Pages

Search This Blog

Air Asia ... unreliable?

Salam..

just nak tanya u all...

Betul kah Air Asia unreliable?

suka-suka hati tukar flight punya schedule...

kesian my friends.. kononnya nak ke Jogja.. tapi tiba-tiba mereka dapat email, saying that the departure time has been changed..

so their schedule terus jadi kacau bilau.. huhu :(

kesian...

tapi last time (last year) saya dan family ke Kuching naik Air Asia ok saja... :)

Mendung..

Salam..

oh, i'm not talking about the weather..

erm...

adik saya (De) sudah mula bercuti.. sampai end of Disember.

kebetulan pula, my mom n dad nak purchase an "electric chair" untuk my dad.

before this the keep going to Setiawangsa.. but is is easier when you can just do it at home!

so mak saya pun beli lah...

tapi, my parents risaukan keselamatan ALia...

so mak kata:

hang balik lah Sg Buloh.. Eli ada di sini nak jaga kami... lagipun rumah hang dah lama tak berpenghuni...

so itu lah ceritanya...

huhu :(

dah seronok tinggal di AU3.. rasa macam sayu je nak balik ke Sg Buloh tu.. hihi..

(lagipun x best sangat sebab di sana x ada DUKE... x boleh bangun lewat dah! kalau di AU3 ni, bangun pukul 7 pg pun, masih sempat nak punch before 8.00 am.... huhu )

sekian... nukilan untuk hari ini....

Anak anda tidur pukul berapa?

Salam..

well, lately saya ada terima baanyaaak soalan...

salah satunya:

-bila nak tambah lagi satu...? ahhah...

and

ada juga:

-Alia selalu tidur pukul berapa?

mungkin saya selalu ke ofis muka ngantuk kot... kalau tak, sure mereka tak tanya begitu... huhu :(

anyway, biasa nya lewat sekali...

dalam pukul 10.. 11.. sometimes, dalam menunggu si comel ini tidur, ibu dia dah tertidur dulu! ahahah :)

seriously..

so mmg berharap pada si ayah untuk menjaga Alia sampai tidur...

tapi si ayah pun agak bijak...

dia biasanya akan pasang CD Thomas and Friends (yang telah dibeli di JJ Wangsa Maju dengan harga RM14.90)... dan layan...

biasanya alia akan tertidur la... hihi..

but..

kalau dia ter-aktif, dia akan berdiri dan menari! huhu... :)

so, anak anda selalunya tidur pukul berapa...? :)

Ahtoo!!!

Salam..

Last night kami ke JJ AU2.. cari a few things..

so bila kami dalam kereta saja, and it was kinda dark..

alia kata:

"shhh... akot!! ahtooo!!!!! "

ahahah... dengan mata terbeliak dia...

aduhai... sapa la ajar dia hantu-hantu ni.... ahaha

but it was quite funny though.. :)

**pic googled**

Mainan...

Salam..

oh.. dalam x sedar, dah besar dah anak dara sorang ni...

dan saya baru perasan, Alia needs new toys! kesian dia....

mainan apa yang sesuai agaknya ya...?

-flash cards....?

pic googled

-bike...? / car...?

-err... apa lagi ye...?

ahh.. susah-susah, x payah mainan lah, alia! :) boleh...? ;)


anak-anak anda suka main apa ya...?

Mafia Wars

ye.. saya sangat kemaruk dengan Mafia Wars.. huhu :(

Now everyone can.... fly..?

Salam..

Kalau perasan entry sebelum-sebelum ini, saya ada cerita kami stop by di Sipitang, when we were on our way from KK to Lawas.

saya terjumpa ini...

hahaha.. :)

Now everyone can buy! :)

macam tagline siapa ya....? ;)

I'm tired... but i'm a workaholic! huhu...

Salam..

alhamdulillah...

saya di ofis sekarang ini... (well, sometimes saya berasa saya ini seorang yg workaholic.. x tahu la u all agree ke idak.. hihi..) :)

semalam we manage to catch earlier flight.. (alahai, x dak la early sangat.. hoping to get the 4pm punya flight.. so at 2 pm kami actually dah sampai di KK International Airport..)

rupa-rupanya flight at 4 penuh... so terpaksa la ambil yang pukul 6.40 pm..

(kalau tak, flight kami pukul 7. 15 pm)

posing di bilik menunggu....

oh, sungguh letih sekali...

:)

k la, nak catch up with all the works that i have left... ;)

Now what...?

Salam...

oh, dari KK ke Lawas punya cerita tak dapat publish malam semalam... so kira macam dah basi la.. sebab esok kami dah nak balik! :) yeah!

hari tu dari KK ke Lawas, took about 5 hours drive..

kami..

-di dalam kenderaan yg telah disediakan..

lalu border.. (Sabah ke Sarawak, kena serah passport / ic.. nak chop.. TAPI, Sarawak ke Sabah, x perlu serah passport/cop!) pelik juga..

Singgah di Sipitang.. makan sate n kepak ayam..

and tgh hari tadi kami dibawa jalan-jalan... (oleh pegawai imigresen.. haha)

:)

dan insya allah, tengah hari nanti (ahad) kami akan ke KK dan ambil flight ke KL..

semoga selamat pulang... amin..

Buat duit dari rumah! Jana extra income dengan cara yang paling mudah...

klik sini

tag: buat duit, easy money, kerja dari rumah, extra income,

Sesi membeli-belah..

Salam..

di KK ni, saya dah pergi ke "pasar filipina"...

ada jual pearl... :) tapi tak la murah sangat seperti yang saya sangka.. ahaha...

anyway, malam tadi ke Kg Air.. wah.. lagi murah! :) [tapi x secantik di pasar filipin la...]

so ni adalah beberapa rembatan yang saya sempat laksanakan....

dan gelang2... untuk ibu alia dan untuk alia... :)

**oh, sila jangan risau, kalau ada banyak, saya jual la.. ahaha.. tapi, ada ke yang berminat...?

**oh ya, cantik ke tiger eye tu..? cokelat je warnanya... huhu :( cantik lagi pearl! hihi....

~u all perasan tak, watermark my-alia dah bertukar.. saya baca blog jua di entry ini.. takut juga kalau org plagiat our photos.... so tu yg jadi gini... ahaha.. :)

Yang sebenarnya..

Salam..

oh ya, saya baru perasan saya tak reply lagi komen2 rakan-rakan for the past few days..

Sorry sangat ya..

sampai hotel saja dah malam.. main Mafia Wars sikit (sebab ada orang kejar level saya), and then dah penat.. sempat update blog (itupun entry yg agak ringkas saja..) after that.. tup! terus tido... ahaha..

so saya perasan ramai rakan-rakan kata "seronok" sebab saya bertugas di luar, macam jalan-jalan makan angin gitu..

tapi kan, pada hakikatnya..

apa yang saya dan rakan-rakan lalui, hanya Allah saja yang mengetahui...

:(

nak dipendekkan cerita, banyak benda yang tidak menjadi ikut plan...

nak buat macam mana..

kita dah double confirm, sampai je di KLIA, travel agent rupa-rupanya belum bayar tiket kami.. so dah kena bayar pakai duit sendiri..

huhu :(

and then, masalah transport lagi.. huhu :(

*di Keningau x ada masalah transport kerana PPD Keningau banyak membantu.. **

and tadi, bila sampai di KK, kami nak pos barang2 back to KL, macam2 pula nak kena sediakan.. surat la, mcm2 la.. sedangkan before bertolak, kami dah tanya pada admin, mereka kata "boleh".. huhu :(

so kesimpulannya, it wasn't really a smooth ride for me..

macam macam perasaan ada.. geram, dan sedih.. dan kecewa..

and to make things worse, it is my first time coming here..

so i couldn't really imagine how it's gonna be..

dengan ada beberapa perkara yang mengalami "kontigensi", yang mana memerlukan wang (yg sepatutnya saya guna untuk shopping...) huhuhu.... :(

oh well, sabar saja lah.... huhu :(

Hopefully untuk remaining few days ini, semoga semuanya berjalan lancar... amin..

~gambar arkib.... ~

Bismillahitawakkaltu 'alallah... amin..

Finished at Kota Marudu.. and now...

Salam..

SO after this morning punya session, we are done with the Programme here.

so now di hotel, pack all of our stuffs..

nanti after check out, will go to the school once again.. ada closing ceremony (or something)..

lepas tu lunch.

after that, terus ke Kota Kinabalu.

(will spend the nite there, and tomorrow we'll be heading to Lawas, Sarawak..)

~gambar program semalam... di Lab.. sedang conduct Forensic activity... :) ~

:)

Ye, saya sangat rindu pada si dia...

... yang ini...

:)

ibu dia x berapa sihat pula hari ini..

batuk-batuk.. sesema.. dan pagi tadi, macam ada temperature sikit.. nasib baik it was nothing..

tapi semasa run program, terbatuk-batuk juga la, so kena la telan Breacol dalam lab tadi.. hihi..

k la, gtg.

Kami di Kota Marudu sudah, bah!

Salam...

(sila abaikan sekiranya penggunaan "bah" tidak kena untuk tajuk entry ini.. huhu :( i'm still trying to learn how and when to use it.. hihi)

Anyway, saya and the team kini di Kota Marudu. Tengah hari tadi kami dapat (alhamdulillah!) kereta sewa untuk dipandu dari KK ke Kota Marudu.

-the backpackers! ahahah... :)

Bertolak dalam pukul 2 petang, tiba di Sekolah dalam pukul 4.30 petang.

**saya sungguh ngantuk.. baru lepas layan satu movie budak-budak bertajuk Imagine That.. sangat kelakar.. oh ya, movie itu saya beli di KK pagi tadi. 3 DVD RM10. Setiap DVD pula ada compilation 5 movie! so dapat imagine la berapa banyak movie yg ada untuk ditonton! ahaha..

ok, so di Kota Marudu (short form ~ KM ya..?) ini x banyak hotel yang besar2.. semua hotel murah-murah..

kami tinggal di PalmVille Hotel. dalam 5 minit drive dari SMK Kota Marudu.

Biliknya simple saja... tapi agak bosan juga kerana TV tiada siaran.. in the end, saya duduk termenung, tak tahu nak buat apa.. huhu :(

Closet sangat scary.. wooden.. so traditional.. but i have no courage to open it.. so my luggage is on the floor. (lucky i have the room all by myself!)

nasib baik ada laptop (dan broadband!).. dan DVD yg baru dibeli...

kalau x ada, alamat saya terpaksa tengok movie Twilight sajalah (kerana movie ini saja yg saya simpan dalam Vaio ini.. huhu..)..

ok la, x nak cakap lebih-lebih.. nanti ada org KM terasa pula.. hehe..

ok la kan, harga pun murah.. satu malam RM63.. so mmg padan la dengan apa yg dibayar.

ok la, saya yang mengantuk ini hendak bantal disorongkan... ahahah.. abaikan saya yg mamai ini...

wassalam...

zzzzzzzzzzzzz.......................

Cloth Diaper MURAH!!! Siapa nak????

Salam..

Oh ya, kakak saya ada jual Cloth Diaper pada harga murah.

So ini adalah copy and paste dari blog beliau....

......

i am letting go these cloth diapers to make room for new ones

these diapers are rarely used, as i bought them when Danial was half potty trained

at that time, they were too small for him

and used once or twice with Eva

all are in excellent condition

(no stain, snaps and velcro functioning well)

BABYLAND ONE SIZE POCKET CLOTH DIAPERS

-comes with one microfiber insert

-retail price- RM 30.00 each
-selling for - RM20.oo each




FRESHBOTS DRYZ POCKET ONE SIZE DIAPERS

-comes with 2 original soakers

-retail price RM 60.00
-selling at Rm 40.00



please add RM10.00 for postage

take all 5 for RM 130.00!

Oh... sorry. Semua sudah SOLD OUT! (updated on February 2010)

:)

Apa kami buat di Keningau

Salam..

so untuk hubby dan alia yang berada jauh di mata, tapi dekat di hati...

berikut adalah report apa yg kami buat di keningau hari ini.. ahaha :)

-pagi :

kami tak dapat sarapan free.. huhu :( hotel tak sediakan.. kalau nak, boleh, tapi bayar RM15.. so kami pun berjalan-jalan cari restoran..

we end up di Restoran Nurjannah, depan Cold Storage.

Tada!

oh ya, saya di Sabah ni bersama-sama 2 hero malaya, iaitu Aziz dan Edward..

Dua-dua masih bujang, so, adinda2ku, sila pilih... ahahaha :)

Selepas sarapan, kami dijemput oleh pegawai PPD and off we go. To the school.

ada sedikit kata-kata aluan dari pegawai PPD..

and ini adalah antara para pelajar yang terlibat dalam program kami.

ada la dalam 300 - 400 orang..

yeah, shuffle, dik! :) time ini Aziz sedang kendalikan sesi Science Show..

aktiviti Forensik pun ada... :)

wah.. x sangka pihak tuan rumah ada sediakan banner!

after program selesai, kami packing all the stuffs.

and checked out..

and terus ke Kota Kinabalu.

jalan sangat best!

berkabus!!! :)

oh ya, ada satu part sangat pelik.. saya sampai ke saat ini masih memikirkannya.

permukaan jalan tersebut menaiki bukit. TAPI, driver tak perlu masuk gear, kereta berjalan menaiki bukit dengan sendirinya!

time kami lalu hari tu, patutnya turun bukit, namun, bila free gear, kereta SLOWLY UNDUR KEBELAKANG.. wah.. amazing!

oh ya, bergambar di atas jalan raya yang ajaib.. haha :)

Sendiri snap.. sebab semua orang sibuk dengan kamera masing-masing.. hehe :)

sampai di KK, kami check in di Hotel Imperial.

Wah.. vadevas! posh giler!

sangat cantik interior decor dia...

ok la, saya nak tidur dah.. sangat letih..

esok nak ke Kota Marudu pula..

yup.. memang berkelana sungguh! ahaha..

till then, wassalam.. :)

Aku di Sabah, bah!

Salam...

yup.. pejam celik, dah ada di bumi orang.. ahaha..

well, nampak nya saya dan rakan-rakan saya merantau ke Sabah pula untuk menjalankan Program PSN di sini.

Program starts today, so kami bertolak dari KL semalam.. sampai saja di KK, terus ke Keningau.

after program selesai, maybe head to KK.. jalan-jalan sambil cari makan.. hihi..

oh ya, di Keningau ini ada 2 hotel, Hotel Juta dan Hotel Perkasa. Kami tinggal di Hotel Juta..

yang bagus Hotel ini adalah di hadapan dan sekitarnya terdapat banyaaak sangat gerai & supermarket.. compared to Hotel Perkasa..

simple je interior dia.. :)

oh ya, dinner semalam, kami round punya round, x jumpa restoran melayu / muslim (yang meyakinkan).. so in the end, kami makan... KFC!

ahaha...

:) tapi colleslaw dia agak halus.. macam dia kisar.. hihi.. :)

ok lah, nak bersiap.

Berkhidmat untuk negara!!! :)

**apa yg menarik di KK ya..? ;)

What do you do to reward yourself..?

Salam..

-pic googled-

Yup. Just a simple question.. :)

but yet, i know, you guys can come out with 1001 answers! :)

for me, there are a few ways that i like to do when it comes to reward myself:

-play with Alia.. :) yup.. sometimes playing with her is just... heaven!

-eat ice-cream! :) yummy!

-eat cheese cake..

and the most simple and yet, it costs nothing....

.

.

.

listening to my favourite music! :) aahhh.....

Letihnya..

Salam..

letihnya dengan event ini.. huhu :(

~alia.. kalau dia lalu di koridor ni, mesti dia kata "Qish!!!".. hehe ~

Budak yang banyak akal

Salam..

Agak penat sikit today..

dengan kerja..

and then,

dengan alia nya.. huhu :(

*sila abaikan comot di baju si comel ini... ** :)

malam tadi, kita ajak tidur di living room,

dia kata "yek.. yek.." macam bunyi "bilik"

so saya pun terpaksa la bawak dia ke bilik..

rupanya nak baring-baring atas katil.. and nak main-main lagi tu! :)

ahaha...

last2 ibu dia terlelap..

tengok2 anak kesayangan dia pun dah terlelap di sebelah.. :)

Malaysia satu

tiba-tiba terasa macam nak dengar lagu ini...




Infinity mirror - how to do it

Salam..

oh, senang je nak buat infinity mirror ni..

:)

kena ada 2 cermin.

facing each other.

letak dalam kotak..

and then tebuk lubang..

and lepas tu letak la something inside the box..

dah jadi! :)

erm.. and kak cetot, NO, it was not a copy and paste, paste, and paste again punya kerja ya! :)

~kak ita is doing the infinity mirror... :)

chow! :)

Infinity mirror

:)

cool, huh..?

~terernya ibu alia... ahaha :)


weblog popular 1malaysia

.... dilanjutkan!!! :)

oh ya, ada penambahan sponsor, iaitu bukan sahaja SaudaCare dan Anisha Online Mall , yang terbaru adalah One Malaysia Blogshops.

detail contest anda boleh klik di sini

**cepat! sementara peluang masih ada!


Kuih Raya : hanya sebagai hiasan...?

Salam...

sorry for the long break.. tak sempat nak update weekend lalu..

reason:

1. sabtu dan ahad saya terpaksa ke opis sebab ada a few things yang perlu di settlekan...

2. saya mengalami pening yang teramat sangat.. huhu :( ingat nak pergi check, tapi masih x sempat..

oh ya, weekend lepas juga mak saya masak nasi impit! dengan lontong!

:) yummy!

tapi what's the occasion..?

none!

sebab mak saya kata:

"stand by, kot-kot ada tetamu datang rumah"

and i said:

" kan ada kuih raya! bagi je lah makan kuih raya"... hehe :)

but mak saya kata:

"orang sekarang bukan nak makan kuih raya dah.. kena juga prepare something else.."

hmm...

betul juga kan...? kuih raya sekarang ini hanyalah sebagai hiasan....

Sesempat yang mungkin..

Salam..

Alkisah.. ada sebuah meja rotan kecil.. time raya lalu dibawa keluar dari stor sebab mudah untuk kami menghidangkan air dan kuih kepada para tetamu..

rupa-rupanya ini jadinya!

ALia jadikannya sebagai tempat untuk "berhayun".. huhu :)

lawak pun ada..

anyway, sila lah jamu mata anda dengan aksi-aksi Alia di bawah ini..

sekian, terima kasih...

-sedang makan kek coklat Atuk buat.. yummy! :)

-pegang kusyen pula tu! aduhai.. jangan lah comot.. amin..

-serius giler! ye, budak ini sangat susah untuk senyum sekarang ni.. tak tahu kenapa.. ;)

:)

Yeay! Gaji sudah masuk!!!!

.... bolehlah ibu Alia beli kain berkoyan-koyan!

(pic googled)

untuk buat tudung DIY! ahahah :)

**hari tu postpone sebab bajet dah x da.. so now dah boleh membeli belah! :)

alhamdulillah....

mak saya kata : "hah...???? nak menjahit lagi..? beli je lah.. buat susah-susah je menjahit.. beli je siap!"

ahaha... mak saya yang x berapa confident dengan anaknya.. huhu :(

anyway, wish me luck! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)