Pages

Search This Blog

Anda memasak, siapa jaga anak..????

Salam..

just wondering..

ketika anda memasak, siapa menjaga anak, ya..?

Bibik atau mr suami...?

kalau in my case, of course la mr suami..

but lately alia macam...

"mengada-ngada"...

dia nak ibu dia dukung dia dan layan dia saja..

so sometimes tangan kanan memegang sudip,

lengan kiri mendukung Alia..

huhu :(

hai la Alia.. macam mana nak ada adik nih...???? ;)

15 comments:

salzahari said...

ooh..same goes to me. kalau moodnya kurang bagus,mmg mengada2nya lebih! but i'm used to it...msk sambil dukung cuma skrg berat skitlah nak dukung!

Anonymous said...

andainye just bdua dgn ery..msk sesama :p
if hb ada dirumah..haruss pass kt dia! hehehe

Fid said...

andai kata berdua aja sejak kecil agi saya letak anak saya kat 'pintu' dapur dan berborak dengannya sambil masak..
dah 4 tahun ni dia volunteer tolong masak..tak pun dia akan online..hahahahaa

kalau adad daddynya dia kawan dengan daddy....

Sz said...

sudah semestinya bibik yg jaga, kalo bibik pun join masak..mr boss jaga...kalo tak masak2 beramai2...hihihi...sorang kupas kentang, sorang tukang basuh pinggan (a.k.a main air di sinki)

~mama sarah syimir~

Intan @ mama ammar said...

kalau i masak, tak da sapa jaga anak. main la sensorang kat depan tu. tak pun tgk tv. sedih kan?

~: UmmiNor:~ said...

saya pla, kalu mood baik yg kecik skali tu akan main ngan abang2 dia, kalu tak dok la bergayut kat safety gate tu, buat muka sedih haiyooo....

Ms Lola said...

anak I terbiar, kesiannnn... (sbb dia NAK JUGAK menempel kat bontot I - takmo dok ngan laki I)

zailamohamad said...

laki..tapi kadang2 si kecil itu terlepas masuk dapur juga..owh, siannya ibu Alia..Alia kan dah besar, kenalah pandai bawa diri..nanti ibu nak bagi adik ya;)

shakeymirza said...

of coz la hubby kena jaga sbb saya enggak ada bibik..hehehe..

tapi hubby rajin mlayan kerenah ayel...

azzamoro said...

samela. kalau masak dia pun nak ikut skali takmo duduk dgn papa dia.

selalu i bg satu periuk, satu sendu n letak kentnag dlm tu, then dia masakla style dia kt lantai dapur..

notti netti said...

huhu....anak I my mom jaga...sib baiksss...tapi windu lah:(

Hanz said...

samalah zu..lagi besar lagi manja..me masuk toilet pun boley tercari-cari..ekekekeke

♥ LeeN ♥ said...

kalau leen, ikut mood balqis la. sometimes dia tengok tv and sometimes dia saja-saja nak duduk dekat dengan kita. walaupun jarang dia nak dukung time leen masak, tapi kita kan seriau takut dia capai menda bukan2 or kena minyak yang letup2 tu ke kan? tapi zu ajak je dia berborak dan bagi dia aktiviti dan dok la dekat ngn zu.. hehehe. dia pun nak belajar masak tu sebenarnya.. eksaited nak makan! :)

Nanak said...

thn dpn Hubby/maid kena jaga baby time Mummy masak...heee

mama danial and eva said...

danial pandai pukul telur...hehehe...tapi senangnya, tak payahlah masak..makan 2 orang aje, macam buat penat badan aje...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)