Pages

Search This Blog

VCD cerita nabi-nabi

Salam...

Well, awal tahun ni saya ada didatangi seorang gadis penjual buku agama dan VCD cerita nabi-nabi untuk kanak-kanak.
Oleh kerana pada masa itu, Alia masih kecil, so saya berikan saja pada Danial, anak buah kesayangan seorang itu.. hihi..

dan Danial rupanya sangat suka VCD Nabi Musa itu! siap hafal sepatah demi sepatah!

so yesterday, kami ke Central Mart, nampak ada VCD nabi.. so, Ibu Alia pun rembat la 2 VCD...

kami dah cuba tonton sikit di rumah..

err... tapi bahasa Indon! aduhai..

Danial, VCD Nabi Musa tu pun dalam bahasa Indonesia ke..?

anyway, gambar sangat cantik... :)

4 comments:

Lady Qay said...

pyh nk dptkn cd yg bhasa mlayu tau...cuba cri cd yg muhammad utusan terakhir by sabamedia tu...bgus juga..if jmpa cd2 lg bgtsu la..nk juga bli..hihihi

Anonymous said...

bagus... has baru ada cd utk ac : mari belajar solat..bg derma dorang bg cd ni..

mama danial and eva said...

oh tak mak ngah...bahasa melayu...lepas tu kami ada jumpa vcd nabi adam dan nabi idris, dari publisher yang sama...tapi lepas tu puas cari satu mesia, di dah tak ada juai dah...publisher dia nama wholesalemart something apatah...

abah danial then beli vcd ceruta nabi syuaib, nabi daud, tapi animasi dia tanah liat macam bob the builder tu...danial tak berapa suka sebab cakap arab!

nak pinjam vcd nabi musa tu? kalau nak kita poskan...danial dah lupa nak tengok...sibuk ngan psp saja...hahahah

Zuhaini said...

Lady Qay:
oh.. payah ye..? hmm.. susah la gitu ek..

honeylanz:
ok tak cd nya..? :)

mama danial:
oh.. banyaknya cd... alia x brapa nak tgk sangat, balik-balik Thomas dia.. haha :)
ingt kot beli untuk danial, bahasa indon la pulak.. huhu :(

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)