Pages

Search This Blog

Muntah-muntah

Salam...

Opps. bukan saya ya. harap maklum! ahaha :)

although kalau lah alia ada adik, bestnya... :)

anyway, malam tadi, dalam pukul 11.00 mlm gitu alia x nak tido..

merengek-rengek..

tapi at last dia diam.. tapi macam x sedap badan.. golek ke sana.. golek ke sini..

last-last...

BLUEK!!!

~pic googled~

oh.. anak ibu muntah la pulak!

habis tilam.. cadar.. dan of course baju alia!

basuh apa yang patut...

then bagi tidur...

x nak tidur...

last2 ibu dia mengalah.. suruh ayah dia pula jaga.

as soon as alia di dukung ayah dia,

terus saja..

BLUEK!! sekali lagi!

kesian ayah alia...

**alia bukan tak sihat, tapi saya punya theory is that alia makan banyak sangat dan campur2..

tu yang dia muntah tu..

antara yang ditelan adalah:

-kerepek pedas..

-kuih raya (choc chip)

-nasi goreng

dan beberapa biji Scott Emulsion..

hopefully hari ini alia tak muntah-muntah lagi! ;) amin...

Cepat sebelum terlambat...

Salam...

ini adalah "bukti" saya sudah follow all the requirements yang ditetapkan Mysuperkids.. ahaha :)

1. short entry : (act, ni boleh dikira short entry ka..? it is going to be short anyway!)

2. entry tentang contest : yang ini

3. code di sidebar : ini

4. Twitter: ini

5. Facebook: ini

6. promote di blog lain: ini

7.banner di sidebar di blog lain: di blog ini

8. promote di Facebook : ini

9. promote di Twitter : ini

10. link My Superkids di blogroll (oh... dah berkurun!)

ok, sudah kot... itu sajalah.... semoga menang! amin.... fuh.. fuh...

Nak voucher petronas..?

Salam...

Ok i know.

i am the last person on earth yang nak join this contest.. huhu :(

hope i'm not too late!

anyway, Mysuperkids is giving away Petronas vouchers for free! weee.....

1st prize will take home RM70 voucher! wah...

jom!

sempat lagi ni... *wink*

the contest ends midnight!

if you'd like to join in, just click at MySuperkids Duit Raya Giveaway banner on top right of this blog.. tq! :)

Lakukan promosi bisnes anda di sini!!!

Salam...

Well, let's just face it.

Anda ada satu bisnes, katakan...

menjual baju-baju bayi...

anda sudah buat satu website / blog, katakan...

http://bajubaby.blogspot.com

dan anda sudah cuba pelbagai cara untuk mempromosi bisnes anda...

namun anda dapati masih kurang trafik (bilangan pengunjung) ke blog jualan anda...

apa yang anda boleh lakukan lagi...?

Nah! Saya dengan berbesar hati ingin menawarkan khidmat mempromosi bisnes anda / blog anda di My-Alia.com ini....

Of course, nothing is free! tapi jangan risau, it will be a minimal amount, i guarantee you!

Saya sudah letak "Contact Me" di bahagian bawah blog ini.. so kalau ada yang berminat, just isi borang dan i will be in touch with you! :)

kalau nak bertanya, silakan... kalau nak berunding pun tiada masalah.

di bawah ini ada beberapa keyword search yang berjaya ditangkap dari posting di My-Alia..

-Baju baby....

dan... Dr Sukida...
*Insya allah, sekiranya anda promote di sini, ia akan berada di top 5 ataupun paling tidak, di 1st page carian Google... :)

so.. jangan tunggu lama-lama! :) cepat hubungi saya ya! :D

Mona Lisa is HERE!!!!!

Salam...

Yup. I'm not bluffing! :)

Well, I am proud to announce that National Science Centre Malaysia (aka Pusat Sains Negara) is having an exhibition called:

Da Vinci, THE GENIUS!

starts from 1st October - 17th January 2010.

This exhibition is brought all the way from Italy!

You will be amazed to know how detail Da Vinci is! (his paintings are so detail, even if you enlarge his painting, you get to see animals and scenery at the back! and to make it more interesting, they are 3D! (ok la, not the kind of 3D where you get to wear 3D specs, but his painting has shadows, and if you look closely, you will see it as f it comes to life!)

even as a "science person", for the first time in my life, i am really into his arts!

so lets just see what you will find in this gallery:

-a few layers (of coloring, shading etc) that Leonardo has to go thru before end up with Mona Lisa (full colored)

-us with the giant painting!

-he (Da Vinci) is also an inventor!

-he's da man!!! :)

oh ya, entrance to Pusat Sains is now FREE,

but if you would like to enter this exhibition, here are the fees:

-adult (18-50 years old) ~ RM25.00

-children (7-17 years old) ~ RM20.00

-senior citizen (50 above) ~ RM 13.00 (free admission with pension card)

-family (2 adults + 2 kids) ~ RM70.00

and we open EVERYDAY! ;)

last but not least, you'll be amazed! :)

Air yang tiada...

Salam..

Subuh tadi (around 6 am) kami mengalami gangguan bekalan air (lagi!)..

aduhai..

*pic from here... x da gambar yg saya nak.. ini pun jadi lah... :)

First time kami "ketiadaan air" was last Sunday.. it was Magrib. dah la ada tetamu. And to make things even more "interesting", malam tu ada lagi satu family datang beraya! wah...

so the sink was full with dirty dishes!!!

Alhamdulillah, semalam pagi ada air.. so my mom boleh basuh pinggan (while i was at work)..

Semalam mr hubby kata punca "air tiada" ialah kerana Empangan Hulu Kelang pecah..

Pecah ke..? (or something like that..)

huhu :(

bila la nak ok ni...?

**nasib baik ada air tangki.. so dapat juga la mandi dan etc.. :)

Gula-gula murah

Salam...

U all pernah makan tak gula-gula murah..?

(err.. saya tak tahu nak panggil apa... gula-gula susu barangkali...?)

Alia suka sangat gula-gula ini.

memang sangat murah :)

inilah dia!!! :)

Sambutan Raya tahun ini bagi saya..

... adalah sungguh hambar..

seriously.

Alhamdulillah, ada juga la part happy-happy dan gembira (macam dapat jumpa Danial, Eva Maisarah.. dan jumpa family mertua.. dan a surprise visit from my relatives, makcik2 dan atuk belah Mak saya..)

but in fact itu saja yg saya lalui.

compare to last year, selepas bermalam di rumah mertua, di Bruas, kami landing di Pangkor, jenguk Tok (belah bapak saya) dan saudara mara di sana..

and after that, berjalan pula ke Kluang, jenguk Atuk (belah mak saya) pulak..

so, dapat imagine tak, bila tahun ini adik2, mak dan bapak hanya beraya di KL...?

kesian...

tapi nak buat macam mana..

my dad still x boleh berjalan dengan proper...

Alat bantuan berjalan pun masih dibaiki...

anyway, saya doakan cepat lah bapak sembuh ya!

boleh kita jalan-jalan lagi!!!! :)

~ alia : cubaan untuk buka dan makan biskut Oreo pemberian Mak Long~ :)

Bye Acu...

Salam..

Agenda for today:

Hantar Acu balik UKM....

:)

*From left: De, ibu alia n alia, and Acu...

**De dah balik Kelantan last friday...

New Look.... Coming Right Up!!!!

Salam...

Ibu Alia has just came up with a MARVELOUS IDEA!!!!!

Oppsie.. i will not tell you yet!!

Well, i will "launch" the marvelous idea soon after i change my template (or layout) ya!

**mood bosan sudah tiba... huhu..

so, stay tune.... :)

~ what do u guys think..? are you as bored as i am with this layout...? hihi...

Satu hari di Hari Raya...

Salam....

well, ini adalah Malam Raya...

Danial saja main bunga api.. Alia tengok saja.. :) x berani kot..

Ini pulak pagi raya...

~org lain sibuk berkemas (nak solat raya dan perangat nasi impit & kuah kacang), Alia sibuk bermain! ahaha...

~ Danial, Acu, De (with Eva) and Alia... :)
**acu, kenapa mata acu gitu...? ahaha...

~Danial dan Alia.. comel kan..? :)

~Ibu Alia dan Alia... (well, itu adalah tudung hand made by me.. so sila abaikan cacat celanya ya! ahaha)

~one for the album!
(from left: Danial, Mak Long a.k.a. Kakek, Ibu Alia, De, Wan, Alia, Atuk, Acu and Eva)

~Last but not least.... :) smile!!!!!!!!

Honey, I'm home!!!

salam..
Saya (dan mr hubby dan alia) dah berada d KL since yesterday evening..
Baru ada masa nak update blog. Huhu..
Itupun pakai hp je. Laptop mr hubby conqueer.. :(
So ini adalah update serba ringkas takat mana yg mampu je! Hehe.
Ok lah, till then, wassalam..

~gmbr raya next post ya! Hehe..

Eva is here!!! :)

Salam..

hari ini ibu alia cuti.. so sibuk juga la dengan kerja-kerja rumah...

oh ya, Eva Maisarah dan Danial dah sampai!! :)

(gambar curi dari Blog Eva n Danial) hihi...

**terasa macam nak tambah lagi sorang la... hihihih....

Baju Raya...?

Salam...

to tell you the truth, my baju raya has yet to be in the picture.. huhu :(

Esok saya start cuti! :)

Acu dah pun diambil dari UKM sebentar tadi..

Malam ni bas De akan bergerak dari Kelantan..

Esok Danial dan Eva akan sampai! :)

So kesimpulannya, walaupun raya dah dekat.. tapi MOOD tu masih tak kunjung tiba la.. huhu :(

maybe sebab tahun ni kami x buat ketupat kot.. mak x da mood nak buat ketupat sebab my bapa still x recover lagi..) so mak cadang nak buat nasi impit je.. hihihi...

i went a few times to Carrefour, tapi still tidak berkenan dengan baju-baju di sana..

so that left me UN-BAJU RAYA! ahahah...

**gambar arkib.. pagi raya, giler ke tak, kami 3 beradik semua pakat pakai jubah hitam! (oh ya, ini bukan baju raya ya.. saja je.. ahahah) **Kek Na dah balik Johor kot time ni....**

Tudung hand-made by me!

Salam..

sebenarnya, saya dah lama berkenan pada tudung2 ala-ala Ariani / Munawwarah tu.. tapi nak beli, agak pricey, so tu yang x beli-beli sampai ke sudah!

and then, mama Ammar pun menunjukkan bakat beliau dengan self made tudung.. they were so cantik! so i thought, why not i make one!

ahahha... :)

alhamdulillah, jadi juga lah in the end..

this is actually the first attempt.

ada la cacat celanya sikit..

-labuh bahagian depan hanya 'just nice', kalau boleh saya nak panjang sikit lagi..

-owning yang keras tu a bit big. so kena trim down sikit.

(saya actually buat adalah 2/3 sebenarnya.. lagi 1/3 tu my mom siapkan when i went to work.. mak saya jahit yg bahagian tepi tudung tu...)

:) so, all in all, saya cukup berpuas hati dengan tudung ini, walaupun 1st try dan x cun sangat, tapi saya pakai juga ke ofis! ahahah...

Kad Raya: Tradisional atau e-card? yang manakah pilihan anda..?

Salam..

hari ini saya hendak tanya anda:

Kad Raya yang biasa tu (yang kita hendak hantar kita perlu pos) ~i call it Kad Raya Tradisional.. haha :)

and compare dengan e-card,

which is your pick...?

Kalau saya kan, saya sebenar-benarnya lagi suka kad raya tradisional tu..

ok la, it costs a little, nak beli kad la.. stem la.. and then kena pos pulak tu!

BUT...

bila mengenangkan saya suka dapat kad raya (and saya assume org pun akan suka kalau mereka dapat kad raya), so saya hantar la juga.. :)

so how about u..?

**tahun ini gawat sikit, so saya hanya balas kad pada siapa yang hantar saja.. hihi..

Baju Raya Alia

Salam...

Sesi show-off!!! :)

ahaha...

anyway, ini adalah baju raya Alia..

beli di JJ AU2.. RM39.00.. boleh la.. :) initial plan nak beli warna pink... tapi baju kurung berwarna pink ada sedikit kekotoran, so ibu alia terpaksa ambil warna biru...

BUT..

Fret not...

coz ada juga baju raya warna pink!

Tada!!!

Cantik kan...? well, dress ini atuk yang belikan.. Atuk sangat suka belikan dress untuk Alia.. hihi..

in fact, dress ini sangat mahal (bagi saya).. tau tak, harga nya ialah....... RM 72.00!!!

mahal, kan...?

Anyway, Eva dan Danial kena tunggu sikit masa lagi ya.. Atuk tak beli lagi baju raya untuk mereka.. hihi... nak suruh Danial pilih sendiri kot... ;)

Makanan Berbuka Kegemaran Alia..

... ialah...

.

.

.

.

NASI AYAM!

(sorry, x dak gambar.. x larat nak google.. ahah)

well, sekarang ni kalau beli lauk / makanan berbuka, sure kami akan beli satu bungkus nasi ayam for alia..

well, she loves the soup!

bila bagi satu mangkuk, 1st thing she'll do is dia akan HIRUP sup tu..

then, bila sup dah habis,

barulah dia akan cari ayam (yang saya dah kirai-kirai untuknya)..

last sekali baru lah alia akan makan nasi! :)

hehe..

anda / anak anda pula bagaimana..? ada makanan favourite..?

**alia x suka makan benda-benda yang lembik2 macam agar-agar.. kuih tepung pelita.. etc. Funny kan..? :)

**komen saya akan reply malam ni ya.. Got to go to a meeting this evening *sigh* :(

Cuti Raya : Start bila...?

Salam...

Just a busybody question...

U all punya cuti raya starts when...?

hihi...

(coz i heard ada yang sudah mula cuti semalam...)

my cuti will start 0n Friday (18th)...

sampai.... next friday (25th)!

hehe...

tapi mr hubby kena kerja starting 24th.. so tengok lah, kalau saya rajin, saya pun kerja! ahaha... (didn't i tell you that i am a workaholic....?) :)

.." for urgent matter, please call me on my phone ya!".....

Just a simple note..

Salam...

here's some simple notes i'd like to write down today...

-Yesterday we went for acupuncture (again..) same old story.. cucuk-cucuk.. cabut jarum, balik..


-One quick pose.. (i was wearing the whole set of SKIN FOOD for the first time ~ toner, cream, and foundation..) ok tak..?

-Alia's hair (her fringe) is getting longer. will ask my mom to cut it for Hari Raya..

ok la, that's it..

this evening i have a meeting to attend at Putrajaya.. ;)

Will get back to you after this!

Welcome to MY LIFE!

Salam....

(macam tajuk blog sapa ye..? hihi..)

anyway, sedikit cerita on my handphone.. my N95 sudah selamat... (bukan selamat dikebumi, ya!) but sudah selamat diperbaiki! yeay!!!!!!!!!!!!!!! seronok sangat... dah boleh snap gambar.. (x perlu lah pinjam gambar dari mr google anymore! anyway, saya ke Carrefour, and i brought my phone, kami ke booth NOKIA, dia kata will take a few days.. technition nak tgk la.. bla.. bla... and then jenguk punya jenguk, ada booth "REPAIR ON THE SPOT".. wah, apa lagi! so kesimpulannya, my phone is OK now! :D )

Handbag saya hari ni berat sikit.....

sebab ada ini:

tau apa bendanya...?

Tada!!!!!!!!!!!

From left: cream / moistirizer... foundation.... toner.... (all are SKIN FOOD products...)

*bermula lah era penjagaan muka oleh ibu Alia... hihi :)

Wish me luck! ;)

post signature

The girl who lost her chubby-ness!

Salam....

Well, teringat tentang raya, that reminds me that last year, when we went balik kampung, alia was still small, still cute! (she was 9 months old that time)..

masih comel!!!!!

tapi this year, kecomelan sudah hilang...

alia sudah makin tinggi...

dah pandai berlari...

in fact dah mula nak pandai berborak dengan kita...

:)

oh... bilakah alia akan menjadi chubby semula....? ;) hihi....

haa....? ye ke saya dah tak comel...?

Baju Raya: Sudah ada...?

Salam...

U all punya baju raya dah siap belum? (bagi yang hantar tailor)...

saya ingat hendak beli siap saja...

semalam pergi Carrefour Wangsa Maju, ingat nak cuci mata..

turned out ramai nya orang!!!

so the plan was cancelled!

ingat nak pergi jalan TAR (tunggu adek berdua tu balik.. boleh pergi shopping sama-sama..) :)

oh ya, pergi carrefour sebab mr hubby nak beli charger n bateri for his phone.

(saya sekarang pakai mr hubby punya phone 'simpanan'.. sangat kuno, ok? even my boss pagi tadi perasan and she said:

"kenapa phone zuhaini tak canggih?"

ahahahah... sabar la ye..)

oh ya, i dah tanya salesgirl di booth Nokia, dia kata my N95 boleh repair. will cost around hundreds juga lah..

(saya "ter" pandang satu phone ni, N series, N apa saya x ingat.. ada 8mega pixel!!!! and murah juga la.. RM1888. lagi murah dari phone N900 yang saya berkenan itu... hihi)

Oh ya, baju raya anda warna apa...?

sedondon satu family..? ;)

post signature

Mercun / bunga api..?

Salam....

(gambar hiasan, diambil dari sini)

Well, banyaknya respons saya terima dari u all berkenaan malam raya di kampung siapa... terharu! thank you very much! come to think of it, betul juga seperti apa yang diperkatakan itu.. it's not fair for him though. so, tengok la dulu macam mana ya! ;)

anyway, dekat-dekat nak raya ni, mood kerja ilek! langsung hilang entah ke mana.. huhu :( pity my boss. ahaha..

anyway, salah satu 'event' 10 malam terakhir sebelum raya time kami kecik-kecik dulu ialah :

main bunga api!

wah.. seronok! saya tak ingat adakah kami main bunga api selepas solat tarawih, ataupun kami ponteng! ahah...

my bapak akan beli 2 jenis:

-jenis yang murah, lidi dia besi, bunga api dia pakai belerang (kot), warna kelabu..

-jenis mahal sikit, lidi dia buluh (kot), and bila kita nyalakan, banyaaaak sangaaaaat asap! dan biasanya ada 3 warna! cantik!

so biasanya kami suka bakar yang banyak asap tu dulu... (main yang best dulu!) then, bila quota untuk hari tersebut dah habis, barulah beralih pada yang murah..

yang murah tu pulak kami suka gantung pada ranting pokok... dan gate rumah! hihi.... bila gantung pada pokok, nampak macam krismas pun ada! hihi....

anyway, those were the days....

(bila la alia nak besar.. nak ajak dia main bunga api! hihi.....)

post signature

Malam raya : Kampung anda atau suami anda?

Salam...

(well, i presume yang baca ni adalah kaum wanita / isteri....)

kalau yang bujang tu, no problemo! :)

tapi bila dah berkeluarga ini... aduhai... :(

alhamdulillah, saya kini menetap dengan mak dan bapak saya.

SO tidakla berebut sangat hendak balik raya.

tinggal hendak ke Kampung mr hubby saja lagi.

TAPI, saya bagi syarat:

-kalau nak ke perak, ONLY after solat raya.. (and bermaaf-maafan...)

saya suka spend malam raya di KL sebab ada takbir rumah ke rumah.. sangat best! ;) orang datang takbir.. kita hidang ketupat.... yummy! rasa berkat je...

baru lah pulang ke perak.

and di perak, i don't mind, berapa hari nak spend, pun saya tak kisah! hihi :) adil, tak....? ;)

SOMEHOW,

mr hubby semalam said to me:

"semenjak saya kahwin, x pernah saya spend malam raya dengan family saya..."

erk!

and i added la, "kan lepas solat raya kita balik..."

but he said

"memang la balik, tapi FEEL tu tak ada.. kalau dah lepas solat raya, dah x ada feel raya!"

amboi....

but the decision is final.

i'm the boss! ahahahah.... (saya kata tahun depan sajalah ya, bermalam raya di perak.. dia kata ok.. ahahah)

anda macam mana pula....?

by the way, does it really matter Malam Raya thing..? i think, as long as you balik kampung, that is enough! :) ye tak.......?

post signature

N900: my dream phone

Salam.

I KNOW THE PERFECT PHONE THAT I WANT!!!!!!!!!!!!!!!!

N900

(gambar google.. kecik je tu. nak yg besar, sila google sendiri.. ahaha)

spec ada di sini

kenapa saya pilih N900..? sebab:

-memory banyaaaaak..

-kamera phone 5mp! (kalah iPhone)

ok. tu je la... ahaha..

harga sama dengan iphone.

So now, tinggal simpan duit.. and tunggu phone ni masuk pasaran! :)

what do u think..?

post signature

Is it time for a new phone..?

Salam.

I am experiencing one of my weirdest moment in my life.

last night my N95 phone was still fine.

but i did online (for a few minutes) using the wireless internet at home, and after that i found out that the phone was quite HOT.

why..? dunno.

i guess it must have been becuse it was charged for a few hours before.

But this morning, after sahur, i wanted to go back to sleep, so i had to set an alarm. but i found out my phone was dead! i coudn't turn it ON!!!!

impossible x dak bateri, sedangkan baru saja cas penuh!

:(

so i guess it is time for me to get a new phone... huhu :(

sedih juga la.. coz this phone has been with me since Alia was inside my tummy! (ada la dekat 3 tahun....) :(

and i really love the 5 mega pixel camera!

anyway,

i'am eyeing on these at the moment:

1. i-phone 3G

pic dari sini

~tapi mahal sangat.. (review harga ada di sini) and the camera phone dia rasanya x sampai 5p kot... :(

2. Nokia E90 Communicator

pic dari sini

~yang ini dari dulu saya berkenan.. tapi x beli-beli sampai sekarang.. last time (3 tahun lepas) harganya dekat 3k.. agaknya sekarang dah turun banyak kot...?

oh.. saya x dak idea dah.. :(

saya kalau boleh nak phone yang kamera dia high megapixel, tapi murah.. hahaha..

ada cadangan..? ;)

post signature

How to install Nuffnang Ads

Salam...

(yup. i know almost each and everyone of you know how to install Nuffnang. i'm doing this for the sake of my sister's adik ipar.. hihi.. ) :)

so, iqah...

here it is!

1. go to Nuffnang's website

2. create an account. click sign up.

bla.. bla.. bla.. (in fact, i forgot apa jadi..)

then, when u have your account,

log into it.

3. U will see something like this.

first, lets explore the upper part..

you will find :

Analytic ~ that will show you how many visits (unique and repeated visits) either per day, per week, or per month! pilih je!...

Earnings ~ that shows how much earning did you get from your clicks at your ads.

Xchange ~ oh, this is just a widget.. you get to see what other blogs posts and they get to see yours! ;) i installed it in my blog. check it out! (it is located at the bottom right of this blog)

Poll ~ this one if you'd like to conduct a poll and put it on your blog.

Add Ad ~ yup. this is the one you should do FIRST! You need to add ads to your blog. Later on i'll explain.

Blog Manager ~ here, you can add in your blogs (if you have more than one blog)

Happy-o-meter ~ oh, this is a very cute widget, if you'd like to put it , its up to u.

ok.

SO, click at ADD AD.

u'll find this:

These are the HTML codes, for ads at various places in your blog.

but.

before you simply paste it, click at this:

Feeling lost? click at the image below for tutorial....

so, you click at the Blogger (if you're hosting with Blogger) logo.

from there, it will tell you where exactly you must put your ads.

ok..?

:)

so after that, save your template...

Ok, now, lets take a look at the left side bar.. under the word ANALYTICS:

u'll find :

  • Analytics ~ it will show how many visit per day. kalau nak tgk per month / week, boleh tukar di Period:
  • Came From ~ it will show the visitors are from which country...
  • Keywords ~ it will show the visitors come to your blog when they were browsing some certain keywords
  • Referrals ~ it will show the URL of blogs/ websites that the visitors click to get to your blog
  • Community *NEW! ~ it will show Nuffnangers that has just pay a visit to your blog! :)

so keep on blogging and keep on earning! ;)

**psst, iqah, if you need personal tutorial, just sms me or YM me (zuhaini_cruise@yahoo.com) ok! ;)

**psst. my nuffnang earning has FINALLY reached RM100.. i'm still thinking what to do with it.. cash it out and spend it...? or maybe organise a contest or something...? any idea..?

post signature

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)