofc ngan hubby, bagi saya best jek. segalanya di tanggung termasuk lunch.so duit gaji saya bleh simpan dan sikit joli katak....

Siti @ nurie said...

kalau siti, dari sudut jimat, ok je..tapi, mr hubby siti cemburulah..so, rasanyer, tak sesuai kot kalau siti ngn hubby keje satu tmpt...hik hik..kang, siti baru je buka pintu opis, dia dah sms " nak gi mana yang"....he he he he

MaMaSyAzA said...

yup bab berjimat tu memang betul..tapi bab cemburu tu..tak dpt ku bygkan kalo akak satu ofis n mr. hus...tobat haku cemburu...tapi bukan cemburu yg berlebihan...tgk keadaan le kan...tapi kalo kat uum..husband n wife tak leh satu ofis...mesti ditukarkan ke jabatan berasingan..

Anonymous said...

sangat besh.. n jimat duit minyak & ada extra quality time. mcm b/fast & lunch sesama.. besh seh!

Shima Shukor said...

Pada pendapat Shima, ada baik dah buruknya. Baik dr segi, jimat & boleh lunch sama2. Buruk dari segi cemburu ada setengah yg suka control. Tp depends la pada individu.
Mcm Shima, Shima & hubby keje lain company tp jarak lokasi tmpt keje kami tak sampai 1 km. Jimat duit minyak juga & kekadang leh lunch sama.

♥Hernee Nazir♥ said...

hernee 1 tmpt keje gak tp x 1 dept..pas tu sy normal office hour 8.30-5.30 hubby lak keje shift..mmg jrg dpt saing gi keje kcuali die keje morning shift..

SharHanah said...

Eh eh,... sy pun!! mmg JIMAT banyak jugak la...tp yg jadi probs nyer, hubby masuk kul 9, sy laks kul 8.30am... pepagi tu, dah kalut2 kejutkan hubby, lau dia bangun lambat, lambat ler sy masuk opis... dia takpe la... so, pagi2 ade je la rasa tak puaih hati... terbakar jer.. mula la takmo breakfast sesama. Mula la nak majuk, nnt ade la yg mai tapau ngan muka kecian mintak maap :))

Abrahyn said...

me my self personally tak comfy work together in the same office with hubby...but if in different level/building/dept tak pe juga...

zailamohamad said...

Zaila pon satu office ngan hubby..dari awal kawin sampailah tukar kerja & pindah shah alam..memang banyak faedahnya!!! tapi tak tahulah sampai bila nak keje satu opis lagi;P

Hanz said...

Best sesangat!We all jimat & mesra sesangat but kat opis appear professional & control jer..luckily me the only kumbang di kalangan bunga so isu jeles tak timbul!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)