Pages

Search This Blog

My-Alia.com Giveaway Special!

Salam... *this is a sticky post*

Sudah tiba masanya untuk My-Alia.com Giveaway Special!

(why special? because kali ini hadiahnya telah disponsor oleh sesorang!)

ok, nama pun Giveaway, so sebenarnya mudah saja!

Tak perlu slogan.. tak perlu jawab soalan etc.

Apa yang pihak penganjur akan buat adalah:

Cabutan.. Siapa akan buat cabutan? Sama ada Alia atau Danial, nanti kita tengok macam mana.

Bagaimana anda hendak menang?
Senang saja:

4 tiket - untuk satu entry di blog anda
1 tiket - sekiranya anda menjadi Follower di My-Alia.com
1 tiket - sekiranya anda menjadi Follower di Danial's and Eva's Diary
1 tiket - sekiranya anda war-warkan Giveaway ini di Facebook anda (sertakan link ke page ini)
1 tiket - sekiranya anda war-warkan Giveaway ini di Twitter anda (sertakan link ke page ini)
1 tiket - sekiranya anda letak banner My-Alia.com di blog anda (banner ada di sidebar)
1 tiket - sekiranya anda letak banner Danial's and Eva's Diary di blog anda

*updated!

1 tiket - sekiranya anda letak banner Kedai Gambar Kami di blog anda (banner code ada di sini)




-total : 11 tiket

Hadiah yang ditawarkan:

Grand Prize:

Satu (1) Baby Slings brand Little Pods Pouch Style Baby Carrier (retail price RM80.00) warna biru turqoise





-Hadiah ini ditaja sepenuhnya oleh : Mama Danial dan Eva (gambar littlepods sling dari google)

Consolation prize:

Tiga (3) hadiah lagi berupa barangan dari Lovely Lace yang berharga sekitar RM20-RM30 setiap satu.

-Hadiah ini ditaja sepenuhnya oleh : Ibu Alia.. :)

Tambahan hadiah:

Tiga (3) voucher bernilai RM20 dari Kedai Gambar Kami

-Hadiah ini ditaja Cik Catlina dari Kedai Gambar Kami


So, There you have it! Lagi banyak anda laksanakan, lagi tinggi peluang anda untuk memenangi Grand Prize! :)

Giveaway ini bermula dari 19 Januari 2010 dan berakhir pada 31 Januari 2010 (Ahad) Jam 11.59 malam.

Sekian, and good luck!


Ok, so here's my list of contestants,

Please take note ya, saya mungkin ada tercicir nama anda/ link anda, atau apa saja, please check. tq...

saya tulis di sini link anda beserta dengan kriteria yang saya sudah listkan di entry ini:

Mengikut format di bawah:

url anda >>1 entry di blog 4 tiket >> follower My-Alia.com 1 tiket>> follower Danial & Eva's Diary 1 tiket>> Facebook 1 tiket>> Twitter 1 tiket>> My-Alia.com banner 1 tiket>> Danial & Eva banner 1 tiket >> banner Kedai Gambar Kami 1 tiket

so contohnya:

bajubaby.blogspot :
~ 4 tiket >> tiada >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket >> tiada >> tiada >>tiada

so, here's the list:

1. Honeylanz (http://honeylanz-mydream.blogspot.com/)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

2. rosrusli.blogspot.com (ibu ayra)

~4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

3. narizan.blogspot.com (yantzyeem)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

4. zaikulim.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

5. damiafamily.blogspot.com (Pn. Rosidah)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

6. herneenazirlife.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

7. precious_innocent.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada

8. noiya.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >>1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

9. aimymardhiah.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

10. aslindaa.blogspot.com (kak ngah)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

11. liwaniel.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

12. suzie284.blogspot.com (mama zharfan)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> tiada

13. akuyangria.blogspot.com (Rya Rizyana)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

14. izancute.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada>> 1 tiket >> 1 tiket

15. segalanyerkuterima.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

16. inahasan.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket

17. inasepi.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket

18.seindahbayu.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

19.ayuarjuna.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket

20.fztogether.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada>> 1 tiket >> 1 tiket

21.izzahazfar.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >>tiada>> 1 tiket >> 1 tiket

22.ieyza83.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket

23.mummyalyssa.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >>tiada>> 1 tiket >> 1 tiket

24.blogjuniza.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket

25.my-contest-blog.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >>tiada>> 1 tiket >> 1 tiket

26.ogy2112.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket

27.just4contests.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

28.aishahmegahasz.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

29.sayapunyastory.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

30.nurnuha-syakila.blogspot.com
~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

31. keranakitahambanya.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

32. http://bytcontest.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

33. http://wahimazya.blogspot.com/

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

34. aqis090209.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

35. zakwan-afif-najmi.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket>> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

36. marsha-marshashahirnnia.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada>> 1 tiket>> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

37. wfwifamily.blogspot.com

~4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

38. miemiey-akucintacontestgiveaway.blogspot.com

~4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1tiket >> tiada >>1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

39. Ummi Khayra adrinis.com

~4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

40. jomjoincontest.blogspot

~4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket >>1 tiket

:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Today is the last day!!!!

salam...

Today is the last day for My-ALia.com Special Giveaway ya! :)

So for those yang berminat nak join, you have until midnight to do so.

Anyway, if you all noticed, i already put an advert space on top of this blog (just below ALia's ticker..) so for more info, please click here.

:)

Till then, happy weekend, folks!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert at My-ALia.com? Please click here.

Bagaimana hendak mententeramkan diri anda ketika sedang bengang dengan anak kecil

salam...

wah.. lately saya banyak tulis entry in Malay ya! (and kalau u all perasan, tajuknya sangat la panjang! berjela-jela!)

anyway, in english, how to calm yourself when you are angry with your toddlers?

sebenarnya banyak cara.

Dan believe me, kekerasan bukanlah jalan penyelesaiannya.

Saya tahu, para ibu sekelian sangat penyabar dan penyayang, kan?

I'm talking of those dads yang sanggup memukul anak, merotan, dan sampai tahap mencubit etc!

sangat kasihan kan..? nak pulak anak tu masih kecil lagi.. macam dalam 2 tahun.. macam besar Alia tu.. mana lah faham "jangan sepahkan rumah, ye..."


Anyway, back to the topic, how to avoid using violent when dealing with situations like that?

these are all the steps that i always do..

Sometimes jadi, sometimes they backfired.

So, kalau x jadi, the last resort is solat..

so here's my list..

-pergi dapur.. cari makanan.. for me, if i eat, ALia will come over and ask for some of it.. secara tak langsung, terus jadi x marah.. :)

-Kalau makanan tak ada, then kena masak lah. Usually masak yang simple2 je.. macam fries ke.. chicken meatball ke.. :)

-pergi dapur, buat la apa yang patut. basuh pinggan ke... kemas dapur ke.. anything! as long as i was distracted.

-pergi bilik orang gaji, lipat baju.. sambil dengar to songs on my N95. :) nice huh? biasanya Alia akan join "melipat" sama-sama la.. ahaha..

-buka channel kartun.. Disney Channel ke.. Playhouse Disney ke.. kalau saya bernasib baik, ada la cerita Handy Manny.. :) saya sangat suka cerita tu! layan.... :)

-buka channel 701 atau 702.. kalau bernasib baik, ada la cerita CSI : Vegas.. oh.. grissom sangat hensem! :D

-tu je kot...

biasanya kalau saya buat salah satu di atas, sure saya cool down.. :)

anda pula bagaimana...?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

What are the MUST-HAVEs in your handbag...?

salam...

What are the things that fall under the category MUST-HAVE in your handbag...?

for me, here are those things:

-Handphone (very.. very.. important!)

-wallet

-lipstick

-compact powder

-key house

the end. ahaha...

what about you....?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Mengapa mengeluh...?

salam...

Cuba renung-renungkan ya...

Dulu:
-rumah kayu.. kipas pun tiada.. kalau panas, buka tingkap luas2.. baru lah sejuk..

Sekarang:
-di rumah / ofis dah ada kipas.. sesetengah tu dah ada aircond pun! tapi... mengapa masih mengeluh...?

Dulu:
-nak ke mana-mana jalan kaki.. paling tidak pun, naik basikal.. bayangkan terpaksa mengayuh basikal tengah-tengah hari buta tu!

Sekarang:
-dah ada macam-macam.. motor.. kereta.. kereta pulak, ada aircond.. siap ada entertainment dalam kereta (lagu.. MP3 player, DVD..?) tapi.. mengapa masih mengeluh..?

well, tu je lah.. sekadar renungan bersama..

sometimes bila terasa macam nak mengeluh, i used to compare, dengan org dulu2 di mana pembangunan x berapa pesat lagi...

TV pun susah nak dapat.. orang-orang kaya saja ada. Orang-orang yang kurang senang, terpaksa la datang tumpang rumah orang untuk tengok TV..

Air..? kena ambil air dari telaga.. sekarang ini, mudah sangat! buka paip je, air pun ada.. :)

anyway, my mind a bit blank today.. so kalau ada yang terasa, maaf dan ampun ya..

wassalam..

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Jom Tengok Tooth Fairy!!!!

salam...

Kami sekeluarga dah tengoh dah...

Kami ke TGV Isnin lalu (tengok pun sebab dapat tiket free...)

So, ceritanya begini:

Dwayne Johnson is “The Tooth Fairy,” also known as Derek Thompson, a hard-charging hockey player whose nickname comes from his habit of separating opposing players from their bicuspids. When Derek discourages a youngster’s dreams, he’s sentenced to one week’s hard labor as a real tooth fairy, complete with the requisite tutu, wings and magic wand. At first, Derek “can’t handle the tooth” – bumbling and stumbling as he tries to furtively wing his way through strangers’ homes…doing what tooth fairies do. But as Derek slowly adapts to his new position, he begins to rediscover his own forgotten dreams.

so.. u all pun boleh agak lah kan..?

cerita nya agak tipikal.. macam cerita yang Dwayne Johnson (The Rock) pernah berlakon dulu.. tajuknya The Pacifier. Ingat tak..?
So, jalan cerita lebih kurang sama..

Mula-mula seorang yang stubborn, bad manners (tak la bad mana pun, but egois).. and then bila dia jadi tooth fairy, after that, slowly dia berubah..

the end.

:)

tapi yang saya suka cerita ini adalah cerita ini sangat kelakar! yup. very.. very.. very funny!
so, kalau u all mencari jalan untuk release stress (hari-hari jem.. penat jaga anak-anak etc), ini adalah cerita yang paling sesuai! :)

So, weekend ni boleh lah terjah cinema berdekatan!

**saya lepas ni nak tengok Adnan Sempit pulak.. ahahha :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Bagaimana hendak merangsang anak anda supaya kuat makan

salam...

Saya dah lama nak buat entry ini, tapi asyik lupa saja.

So, tajuk entry tengah hari ini adalah bagaimana merangsang anak anda supaya kuat makan?

Kenapa nak anak anda kuat makan? sebabnya, pada umur yang terlalu muda, mereka perlukan zat dan khasiat yang cukup supaya boleh bermain dan pada masa yang sama minda mereka boleh berkembang..

Anyway, kami dulu pernah mengalami satu masa di mana Alia tidak mahu atau kurang makan. So, kami pun mengambil inisiatif memberikan Alia makan Appeton (with lysine)..

Time alia masih peringkat "baby", kami berikannya Appeton yang dalam bentuk drops tu.. (infant drops namanya)..

And baru-baru ini kami berikannya ini:
(atas nasihat doktor sebenarnya..)

so, Alia memang suka la..

and dia makan berganda-ganda!

asyik nak makan saja...

Tengok ini, gambar weekend lepas.
(nampak tak pipi dia makin tembam...? Atuk dia kata macam epal!) ahaha...

ok lah, selamat mencuba!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Teaser My-Alia.com's February Contest!

salam...

Tada!

Anyone out there didn't know how to play Sudoku...?

then i'll have to teach u... :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Apa nak buat sekiranya anak anda suka membuat "adegan" di pasaraya membeli belah

salam...

Biasa tak pergi pasaraya membeli belah, and then anda terdengar bunyi budak menangis-nangis!

tengok-tengok budak itu sedang membuat "adegan" atau "scene" atau dalam erti kata lain, "sedang tunjuk perasaan", sebab ibu / ayah dia tidak mahu membelikannya apa yang dipinta...?

Well, kami perasan Alia pun dah mula nak jadi seperti budak itu.

Contoh paling senang adalah bila kami ke Central Mart..

And then lalu di tempat Kinderjoy..

Terus dia kata "Nak!! Nak!!! Chun!!"

(well, alia panggil Kinderjoy "Chun!".. agaknya dia nak sebut "Joy" la kot)

lepas tu... terpaksa la bagi.. (aka beli...) kalau tak, dia akan menangis..

Yang tensionnya ialah,

satu, dia menangis dan terguling2 atas lantai

dua, dia bukannya nak makan sangat Joy dia tu.. and mainan Joy tu, sometimes dia buang je!

So, baik tak payah beli langsung... ye tak..?

Kami ada invent satu cara, tak tahulah berkesan pada anak anda atau tidak..

bila kami melalui kawasan Kinderjoy itu,

kami akan bagi Alia satu distraction.

macam bagi dia toleh ke arah lain ke..

Bagi dia pegang biskut ke.. and then cuba berborak pasal biskut ke..

Alhamdulillah, so far dah dua atau tiga kali buat begini,

jadi!





:)





Selamat poket ibu dia...


~alia... masa dia tengah good mood~

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Penjagaan kereta yang mudah dan yang perlu anda tahu!

Salam...

Pagi tadi, on the way ke ofis, it was so dark, and berembun, so it was quite hard for us to see the road.

Saya, sebagai co-driver yang cemerlang, tariklah wiper punya batang (belakang stering tu) (eh, u all panggil apa ya? saya panggil "batang" je.. ahaha)

anyway, tiba-tiba...

"srottt... srottt..."

aik! air wiper dah habis!
aduhai... en suami yang hensem... kenapalah dikau tak selalu check keretamu ini...

Saya malas berleter, lagipun itu kereta beliau...

Tapi deep inside, saya teringat waktu saya belajar di KUSTEM (Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia), sekarang ini sudah ditukar nama kepada UMT ( Universiti Malaysia Terengganu).

**oops! warning! cerita "kenangan lama" macam ini agak panjang ya. harap maaf!

Waktu tu saya kena duduk di luar asrama. So, my bapak yang sangat bertimbangrasa itu telah memberi saya menggunakan kereta kancil mak saya, supaya

"senang nak ke kelas dan ke rumah sewa nanti"

yup. memang sangat senang...

tapi sebelum tu, bapak saya ajar :

-macam mana nak check minyak hitam..
pastikan ia berada antara Min dan Max. Kalau kurang, sila tambah.

-macam mana nak check air wiper

penting ini. kalau kurang, sila tambah je pakai air paip. and jangan lupa tambah sikit sabun (windscreen punya sabun)..

-macam mana nak check minyak klac (clutch)

oh, kancil itu adalah manual, so from time to time kena check, takut bocor ke, etc

dan yang last sekali adalah....

-macam mana nak check angin tayar

ini sangat penting! kalau angin kurang, takut bagi pressure berlebihan pada tayar, nanti makan minyak banyak... kalau terlebih pam pulak, nanti drive, kereta melambung-lambung.. so ala-ala je..

so, kesimpulannya, from that experience, saya sekarang dah tahu serba sedikit how to maintain a car... :)

u all pun kena tau juga ya!

*pics googled*

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Titiwangsa, Wan and Alia...

Salam...


Pagi ahad yang lalu, kami telah mengajak Atuk dan Wan ke Taman Tasik Titiwangsa.


Kadang2 bukan kami yang ajak, Wan yang beria-ia nak bawa Alia ke taman.. :)


So, ibu Alia ikut sajalah...


Seperti biasa, permainan yang Alia suka, tidak lain dan tidak bukan adalah ini:


Saya panggil "kuda"..


Semua kuda telah Alia naik. Saya kata cuba satu je.. dia nak naik semua jugak! agaknya dia rasa lain kuda, efek dia berbeza kot.. hihi :)


anyway, Wan mula berjalan sikit-sikit.. (sambil dipapah / dibantu oleh rakan baik Wan, Wak Joe - kanan-)


Here's a short vid clip of how Wan is doing:


Alhamdulillah, tak lama lagi tu, boleh berjalan seperti biasa kot.. :)


Lepas ke taman, kami pekena teh tarik! What a blissfull sunday morning... :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Attention to all My-Alia.com Special Giveaway contestants!

salam...

Oh ya, saya dah buat satu list peserta... tinggal taip je... esok pagi kot (Rabu pagi).

Anyway, kita ada seorang sponsor lagi!

iaitu cik Catlina dari Kedai Gambar Kami.

So, saya pohon kepada semua peserta Giveaway untuk meletakkan banner Kedai Gambar Kami (yang boleh didapati di bahagian atas belah kiri blog beliau) di blog anda.

banner ini akan memberi 1 tiket lagi untuk cabutan!

:)

So, dengan ini saya mengumumkan penambahan hadiah iaitu:

tiga (3) keping voucher berharga RM20 oleh Kedai Gambar Kami

:) so, kepada yang telah menyertai, sila letak banner Kedai Gambar Kami di blog anda (untuk 1 tiket)

Kepada yang belum sertai, jom join this giveaway!!!! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Tahun Baru Cina : Anda hendak ke mana?

salam...

Wah.. dalam tak sedar, kejap saja bulan 1 nak habis.. menjelang pula bulan Februari.

Tak silap 14 hb Februari adalah Tahun Baru Cina, and ia jatuh pada hari ahad. Isnin itu pun cuti umum.

So.... anda ada planning nak ke mana-mana....? :)

Saya?

-Macam ke rumah Atuk je... :) lagipun tak rasa macam nak ke mana-mana....

u all pula....?

*pic googled*

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Pengasuh di sekitar Saujana Utama dan Sri Pristana

salam...

Malam tadi Ayah Alia, saya dan Alia ke OU. Kami dapat tiket free untuk Tooth Fairy.

So, semasa kami sedang makan malam (menanti show pukul 9 mlm), Makcik Babysitter no 1 telefon.

Aunty Lina namanya. Dulu masa kami first time ke Saujana Utama, kami hantar Alia pada beliau. Alhamdulillah. Kami sangat puas hati dengan jagaan Aunty Lina ni.

Sampailah awal tahun lalu di mana kami terpaksa berpindah ke keramat (sebab bapa operate etc).

So Aunty Lina sedang mencari anak-anak untuk di asuh.

Kalau anda berminat, sila isi borang di bawah blog ini bertajuk Contact Me, dan saya akan berikan details beliau.

Sekian, terima kasih.

*khidmat masyarakat special oleh ibu alia.... :)

~terasa kesian juga sebab kami dah serasi dengan babysitter sekarang, kalau tak, kami hantar je Alia padanya.. huhu... so, kalau ada yang berminat, contact saya ya. tq....

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Apa anda buat waktu jalan jem?

salam...

as usual, pagi tadi ke ofis jalan jem lagi.. and kami terpaksa guna Guthrie Highway, alhamdulillah, sampai sebelum pukul 8.00 am! :)

Tapi kalau jem, anda suka buat apa...?


-dengar lagu kegemaran anda (CD, Radio)?

-baca surat khabar? (saya pernah ternampak seorang pemandu buat begini!)

-berborak-borak?

-sms?


kalau saya, pagi tadi saya .....

.

.

.


makan ubat! :)


yup.


besides makan ubat, time jem saya suka mengunyah! so kalau ada kacang, bagai tak terasa sedang mengharungi jem! :)

anda pula...?

*pic googled*

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Let's SLURP!!!!

salam...

Well, kalau time macam ni dapat makan Slurpee kan best....!!!

~saya dulu time preggy Alia mr hubby tak bagi makan slurpee, sebab dia bergas.. takut 'tajam'.. now kita makan habis-habisan! Till the next pregnancy... :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Bertudung tapi....

salam...

Saya nak bangkitkan satu isu. First of all, saya harap tiada mana-mana pihak tersinggung atau terasa. Saya bukan tak sensitif, tapi, saya rasa sebagai umat islam, adalah menjadi tanggungjawab saya (atau kita) mengingatkan diri saya sendiri dan rakan seumat.

Saya perasan lately ramai muslimah sudah mula menggayakan tudung. Alhamdulillah. Tak kisah lah, tudung Ekin ke.. tudung Munawwarah ke.. mahupun tudung bawal...


*Ekin sebagai gambar hiasan*

Tapi, saya nak mengingatkan, kalau boleh, biarkan kita menutup aurat, mengikut seperti apa yang telah digariskan di dalam Islam...

straight to the point,

KESALAHAN PERTAMA : Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.

KESALAHAN KEDUA : Bertudung tetapi ber‘T-Shirt’ berlengan pendek.

KESALAHAN KETIGA : Bertudung tetapi baju kebarungnya terbelah kainnya.

KESALAHAN KEEMPAT : Bertudung tetapi bajunya sendat, sempit dan nipis lalu memaparkan bentuk kawasan-kawasan mudah ‘menggoda’.

KESALAHAN KELIMA : Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.

KESALAHAN KEENAM : Bertudung tetapi hanya memakainya di pejabat sahaja. Tidak di sekitar rumah, pasaraya dan sebagainya.

KESALAHAN KETUJUH : Bertudung tetapi tudungnya dilempar ke belakang leher, maka terdedahlah dadanya dari ditutupi kain tudung.

KESALAHAN KELAPAN : Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh diihat sanggul, leher, tengkuk dan dadanya.

KESALAHAN KESEMBILAN : Bertudung tetapi menaiki motor sambil menayangkan betis sepanjang jalan. Diriwayatkan dalam sebuah Hadith :-
يرحم الله المتسرولات
Ertinya : Allah sentiasa merahmati para wanita yang memakai seluar panjang (di sebelah dalamnya) (Riwayat Al-‘Uqayli, Dar Qutni dari Abu Hurairah, Musannaf Abd Razak, no 5043; Kanzul Ummal, no 41245) .

Menurut Imam Mujahid, hadith ini berlaku di satu ketika ada seorang wanita jatuh dari kenderaannya sehingga terselak kainnya di hadapan Nabi dan para sahabat, maka dengan segera Nabi SAW memalingkan wajahnya, maka para sahabat berkata dia (wanita itu) memakai seluar. Lalu sebagai respond Rasulllah SAW memuji dan menyebut hadith di atas. ( Al-Bayan wa At-Ta’rif, Ibn Hamzah al-Husyani, 3/ 252, no 1831) Berdasarkan dalil ini juga, bermakna Allah sentiasa melaknati wanita yang tidak berseluar panjang (di sebelah dalamnya) semasa naik kenderaan. Demikianlah menurut kaedah Mafhum Mukhalafah di dalam ilmu Usul Fiqh.

KESALAHAN KESEPULUH : Bertudung dan sempurna penutupan aurat tubuhnya tetapi memanja-manjakan suaranya ketika berinteraksi dengan lelaki. Samada menyanyi mahupun bernasyid. Tiada dakwah yag sesuai buat wanita menerusi nyanyian kerana sesaat sahaja ia berada di atas pentas dengan pakaian canggihnya, seribu mata lelaki yang memandangnya..kita tidak tahu dimanakah mata lelaki itu memandang. Suaranya yang merdu juga membuatkan lelaki yang rosak hatinya akan dibuai nafsu, walaupun penasyid wanita itu sedang mendendangkan lagu ketuhanan. Larangan ini datang dari Firman Allah SWT :
“Janganlah perempuan-perempuan itu berlaku lemah dengan perkataannya, sebab akan menaruh harapan orang yang dalam hatinya ada penyakit.” (al-Ahzab: 32)

so, marilah kita renung-renungkan bersama. Wallahua'lam...

*taken from : here.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Adakah memakai baju baru ke ofis memberi semangat baru?

salam...

Saya ada satu soalan:

Adakah memakai baju baru ke ofis memberi anda semangat baru untuk bekerja? :)

For me, yes!

(although saya tak beli baju baru pun... sebab belum gaji lagi.. ahaks)

anyway, bila pakai baju baru, we have the sense of 'confident' and rasa macam cun je... ahaha.. :)

Itu saya, la. Anda pula bagaimana....?

Anyway, selamat menikmati cuti minggu!

Esok kita kembali bertugas ya! :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

List of contestants on My-Alia.com Special Giveaway!

salam...

Alhamdulillah, ada juga masuk giveaway saya anjurkan ya.. :) terima kasih banyak-banyak di atas sokongan anda semua!

Ok, so here's my list of contestants,

Please take note ya, saya mungkin ada tercicir nama anda/ link anda, atau apa saja, please check. tq...

saya tulis di sini link anda beserta dengan kriteria yang saya sudah listkan di entry ini:

Mengikut format di bawah:

url anda >>1 entry di blog 4 tiket >> follower My-Alia.com 1 tiket>> follower Danial & Eva's Diary 1 tiket>> Facebook 1 tiket>> Twitter 1 tiket>> My-Alia.com banner 1 tiket>> Danial & Eva banner 1 tiket

so contohnya:

bajubaby.blogspot :
~ 4 tiket >> tiada >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket >> tiada >> tiada

so, here's the list:

1. Honeylanz (http://honeylanz-mydream.blogspot.com/)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

2. rosrusli.blogspot.com (ibu ayra)

~4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

3. narizan.blogspot.com (yantzyeem)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

4. zaikulim.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

5. damiafamily.blogspot.com (Pn. Rosidah)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

6. herneenazirlife.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

7. precious_innocent.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada

8. noiya.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >>1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

9. aimymardhiah.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

10. aslindaa.blogspot.com (kak ngah)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> 1 tiket

11. liwaniel.blogspot.com

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

12. suzie284.blogspot.com (mama zharfan)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> tiada >> tiada >> 1 tiket >> tiada

13. akuyangria.via.my (Rya Rizyana)

~ 4 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket >> 1 tiket

____________________________

There you have it! :) ini adalah list pada hari Ahad, pukul 5.30 petang.

So, kalau ada yang saya tulis "tiada" tu, sila check ya. kot2 saya terlepas pandang. tq! :)

oh ya, giveaway masih buka... sampai 31 Januari ini! Cepat ya!!! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Why I Like It Longer

Hi y'all!

I have a game. What would your answer be if you are being asked "which one do u prefer? Shorter or longer?"

so, hear me out! These are my answers:

-Combs

I'd prefer longer combs. Why? I like longer combs because in just one stroke, i can cover almost half of my head! Easy, right? Save energy, save time too!

That's why i like it longer!

-Handbags

I like longer handbags. "Longer" means the straps are longer, and you can put them around your sholders. Why i like longer ones? because when i'm carrying those types of handbags, i feel secure (of my bag from the snatch thief) and my hands are free to hold / carry other things. My Alia, maybe? :)

Try compare that to the other handbag (the one in red). Or they call it clutch. Simply unsecured, right? and quite messy because you have to hold on to it all the time!

That's why i like it longer!

-Wallets

With longer wallets, you can fit in a lot of cards (credit cards, insurance cards, ATM and licence) without in the end making it look 'fat' and thick! With longer wallets too, i can arrange my cash properly.

However, with shorter wallet (or the 'normal' wallet), you may end up with your cash looks like this!That's why i like it longer!

-Remote ControlI like longer remotes because they are easy to hold, to push the buttons and easier to handle.

Oh, and the buttons on longer remotes are usually bigger, and easier to use. Like this one!


That's why i like it longer!

-Handphone

I like longer phones. Why? Because all my life, i've been using various types of phones. I've owned a Motorola Motorazr V3, which was at that time, the smallest and the slimmest. BUT, i always accidentally dropped it on the floor because it was so thin and so slippery!

Next, i owned a Nokia N95 (until now). I am holding on to it because of it's 5 mp camera. But, it is so damn thick! It is very hard for me to even put it in my front pocket of my jeans!However, if i were to choose, i'd choose the new LG Chocolate Phone because it is uniquely long! Why i like it longer? Simple. Because with longer phones, i get to surf and see the contents of my blog in one piece. And i get to take my pictures, shoot my videos or see them easily with those wide screen!

That's why i like it longer!

Oh ya, by the way, this LG Chocolate Phone BL40 is by far the latest one from the range of LG Chocolate Series.

It is very unique because of it's long shape, and it has a few cool stuffs like:

-5 mega pixel camera (ooh.. same like my N95!)
-touch screen phone
-4 inch wide screen with HD resolution! (wow, nice! did i mention that it comes embedded with the epic action movie, AVATAR? It'd be great watching it!)

Let's just hope i win it! So i get to write you a review! :)

:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

What's for dinner...?

salam...

Kami di rumah Atuk ni... :)

Dinner hari ini simple je..

Mc Donald Quarter Pounder (with cheese)...


Wan terasa macam nak makan burger... so.. layan sajalah! :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Menu makan tengah hari yang paling simple

salam...

Ini lunch saya tadi.. :)


Punya la banyak makanan dalam fridge tu, saya tak tahu nak makan apa!

So, fries dan chicken meatball. Jadilah.. :) dimakan dengan sos cili Thai LIFE. Yummy!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

7 simple deco tips and ideas

salam...

Petang ni kita bincang pasal deco rumah, nak..?? :)

Siapa suka men-decorate- rumah????


Saya suka tengok je.. especially show house, sangat cun! tapi bila nak praktikkan pada rumah sendiri, erm.. tak jadi sampai sekarang! ahaha..

Anyway, here are 7 simple deco tips / ideas that you may follow:

1. Free up spaces. Throw away unnecessary items and equipment. Old equipment that already obsolete or useless should already put to retirement.

2. The storage room is the room for decorations that are not in season or timely. Christmas decors should be kept out it is already March.

3. Make the home spacious by freeing it from useless materials and equipment. Huge sofas and tables are also a no-no if the space of your home is already limited.

4. Put out all the small figurines and picture frames that are distracting the atmosphere and scaring them, instead of awing and amusing them. Those are old-styles, the modern interior decoration go for less displays. Less is totally more this time.

5. Consider replacing carpets, or putting one in the living room if there is not already one in place. That would provide for a cozy atmosphere.

6. The kitchen should be clean and well-lighted because it is the most important area in the house. It should be painted with light to even darker colors to make up for a more appetizing atmosphere.

7. The bathroom should still be spacious. Remember functionality, uses are more than aesthetics.

Interior designing a house need not be really tedious. Just follow your instinct and remember, functions come ahead of beauty. Good luck!

artikel saya ambil sini. :)

so... Jom Decor Rumah Kita!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Ke manakah hala tuju anda weekend ni..?

Salam...

Oh, kejap saja dah Jumaat, kan..?

(saya yang duduk rumah ni rasa kejap sangat dah nak habis MC.. dah kena kerja balik! huhu )

Anyway, weekend ni anda nak pergi mana....?


Kenduri Kahwin..? (ada lagi ke..? rasanya musim cuti sekolah yang lalu banyak betul jumputan ya!)

shopping...? (ada clearance mana-mana ke..? Poney ke..? :) nak juga terjah kalau ada! hihi)

Taman Permainan...? Nampaknya itu adalah salah satu perkara dalam list kami... :) Pergi ke Titiwangsa di pagi Ahad bersama Wan dan Atuk. :)
Balik Kampung...? Ye, itu pun masuk list juga. Kampung di KL ini lah.. yang Perak tu, tungu gaji kot.. hihi... Sabtu : ke Keramat, lepak rumah Atuk dan Wan.. :) Sambil jalan-jalan di JJ Au2, Wangsa Walk dan sewaktu dengannya.. :)

Wassalam. Anda pula bagaimana...?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Fesyen rambut manakah menjadi pilihan anda?

Salam...

Tak silap ada hairstyle untuk 2010. But then again, biasalah, tepuk dada tanya selera!

SO, here are some hairstyle yang common.

Yang mana menjadi pilihan anda...?

-rambut panjang:
-a-

-b-


-c-
-d-

-e-

-f-

-rambut pendek:

-1-

-2-

-3-


As you can see, saya takrifkan "rambut panjang" bila rambut tu cecah bahu dan "boleh diikat".. (macam anak kita, kalau rambut dah panjang, kita buat ponytail dll)

So, which one do you like...? :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

So you think you can dance? Latest Season

salam...

Yup. Saya sudah jatuh chenta dengan siri ini...


Saya ada tengok So you Think You Can Dance? tempoh hari di AXN. Yup. masa tengah hari, ketika sedang lunch. tak tahu nak tengok apa, layan AXN atau Hallmark saja la jawabnya..

And then, rupanya sangat best lah cerita ini! :)

oh ya, new season coming right up! this 25th January, AXN, 9.00 pm.

*besar kemungkinan pada ketika itu saya sedang beratur untuk mengambil tiket free untuk tayangan filem Tooth Fairy.. :) anyway, next time lah saya tonton..

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Sesi Cuba Jaya : Spagheti Bolognese

Salam...

Minggu lepas as i was jalan-jalan dalam Central Mart itu, saya ternampak ini (Spaghetti Bolognese souce mix).So i've decided to give it a try.

Agak-agaknya apa jadi ya...?

Tada!Boleh la, kan? (untuk seorang tukang masak amatur macam saya...) :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)