Pages

Search This Blog

Alia kena ulser!!!

Salam..

Oh.. lepas satu.. satu.. huhu :(

Alia kena ulcer.. baik saja demam, dia kurang makan.. so we thought maybe sebab demam kot..

but when she was merengek seharian..

kami check punya check, rupanya si comel ni ada ulser dalam mulut rupanya.

and bukan satu atau dua.. TIGA!!!

satu - di bahagian belah dalam bibir.


dua - di atas lidah

tiga - di bahagian lelangit mulut.

sangat kasihan, kan..? huhu :(

so kami dah ke klinik and get medication... hopefully cepat baik, ya nak!

*pic by google*

6 comments:

MAMASYAZA said...

petua owang tua2, letak minyak goreng lauk...cepat sembuh..akak pun buat gak petua camtu..tapi bebudak ni tak suka..last2 g farmasi, beli ubat 'medigel'...amat sesuai utk bebudak yg kena ulser...rasanya manis berangin

precious innocent said...

siannye....

kalau org tua, leh la letak margerin.. bebudak nie takut dia rasa rimas je la..

-mama emma®-

azzamoro said...

ala kesiannyer. kecik2 dah kene. org besar yg kene pun merana..

hope cepat sihat.. take care..

Nadiah Sidek said...

kite baru je kena hari tu. mmg pedih. slalunya letak garam tp tak sesuai la utk bdk sbb mmg pedih bila letak garam tu. ada jgk org kata sapu mentega..tp yg tu tak pernah cuba lg

aCu said...

cian dak bising tu.

suhaimi said...

Saya menderita penyakit ni dari kecik sampai sekarang... oral aid sentiasa ada dalam beg harian.. dah umur 34 tahun masih tak ilang².. setiap dua minggu mesti ulcer ni muncul semula...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)