Pages

Search This Blog

Jalan-jalan di The Gardens

Salam.

Semalam kami jalan-jalan di The Gardens! :)

De tolong drive..

kami ni 1st time sampai di sini sebenarnya.. (Midvalley tu dah beribu kali.. hehe..)

so semalam, lepas parking, kami jalan-jalan di Midvalley, then saya kata kat Eli, "Jom kita tengok Gardens nak..?" :)

*kebetulan, ALia sedang lena tidur.. so ibu dia dah x larat nak jalan-jalan sambil dukung si comel ini.. tu yang ajak ke Gardens tu..

tau kenapa kami ke sini..?

sebab... ada...

INI!

STROLLER PINJAM! ahahah...

boleh pinjam sampai pukul 9.45 malam!

so kami pusing punya pusing...

tak tau nak beli apa di The Gardens tu.. (sebab semua barang mahal-mahal.. ahaha)

so kami pun pulangkan balik stroller itu..

:)

and.. makan tengah hari di The Chicken Rice Shop!

(yup, ini adalah FIRST TIME ibu alia makan di sini. Nasib baik De dah biasa.. hahah)

ok la, itu sajalah buat masa ini...

*ulcer alia masih macam tu juga..

*ibu ALia sedang bercuti... yeay! :)

*Ehem... Ada sesiapa terpilih untuk ke NUFFNANG FRISO FAMILY DAY OUT..??? :)

12 comments:

Anonymous said...

has pun x pernah sampai the garden tu..mv pun cam blh bilang dgn jari..hehehe...

Anonymous said...

lupa lak.. has dah dpt email officially invited to the Nuffnang Friso Gold Family Day Out tu. tp has kena keje lak sabtu ni... see how kut ada replacement ke.. zu pg tak nnt?

MommyDania said...

eh..friso tu by invitation only ke? patutla ramai2 pakat duk wat entry. ala Zu, jln2 cuci mata pun ok, xbeli pun xpe.

Zuhaini said...

Honeylanz:
oh.. kami MV kerap juga la pergi.. :) tapi Gardens tu tak pernah jejak lagi.. semalam first time.. hehe..

saya insya allah, kalau x da aral.. :D jom ler! :)

Mommy Dania:
oh.. tu lah.. ramai pakat buat entry supaya termask dalam 80 nuffnangers yang dijemput. Mommy Dania kalau nak join, meh le buat entry! tarikh tutup hari ni, midnight!

:)

KV said...

patut ah kv tgk stroller bersusun elok kt gardens. Rupanya boleh pinjam.

Zuhaini said...

KV:
iye. betul! pinjam je! malas bawak dari rumah... :D

precious innocent said...

stroller tu ada bayaran deposit x?

-mama emma®-

Zuhaini said...

mama emma:
hehe.. kami pun ingat ada.. x dak pun.. just bagi IC, dia fotostat (untuk dia isi dalam form tu), and dia trus bagi guna.. :)

Nurhayati said...

skang ni byk dah shopping complex provide stroller.. cam kat OU, MV dan KLCC oh oh pavilion pun ada gak tak silap.. senangkan..

iena said...

mmm tak per jalan-jln cari makan...

Zuhaini said...

Nurhayati:
oh.. ya ka..? saya tau yg ini je.. hihihi... tq ya!

kak iena:
heheh.. yup.. jalan jalan je.. :) cuci mata... :D

Anonymous said...

zu, pasal stroller tu. kt jj wangsa maju. ada tp limited unit n x brp nk cuci. tp if tdesak..has belasah aja ;)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)