Pages

Search This Blog

Kerap minum Coca-cola boleh sebabkan mandul...????


Salam...

saya sememangnya seorang yang suka soft drinks. tapi biasanya saya suka beli & minum Mirinda merah tu..

so semalam, Mirinda tu tiada.. so i had to settle with Coke instead.

but half of the tin saja yang telah saya minum.

coz yesterday evening i was busy with something else.

then, mr hubby noticed the Coke tin, and he sms-ed me:

"kenapa minum Coke..? bukan ke minum Coke boleh sebabkan mandul..?"

oh oh... saya tak tahu pun!

ye ke..?

anyway, lagi satu sebab saya jarang minum Coke ialah sebab ia Yahudi punya product..

hmm... mandul..??? seriously..???

*pic by google*

7 comments:

lin said...

luckily im not a big fan of carbonated drink..hehe..

Anonymous said...

huhu..
seb bek aku mmg tak minum coke..
ngee..seram..

yaya said...

wah new info, tak tau pun sebelum ni, tapi nasib baik i bukan penggemar soft drink

LIP said...

wah..good info..thanks for sharing.

zailamohamad said...

tak tahu pon..seb baik memang xsuka coke

Abrahyn said...

saya mmg tak suka any bicarbonate drink...tak tahan dgn kemanisannyer...tapi penah dengar coke boleh buat keguguran...yg mandul tu erkkksss 1st time dengar pulak

Abrahyn said...

saya mmg tak suka any bicarbonate drink...tak tahan dgn kemanisannyer...tapi penah dengar coke boleh buat keguguran...yg mandul tu erkkksss 1st time dengar pulak

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)